2015. szeptember 19., szombat

TMR: átlagos jegyárak és költségek, jelentős emelkedés Clevelandben és New Yorkban

A Team Marketing Report idén is elkészítette felmérését az NFL csapatoknál. Vizsgálták egyrészt az átlagos jegyárakat, másrészt az általuk összeállított fogyasztói kosár árát stadiononként.

Az átlagos jegyárak terén viszonylag nagy stabilitás volt jellemző, hiszen 20 csapatnál nem történt változás. Kilenc esetben nőtt az átlagár, legnagyobb mértékben Clevelandben, a Browns jegyeinek átlagára 27,55 %-kal növekedett. Szintén jelentős volt a változás a Giantsnél, a Panthersnél és a Lionsnál. A New York Giants a 10 %-ot meghaladó emelkedés miatt átvette az első helyet a Dallas Cowboystól ezen a téren. Jelentős volt az átlagár csökkenése a Vikingsnál, míg a Rams és a Bengals esetében kisebb csökkenést tapasztalhattunk. Az NFL szintű átlagár a tavalyi 84,43 dollárról 85,83 dollárra nőtt, ez 2,1 %-os emelkedést jelent.


A jegyárak mellett az FCI (Fan Cost Index) taglalásánál a TMR egy fogyasztói kosár árának változását is vizsgálta. A fogyasztói kosarat úgy alakították ki, hogy egy átlagos négytagú család igényeit lefedje. A kosár elemei ennek megfelelően: négy belépőjegy átlagáron, két pohár sör, négy pohár üdítő, négy átlagos méretű hot dog, egy autó parkolási költségei, két programfüzet és két, akár felnőtt méretre is állítható sapka. Itt már nagyobbak voltak a változások. A listavezető továbbra is a 49ers, amely tavaly vette át az első helyet, hiába volt kis csökkenés, továbbra is a legdrágább a Santa Clarában található Levi's Stadium. Jelentős emelkedésével a dobogóra került a Giants, amely a Cowboyst követi a listán. Ugyan 12 csapat esetében nőttek az árak, jelentős emelkedés a Giants mellett csak a Lionsnál és a Brownsnál találkozhattunk. Clevelandben a jegyárak emelkedésének fontos szerepe van abban, hogy a kosár elemeinek ára összességében 52,72 dollárral nőtt. Az árak hét együttesnél csökkentek, közülük Pittsburghben és Kansas Cityben érezhető leginkább a hatás. Továbbra is a Jaguars mérkőzéseinek látogatása a legolcsóbb egy átlagos család számára. Az NFL szintű átlagár 478,59 dollárról 480,89 dollárra nőtt, mindössze 0,5 %-os emelkedést mutatva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése