2015. január 13., kedd

Nem mindennapi edzőváltás Denverben

A Denver Broncos hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott főedzőjével, John Fox-szal, aki 2011 óta töltötte be posztját a csapatnál. Fox 46-18-as mérleggel, és négy év alatt négy playoff szerepléssel háta mögött hagyta el Denvert. 

A Broncos a csapat tavalyi katasztrofális Super Bowlja után még a szakember mögé állt, három nappal a 43-8-as vereség után két évvel meghosszabbította Fox szerződését, amely így 2016-ig szólt volna. Fox első szerződésének értéke 4 évre 14 millió dollár volt, ezt váltotta fel tavaly egy 3 évre szóló 16,5 millió dolláros kontraktus, amelynek új tartalma 13 millió dollár volt. A Broncos a váltás következtében még kötelezett lenne a hátralevő két évre jutó összeg kifizetésére, amely nem kevesebb, mint 11 millió dollárt tesz ki. Mivel azonban közös megegyezéssel történt a szakítás, így ennek az összegnek várhatóan csupán egy részét fizeti ki a csapat.
A váltás fő oka a csapat részéről az, hogy a hatalmas áldozatok árán megerősített, Super Bowlra érdemesnek tartott együttes nem tudott eljutni még az AFC Championship Game-ig sem. Emellett a lépés előzménye volt John Elway GM és Fox viszonyának megromlása, amely beárnyékolta a csapat utolsó hónapjainak teljesítményét is. Ennek ellenére a játékosokat meglepte, hogy egy sikeresnek mondható, 12-4-es szezon után következett a váltás. Az NFL történetében kilenc alkalommal fordult elő, hogy legalább 12 győzelmet felmutató csapat edzője távozott, legutóbb a 2008-ban visszavonuló Tony Dungy.

Denverben kérdésessé vált Peyton Manningnek, a Broncos irányítójának jövője is. A QB, akinek két év van hátra a szerződéséből, jelezte, már nem biztos a visszatérésben, átgondolja a lehetőségeit, és azután dönt. Peytont 2015-ben 19 millió dollár illetné meg, amely garantálttá válik, ha a QB a Denver keretének a tagja 2015. március 9-én. Manning visszavonulása/elbocsátása 5 millió dolláros cap hitet eredményezne a csapatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése