2014. július 18., péntek

6 milliárd dollár visszaosztott bevétel és Jimmy Graham szerződése

A Green Bay Packers az előző héten tartotta meg éves közgyűlését, amelyen nyilvánosságra hozták a csapat előző évi gazdálkodásával kapcsolatos adatokat. A beszámoló szerint a Packers 187,7 millió dollárnyi országos bevételt realizált 136,3 milliós helyi bevétel mellett. A 187,7 milliós összeget az NFL osztotta vissza a csapatnak a TV-s pénzekből és az országos merchandising bevételekből. Mivel a visszaosztott pénzek azonos arányban illetik meg a csapatokat, így a 32 csapattal számolva a liga által a tagjainak eljuttatott bevétel meghaladta a 6 milliárd dollárt. 
A Packers országos bevételei 4,3 %-kal, míg helyi bevételei 6,4 %-kal növekedtek. A változás fő oka országos szinten az, hogy új egyezség született az NFL Networkkel, valamint életbe lépett a Nike szerződés, helyi szinten pedig a stadion 7.000 férőhellyel való bővítése 10 millió dollár pluszbevételt eredményezett (8 millió dollár jegybevétel, 2 millió dollár szponzori bevétel). 
A növekedések ellenére a Green Bay működési eredménye csökkent a tavalyi rekordot jelentő 54,3 millió dollárról 25,5 millió dollárra. A csökkenés fő oka a játékosokkal kapcsolatos kiadások növekedésében keresendő.

A franchise tagekkel kapcsolatos keddi, hosszabbítási határidőig egyedül Jimmy Graham, a Saints TE-je kapott hosszú távú szerződést csapatától. Így a TE-en kívül Greg Hardy, Brian Orakpo és Jason Worilds is az egyéves tag szerződéssel játszik 2014-ben.

Graham olyan szerződést kapott (4 év, 40 millió dollár, 21 millió dollár garantált), amelynek értelmében díjazták azt, hogy mennyire kiemelkedő játékos. Minden idők legjobb TE szerződése született meg évre jutó garantált tartalmat tekintve, valamint éves átlagos értéket nézve is. A 10 millió dolláros átlaggal jelentősen megelőzi Jimmy Graham a lista második helyén álló Jason Wittent (7,4 millió dollár/év). Ez az átlag a vitatott pozíció, a WR-ek között is a hetedik helyre rangsorolná a játékost.

A TE szerződése 12 millió dollár aláírási bónuszt tartalmaz, amely 4 évre oszlik el könyvelési szempontból. A garantált tartalom része emellett Graham 2014-es alapfizetése (1 millió dollár), valamint a 2015-ös 8 millió dolláros tétel (alapfizetés, roster bónusz, workout bónusz). Az utolsó két év semmilyen garantált összeget nem tartalmaz. A szerződés struktúrája:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése