2016. január 4., hétfő

Playoff játék

Lezárult az NFL 2015-ös alapszakasza, a hétvégén megkezdődnek a playoff küzdelmei. Ígéretemhez híven visszatér a playoffal kapcsolatos játék, amely idén is 30 kérdésből áll majd.

A nyeremény
Az első helyezett jutalma Gary Myers: Brady vs. Manning című könyve. A könyv Tom Brady és Peyton Manning rivalizálását dolgozza fel, amely az elmúlt másfél évtizedben sokat tett az NFL népszerűségének növekedéséért. Megismerkedhetünk Brady és Manning gyermekkorával, egyetemi éveivel és az NFL-ben eltelt évekkel is. Megtudhatjuk, mennyit jelentett nekik a másik jelenléte, mekkora ösztönző erőt adtak egymásnak, annak érdekében, hogy jobbak és jobbak legyenek, rekordokat állítsanak fel és döntsenek meg. A hatalmas rivalizálás árnyékában húzódó kölcsönös tisztelet, baráti viszony, és családi vacsorák biztosan sokakat meglepnek majd…
A nyeremény eljuttatására postai úton kerül sor, a postacím egyeztetése csak a nyertessel történik meg a későbbiek folyamán.

A tippsor kitöltésére rendelkezésre álló időszak: 2016.01.04. 17:00-2016.01.09. 22:00
A tippek leadási helye: Facebook, a blognak küldött üzenetben, a helyes válaszok megjelölésével. A beérkezett kérdéssorok után mindenki visszaigazolást kap annak beérkezéséről és nyilvántartásba vételéről.
A tippsor értékelése: A Super Bowlt követően.

A kérdéssor felépítése
- 15 kérdés vonatkozik a playoffal kapcsolatos előrejelzésekre, tippekre
- 15 kérdés elméleti jellegű, amelyekre a válaszok megtalálhatóak a blogban, annak facebook vagy twitter oldalán, illetve az interneten

A pontozás
Minden egyes kérdés után zárójelben szerepel a helyes válasz esetén szerezhető pontszám, vagy pedig az egyes eltérések esetén szerezhető pontszám. A tippekkel összesen 33 pont érhető el, az elméleti kérdésekkel pedig 23 pont. Összesen tehát 56 pont szerezhető. Amennyiben az első helyen többen végeznének holtversenyben, akkor közülük az lesz a győztes, aki leghamarabb adta le tippsorát.

A kérdéssor

1. Melyik csapat nyeri a Cincinnati Bengals - Pittsburgh Steelers Wild Card mérkőzést? (1)
2. Melyik csapat nyeri a Houston Texans - Kansas City Chiefs Wild Card mérkőzést? (1)
3. Melyik csapat nyeri a Minnesota Vikings - Seattle Seahawks Wild Card mérkőzést? (1)
4. Melyik csapat nyeri a Washington Redskins - Green Bay Packers Wild Card mérkőzést? (1)
5. Meddig jut az AFC 1. kiemeltje, a Denver Broncos? (1) (Jelölhető válaszok: Divisional Playoff részvétel, AFC Championship Game részvétel, Super Bowl részvétel, Super Bowl győzelem)
6. Meddig jut az NFC 1. kiemeltje, a Carolina Panthers? (1) (Jelölhető válaszok: Divisional Playoff részvétel, NFC Championship Game részvétel, Super Bowl részvétel, Super Bowl győzelem)
7. Melyik két csapat játssza az AFC Championship Game-et? (1-1)
8. Melyik két csapat játssza az NFC Championship Game-et? (1-1)
9. Melyik csapat nyeri a Super Bowlt? (5)
10. Melyik poszton játszik a Super Bowl MVP-je? (1)
11. Hány 100 yard feletti futóteljesítményre kerül sor a playoff 11 mérkőzésén? (4: telitalálat, 3: 1-2-vel való eltérés, 2: 3-4-gyel való eltérés, 1: 5-6-tal való eltérés) (Megjegyzés: játékos esetében)
12. Hány 300 yard feletti passzteljesítményre kerül sor a playoff 11 mérkőzésén? (4: telitalálat, 3: 1-2-vel való eltérés, 2: 3-4-gyel való eltérés, 1: 5-6-tal való eltérés) (Megjegyzés: játékos esetében)
13. Hány mérkőzésen születik legalább 55 pont a playoffban? (3: telitalálat, 2: 1-gyel való eltérés, 1: 2-vel való eltérés)
14. Hány mérkőzésen születik kevesebb, mint 35 pont a playoffban? (3: telitalálat, 2: 1-gyel való eltérés, 1: 2-vel való eltérés)
15. Hány mérkőzésen lesz kevesebb a mérkőzés végén a különbség a két csapat között, mint 7 pont? (3: telitalálat, 2: 1-gyel való eltérés, 1: 2-vel való eltérés)

16. Kinek a legmagasabb a nettó keresete a 2015-ös szezonban az NFL-ben, és pontosan mennyit kap kézhez? (1-1)
17. Melyik rájátszásba jutó csapatra igaz a következő állítás? A kezdő irányító 2015-ben 660.000 dollár alapfizetésre jogosult, cseréje 850.000 dollárra, míg a harmadik számú QB 3.269.877 dollárra. (1)
18. Hány olyan játékos szerepel a playoff csapatok keretében, akik jelenlegi szerződésének értéke eléri a 100 millió dollárt? (1)
19. Van-e valamilyen összefüggés a játékos szerződés szerint járó keresete és playoffban kapott juttatásai között? (1)
20. Hány dollárt kap annak a csapatnak a játékosa az idei szezonban az adott mérkőzésért, aki nem csoportgyőztesként lép pályára a Wild Card mérkőzéseken? (1)
21. Hány dollárt kap annak a csapatnak a játékosa a Super Bowlért az idei szezonban, aki a győztes csapat tagja? (1)
22. Hány dollárt kap az a játékos összességében playoff teljesítményéért, aki 6. kiemelt csapat tagjaként az AFC, vagy NFC Championship mérkőzésen esik ki? (3)
23. Hány dollárt kap az a játékos összességében playoff teljesítményéért, aki 3. kiemelt csapat tagjaként Super Bowlt veszít? (3)
24. Hány dollárt kap az a játékos összességében playoff teljesítményéért, aki 1. kiemelt csapat tagjaként Super Bowlt nyer? (3)
25. Hány dollárt kap az a játékos, aki a Pro Bowlon a győztes, illetve a vesztes csapat tagja az idei szezonban? (1-1)
26. Melyik városban rendezik a Super Bowlt ebben a szezonban? (1)
27. Meghaladta-e az 1 milliárd dollárt a Super Bowlnak otthont adó stadion építési költsége? (1)
28. Melyik cég a Super Bowlnak otthont adó stadion névadó szponzora? (1)
29. Hány millió dollárt fizet 20 év alatt a névadó szponzori jogokért ez a vállalkozás? (1)
30. Ki lép fel a Super Bowl szünetében? (1)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése