2014. december 29., hétfő

Playoff játék 2014

Véget ért az NFL 2014-es alapszakasza, és ígéretemhez híven ezúttal, először, játékot hirdetek a playoffal kapcsolatban is. A játék 30 kérdésből áll, amelyek megválaszolásával a résztvevők harcba szállhatnak a győztest megillető könyvjutalomért.

A nyeremény
Az első helyezett jutalma Bill Polian: The Game Plan - The art of building a winning football team című könyve. A könyv feldolgozza Polian csapatépítési elveit és munkásságát, amelynek során zseniális alakulatokat alkotott. Ő hozta meg a 90-es évek elején négy Super Bowlt megjáró Buffalo Bills, az induló csapatból hamar playoff várományossá kinövő Carolina Panthers és a Peyton Manning vezette Indianapolis Colts legfontosabb személyi döntéseit. A könyv előszavát Peyton Manning írta.
A nyeremény eljuttatására postai úton kerül sor, a postacím egyeztetése csak a nyertessel történik meg a későbbiek folyamán.

A tippsor kitöltésére rendelkezésre álló időszak: 2014.12.29. 05:35-2015.01.03. 22:35
A tippek leadási helye: Facebook, a blognak küldött üzenetben, a helyes válaszok megjelölésével. A beérkezett kérdéssorok után mindenki visszaigazolást kap annak beérkezéséről és nyilvántartásba vételéről.
A tippsor értékelése: 2015.02.02-t követően.

A kérdéssor felépítése
- 20 kérdés vonatkozik a playoffal kapcsolatos előrejelzésekre, tippekre
- 10 kérdés elméleti jellegű, amelyekre a pénzügyi kötődésű válaszok megtalálhatóak a blogban (minden kérdés válasza megtalálható a főoldalon kiemelt linkek felhasználásával), egyebek pedig az NFL vagy a Super Bowl honlapján

A pontozás
Minden egyes kérdés után zárójelben szerepel a helyes válasz esetén szerezhető pontszám, vagy pedig az egyes eltérések esetén szerezhető pontszám. A tippekkel összesen 65 pont érhető el, az elméleti kérdésekkel pedig 15 pont. Összesen tehát 80 pont szerezhető. Amennyiben az első helyen többen végeznének holtversenyben, akkor közülük az lesz a győztes, aki leghamarabb adta le tippsorát.

A kérdéssor - playoff játék 2014

1. Melyik csapat nyeri a Pittsburgh Steelers - Baltimore Ravens Wild Card mérkőzést? (1)
2. Melyik csapat nyeri az Indianapolis Colts - Cincinnati Bengals Wild Card mérkőzést? (1)
3. Melyik csapat nyeri a Dallas Cowboys - Detroit Lions Wild Card mérkőzést? (1)
4. Melyik csapat nyeri a Carolina Panthers - Arizona Cardinals Wild Card mérkőzést? (1)
5. Meddig jut az AFC 1. kiemeltje, a New England Patriots? (3) (Jelölhető válaszok: Divisional Playoff részvétel, AFC Championship Game részvétel, Super Bowl részvétel, Super Bowl győzelem)
6. Meddig jut az NFC 1. kiemeltje, a Seattle Seahawks? (3) (Jelölhető válaszok: Divisional Playoff részvétel, NFC Championship Game részvétel, Super Bowl részvétel, Super Bowl győzelem)
7. Bejut-e a 6. kiemelt a legjobb 4 közé az AFC-ben vagy az NFC-ben? (1)
8. Melyik két csapat játssza az AFC Championship Game-et? (2-2)
9. Melyik két csapat játssza az NFC Championship Game-et? (2-2)
10. Melyik csapat nyeri a Super Bowlt? (10)
11. Melyik divíziókból kerül ki a Super Bowl két résztvevője? (3-3)
12. Melyik poszton játszik a Super Bowl MVP-je? (2)
13. Hány 100 yard feletti futóteljesítményre kerül sor a playoff 11 mérkőzésén? (8: telitalálat, 6: 1-2-vel való eltérés, 4: 3-5-tel való eltérés, 2: 6-8-cal való eltérés) (Megjegyzés: játékos esetében)
14. Hány 300 yard feletti passzteljesítményre kerül sor a playoff 11 mérkőzésén? (8: telitalálat, 6: 1-2-vel való eltérés, 4: 3-4-gyel való eltérés, 2: 5-6-tal való eltérés) (Megjegyzés: játékos esetében)
15. Lesz-e valamelyik mérkőzésen 200 yard feletti elkapó teljesítmény? (1) (Megjegyzés: játékos esetében)
16. Lesz-e olyan irányító a playoffban, aki összesen legalább 12 TD passzt ad? (1)
17. Hány mérkőzésen születik legalább 60 pont a playoffban? (3: telitalálat, 2: 1-gyel való eltérés, 1: 2-vel való eltérés)
18. Hány mérkőzésen születik kevesebb, mint 30 pont a playoffban? (3: telitalálat, 2: 1-gyel való eltérés, 1: 2-vel való eltérés)
19. Hány mérkőzésen lesz kevesebb a mérkőzés végén a különbség a két csapat között, mint 7 pont? (3: telitalálat, 2: 1-gyel való eltérés, 1: 2-vel való eltérés)
20. Sor kerül-e legalább két hosszabbításra a 11 playoff mérkőzésen? (1)
21. Hány olyan játékos szerepel a playoff csapatok keretében, akik jelenlegi szerződésének értéke eléri a 100 millió dollárt? (1)
22. Ki fizeti a playoffban a játékosoknak jutó fizetést? (1)
23. Hány dollárt kap annak a csapatnak a játékosa az idei szezonban az adott mérkőzésért, aki nem csoportgyőztesként lép pályára a Wild Card mérkőzéseken? (1)
24. Hány dollárt kap annak a csapatnak a játékosa az idei szezonban az adott mérkőzésért, aki pályára lép az AFC vagy NFC Championship mérkőzéseken? (1)
25. Hány dollárt kap annak a csapatnak a játékosa a Super Bowlért az idei szezonban, aki a győztes csapat tagja? (1)
26. Hány dollárt kap az a játékos összességében playoff teljesítményéért, aki 6. kiemelt csapat tagjaként az AFC, vagy NFC Championship mérkőzésen esik ki? (3)
27. Hány dollárt kap az a játékos összességében playoff teljesítményéért, aki 1. kiemelt csapat tagjaként Super Bowlt nyer? (3)
28. Hány dollárt kap az a játékos, aki a Pro Bowlon a győztes, illetve a vesztes csapat tagja az idei szezonban? (1-1)
29. Melyik városban rendezik a Super Bowlt ebben a szezonban? (1)
30. Ki lép fel a Super Bowl szünetében? (1)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése