2014. február 8., szombat

A CBS-é az NFL csütörtök esti csomagja

A hét folyamán a CBS TV társaság 2014-re megállapodott az NFL-lel arról, hogy az év folyamán a társaság kezébe kerül az NFL csütörtök esti csomagja. Az értékesített 14 csütörtök esti mérkőzést eddig az NFL Network adta, és a műsort is az NFL saját csatornája készítette. A megállapodás értelmében 2014-ben a 14 csütörtöki mérkőzés, illetve az ehhez még hozzátett két szombati találkozó esetében a műsorokat a CBS készíti majd el. A kommentátorok Jim Nantz és Phil Simms lesznek. A mérkőzések közül a CBS nyolc találkozót közvetít majd, de azokat az NFL Network is leadja párhuzamosan, a többi mérkőzés esetében az NFL Networkön megy majd csak az adás, de a CBS készíti el azokat. Az NFL Network csupán a felvezető és a mérkőzést követő programok során működik közre a műsorkészítésben.
A CBS elég nagy áldozatot hozott a csomagért, hiszen amellett, hogy egy évre kifizettek 275 millió dollárt érte, az érintett 16 mérkőzésből csak nyolcat közvetíthetnek, azt is az NFL Networkkel párhuzamosan, és 16 mérkőzést kell legyártaniuk. Azonban ismerve az NFL mérkőzések általános dominanciáját a TV-ben, mindegyik nagy társaság számára kihagyhatatlan volt ez a csomag, akár ilyen feltételekkel is.
A lépés lényege az a liga számára, hogy a kábelen fogható NFL Network mellett a CBS révén országosan is adásba kerül a csütörtöki mérkőzések egy része. Emellett jelentősnek számít ez a 275 milliós tétel, és nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az NFL Network esetében jelentős takarékossághoz vezet a döntés. Fontos, hogy az NFL Networkre előfizetők száma sem fog jelentősen csökkenni a várakozások szerint, hiszen nyolc mérkőzés még mindig a csatorna exkluzív kínálatában marad. Nagyon jó lépés az is, hogy a liga 2015-re szóló opciót épített a szerződésbe, amelyet, ha lehívnak, a CBS-nek további egy évre kell vállalnia a műsorkészítést hasonló feltételekkel.

Az NFL amerikai piacon értékesített jelentősebb TV-s csomagjaiból származó bevételek változása 2013-ról 2014-re:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése