2015. március 8., vasárnap

Érdekesebb szerződések, játékoscserék és Suh

Az előtárgyalási időszak, és az azt megelőző pár nap érdekesebb szerződései

Josh McCown (QB, CLE) 3 év, 14 millió dollár, 6,25 millió dollár garantált + 6 millió dollár teljesítményösztönző
A Browns kétségbeesett QB keresési akciója tovább folytatódik. Hoyer nem jön vissza, Manziel ki tudja mikor játszhat, most McCown lesz az, akitől a megváltást várják. A kereset rendben van, erős csere QB fizetés, amelyben a játékidőhöz kötött teljesítményösztönzők miatt van lehetőség a kezdő QB bér felé mozgásra. Valószínűleg azonban McCown sem lesz megoldás.

Cole Beasley (WR, DAL) 4 év, 13,6 millió dollár, 7 millió dollár garantált

A Cowboys a Dez Bryantet vagy DeMarco Murrayt tageljük akció közepén szépen csendben meghosszabbította az RFA státuszú slot elkapója szerződését. Beasley játszhatott volna egy évet RFA tender alatt, de Stephen Jonesék féltek attól, hogy jönnek majd érte az offer sheetek, és akkor a Dallasnak nehéz dolga lett volna. Semmi esetre sem akarták elveszíteni. A garantált tartalom magas a szerződésben, az összértéket tekintve viszont jó lehet még ez a szerződés 1-2 év múlva, ha Beasley továbbra is ilyen ütemben fejlődik.

Darnell Dockett (DE, SF) 2 év, 7,5 millió dollár, 2 millió dollár garantált
Dockett súlyos sérülésen van túl, a Cards nem akarta minden áron visszavinni elengedése után. A 49ers elég jól ismeri, és feltehetőleg tudja, hogy messze áll attól, hogy Justin Smith utódja legyen pár évre. Dockett lehet továbbra is a kimagasló pass rusher, de futás ellen évek óta gyengélkedik. Az ár egészen jónak mondható a San Francisco szemszögéből.

Rey Maualuga (LB, CIN) 3 év, 15 millió dollár, 4,5 millió dollár garantált
A Bengals megtartotta a továbbra sem kiforrott játékosnak mondható LB-t, és nem hozott akkora áldozatokat, mint azt a nagy számok sejtetnék. Az egyetlen garantált tartalom a március 11-én járó 4,5 milliós roster bónusz, utána Maualuga bármikor, sapka költség nélkül elküldhető.

Greg Olsen (TE, CAR) 4 év, 27,75 millió dollár, 13 millió dollár garantált

Olsen meghosszabbította szerződését a Panthersnél, amivel a 11. legjobban fizetett TE-ből a 6. helyre jött előre éves átlagot tekintve. A szerződés magas, 12 milliós aláírási bónusz tartalmát lehet, hogy az utolsó két évben már bánni fogja a csapat.

David Harris (LB, NYJ) 3 év, 21,5 millió dollár, 15 millió dollár garantált
Harrist mindenáron meg akarta tartani a Jets, és ezért kénytelenek voltak nagyon mélyen a zsebükbe nyúlni. Az első és második évben 7,5-7,5 millió dollárt garantáltak neki, így csak az utolsó évben szabadulhatnak meg Harristől, hiszen az akkori 6,5 milliós alapfizetés nem garantált.

Doug Free (OT, DAL) 3 év, 15 millió dollár, 6 millió dollár garantált

Free esetében a Cowboys inkább a biztosat és ismertet választotta, ahelyett, hogy kockáztatott volna. A szerződés felépítése segíti a korai kilépést a megállapodásból.

Derek Newton (OT, HOU) 5 év, 26,5 millió dollár, 10 millió dollár garantált
A Texans RT-je a tavalyi teljesítményének köszönheti ezt a szerződést, amely az RT piacon igen jónak minősül, a megbízható kezdőket megillető kontraktus.

Kareem Jackson (CB, HOU) 4 év, 34 millió dollár, 20 millió dollár garantált
Jacksont talán kicsit túlfizették, hogy ne kelljen a kezdő CB poszttal foglalkozni még egy darabig. Különösen a garantált tartalom tűnik erősnek. Ezzel a szerződéssel, éves átlagot tekintve holtversenyben 11. a játékos az NFL-ben.

Mark Ingram (RB, NO) 4 év, 16 millió dollár, 7,6 millió dollár garantált
Ingram, azok után, hogy nem hívták le az ötödik éves opcióját, mégis maradt New Orleansban. Ennek oka nyilvánvalóan tavalyi kiváló teljesítménye volt. A szerződés fő számokat tekintve Reggie Bush 2013-as megállapodását idézi kicsit magasabb garantálttal. Abszolút kedvezőnek tekinthető ez a szerződés a csapatra nézve. 

Randall Cobb (WR, GB) 4 év, 40 millió dollár, 17 millió dollár garantált
Cobb esetében a Packers a szokottnál kicsit jobban a zsebébe nyúlt. A csapat második számú elkapója így jobban fog keresni, mint a No.1. WR, Jordy Nelson. A nagy érdeklődés nyilvánvalóan jelentősen belejátszik, hogy Ted Thompsonéknak el kellett menniük az évi 10 milliós összegig.

Matt Prater (K, DET) 3 év, 9 millió dollár, 1,75 millió dollár garantált
A Lions Prater személyében megtalálta kickerét hosszútávra. Ez már egy jelentős előrelépés. A rúgójátékos kevesebbet fog keresni átlagot tekintve, mint anno a Broncosnál, de így is az NFL 10. legjobban fizetett kickere jelenleg.

Brett Kern (P, TEN) 5 év, 15 millió dollár, 5 millió dollár garantált

Kern volt a piac egyetlen igazán produktív puntere, így várható volt, hogy a Titansnek jelentősen a zsebébe kell nyúlnia az új szerződéskor, ha meg akarják tartani a tavaly igen jól teljesítő játékost. A szerződéssel Kern a 7. legjobban fizetett punter lett éves átlagot tekintve.

Trade egyezségek a piacnyitás előtt


PHI kapja: Kiko Alonso (LB)

BUF kapja: LeSean McCoy (RB)
Az utóbbi évek egyik legérdekesebb egy az egyben cseréjét hajtotta végre a két csapat. Az Eaglesnek nagyon kellett Kiko Alonso, aki ugyan a tavalyi évet kihagyta, de újoncként az NFL legjobb cover LB-i között tartották számon, zseniális éve volt. Kérdés, hogy visszatalál-e régi önmagához az ACL szakadása után. Mivel CJ Spiller szerződése lejárt, Fred Jackson pedig már 34 éves, kellett a Billsnek egy megbízható RB, akire a futójátékot építhetik, ezért érkezett McCoy. A kérdés csak az, hogy a sok szabadügynök és a drafton meglevő nagy kínálat mellett is érdemes volt-e ezt meglépni? LeSean új szerződést is kap a Billsnél, amely 5 évre 40 millió dollárt fizet, 26,5 millió garantálttal. Az első évben a játékos ebből 16 milliót kap meg, ami hihetetlenül magas szám.

BUF kapja: Matt Cassel (QB) + 6. körös draft pick

MIN kapja: 5. körös draft pick + 2016-os 7. körös draft pick
A Bills is kétségbeesetten keresi az irányítóját, és mivel Cassel elérhető volt, úgy gondolták, legalább egy game manager legyen a rosteren a nem kellőképpen fejlődő EJ Manuel mellett. A jelenlegi Cassel azt tudja hozni, amit a visszavonult Orton tudott 2014-ben. Az ellenérték nem szignifikáns.

NYJ kapja: Brandon Marshall (WR) 
+ 7. körös draft pick
CHI kapja: 5. körös draft pick
A Jets szerzett magának egy kiváló elkapót, akivel eddig minden állomáshelyén hatalmas gondok voltak. Az ár annak tükrében, hogy Marshallnak hatalmas szerepe volt a tavalyi chicagói szappanoperában, valamilyen szinten megérthető. Ha csak a tehetséget nézzük, nyilván lehetne magasabb az a draft pick.

A Suh pletyka


Ndamukong Suh már állítólag a piacnyitás előtt egyezségre jutott a Miami Dolphins-szal. A Dolphins 6 évre 114 millió dollárt ajánlott, 60 milliós garantált tartalommal. A Detroit Lions végső ajánlata 6 évre 102 millió dollár, és 58 milliós garantált tartalom volt. Mindkét ajánlat alapján a legjobban fizetett védőjátékos lenne Suh az NFL történetében éves átlagot tekintve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése