2020. március 21., szombat

Búcsú a legdrágább játékostól, cserék, jelentősebb piaci lépések

A Jacksonville Jaguars búcsút mondott a tavalyi offseason legdrágább szabadügynök-piaci játékosának, Nick Folesnak. Az Eagles színeiben Super Bowl MVP címig jutó QB-t egy évvel a 4 évre szóló 88 millió dolláros és 45,125 millió dollár garantált tartalommal rendelkező kontraktusának megkötése után egy 2020-as 4. körös draft választási jogért elengedte a csapata a Chicago Bearshez. Ugyan a Bears vezetése többször hangsúlyozta, Mitchell Trubiskyval képzelik el a jövőt, Foles megjelenése garancia legalább arra, hogy a kezdő posztért hatalmas verseny lesz Chicagóban.

A Titans még a Jaguars cseréjére is rálicitált, amikor elengedte az egyszeres All-Pro és ötszörös Pro Bowler védekező falemberét, Jurrell Caseyt a Denver Broncoshoz. Caseyért mindössze egy idei 7. körös picket kaptak. A trade mögött sejthető elsődleges ok a csapat által vállalt jelentős kötelezettségek lehetnek az elmúlt napokban (Ryan Tannehill szerződése, Derrick Henry tagje és potenciális hosszútávú szerződése), így egy nagyobb összegű szerződéstől megszabadultak. Caseynek a következő 3 évben még közel 38 millió dollárt kellene kifizetni, igaz ebből csak 5,45 millió dollár garantált számára jelenleg.

A Detroit Lions először szerződtette a Falcons által elengedett CB-t, Desmond Trufantot 2 évre, 20 millió dollárért, 14 millió dollár garantált tartalommal, majd a poszton szereplő, hosszú ideje elvágyódó Darius Slayt sikerült elcserélniük. Slay a Philadelphia Eaglesben folytatja pályafutását, akik egy 2020-as 3. és 5. körös picket adtak érte. A CB már hosszabbított is a cserét követően, 3 évre, 50 millió dollárért, amiből 30 millió dollár garantált.

A Saints két régebbi játékosát szerződtette újra. Előbb Malcolm Jenkins tért haza az egykor őt draftoló csapathoz 6 évnyi távollét után. A safety 4 év alatt 32 millió dollárt kereshet majd, amiből 16,5 millió dollár garantált. Andrus Peat, a csapat guardja a lejáró szerződése után ötéves megállapodást kötött New Orleansban. Új szerződése 5 évre 57,5 millió dollárt fizet, amelyből 33 millió dollár garantált már aláíráskor is. Peat az aláíráskori garantál tartalommal maga mögé utasítja az eddigi listavezetőt, Zack Martint.

A Rams nagy tanakodás után jelentős befektetéssel visszahozta Andrew Whitworthöt. A legendás LT 37 évesen kapott egy 3 éves 30 milliós szerződést, amelyből 12,5 millió dollár garantált. A gárda másik neves szabadügynöke, Dante Fowler Jr. azonban nem maradt Los Angelesben, 3 éves, 45 milliós kontraktust írt alá Atlantában.
A Rams emellett kénytelen volt elengedni Clay Matthewst (LB) és Todd Gurleyt (RB) is. Utóbbi játékos azonban idén így is 7,5 millió dollárra jogosult a Ramstől, és emellett új csapatától, a Falconstól is felvehet 6 millió dollárt. A szerződések nyelvezete miatt azonban nem 13,5 millió dollár, hanem 11 millió dollár fogja megilletni. Gurley Atlantában egy évre írt alá.
Melvin Gordon, a Chargers szabadügynök futója Denverben kötött ki, miután 2 évre 16 millió dollárért aláírt a Broncoshoz. A szerződés garantált tartalma jelentős az összértékhez viszonyítva, 13,5 millió dollár.

További érdekesebb szerződések:
- Michael Pierce (DT, MIN) 3 év, 27 millió $, 18 millió $ garantált
- Devon Kennard (LB, ARI) 3 év, 20 millió $, 12,25 millió $ garantált
- Gerald McCoy (DT, DAL) 3 év, 18,3 millió $, 9 millió $ garantált
- Chris Harris (CB, LAC) 2 év, 17 millió $, 9,5 millió $ garantált
- Linval Joseph (DT, LAC) 2 év, 17 millió $, 9,5 millió $ garantált
- A'Shawn Robinson (DT, LAR) 2 év, 17 millió $
- Emmanuel Sanders (WR, NO) 2 év, 16 millió $
- Anthony Brown (CB, DAL) 3 év, 15,5 millió $
- Eric Ebron (TE, PIT) 2 év, 12 millió $
- Brandon Shell (OT, SEA) 2 év, 11 millió $
- Leonard Floyd (LB, LAR) 1 év, 10 millió $, 10 millió $ garantált
- Dan Bailey (K, MIN) 3 év, 10 millió $, 6 millió $ garantált
- Nick Williams (DT, DET) 2 év, 10 millió $, 4,9 millió $ garantált
- Xavier Su'a-Filo (OG, CIN) 3 év, 9 millió $, 2,5 millió $ garantált
- Danny Shelton (DT, DET) 2 év, 8 millió $, 4 millió $ garantált
- Beau Allen (DT, NE) 2 év, 8 millió $
- Adrian Phillips (S, NE) 2 év, 6 millió $, 3 millió $ garantált

- Brian Poole (CB, NYJ) 1 év, 5 millió $, 5 millió $ garantált
- Cornelius Lucas (OT, WAS) 2 év, 3,8 millió $, 1,91 millió $ garantált
- Jeff Driskell (QB, DEN) 2 év, 5 millió $, 2,5 millió $ garantált
- Stefen Wisniewski (C, PIT) 2 év, 2,85 millió $, 1,5 millió $ garantált

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése