2013. július 14., vasárnap

Visszatekintő - az elmúlt két hónap releváns eseményei

Az elmúlt két hónapban egyéb elfoglaltságok miatt elmaradt a tudósítás a legfőbb eseményekről, most azonban röviden összefoglalom őket ennek a bejegyzésnek a keretében.

Legérdekesebb elbocsátások és visszavonulások:
-Eugene Amano (C, TEN) - elbocsátás
-Rolando McClain (LB, BAL) - visszavonulás
-David Garrard (QB, NYJ) - visszavonulás
-Brian Urlacher (LB, CHI) - visszavonulás
-Willis McGahee (RB, DEN) - elbocsátás
-Tarvaris Jackson (QB, BUF) - elbocsátás
-Vonta Leach (FB, BAL) - elbocsátás (minden idők legjobb FB szerződése ezzel a múlté, 3 év, 11 millió dollár, 4 millió garantált)
-Desmond Bishop (LB, GB) - elbocsátás
-Lawrence Vickers (FB, DAL) - elbocsátás

Legérdekesebb szerződtetések:
-Josh Cribbs (WR, OAK) 1 év, 865.000 $
-Chris Kluwe (P, OAK) 1 év, 840.000 $
-Dwight Freeney (OLB, SD) 2 év, 8,75 millió $, 4,75 millió $ garantált + 4,6 millió $ elérhető teljesítményösztönzőkkel
-Max Starks (OT, SD) 1 év, 2 millió $, 1 millió $ garantált
-Charles Woodson (CB, OAK) 1 év, 1,8 millió $, 700.000 $ garantált + 2,5 millió $ elérhető teljesítményösztönzőkkel
-Quentin Jammer (CB, DEN) 1 év, 1,1 millió $ + 400.000 $ elérhető teljesítményösztönzőkkel
-Tim Tebow (QB, NE) 2 év, 1,385 millió $ + 2 millió $ elérhető teljesítményösztönzőkkel
-Ahmad Bradshaw (RB, IND) 1 év, 1,1 millió $, 250.000 $ garantált
-Sedrick Ellis (DT, CHI) 1 év, 1 millió $, 500.000 $ garantált
-Devery Henderson (WR, WAS) 1 év, 840.000 $
-Donte' Stallworth (WR, WAS) 1 év, 840.000 $
-Tarvaris Jackson (QB, SEA) 1 év
-Kellen Winslow (TE, NYJ) 1 év, 840.000 $
-Desmond Bishop (LB, MIN) 1 év, 850.000 $, 50.000 $ garantált + 500.000 $ elérhető teljesítményösztönzőkkel
-Israel Idonije (DE, DET) 1 év, 905.000 millió $, 485.000 $ garantált

Stadionokkal kapcsolatos hírek
-Minnesotában az állam bevételei a szerencsejáték területén nem fedezik az állami részt, amely szükséges az új Vikings Stadion finanszírozásához, így Dayton kormányzó új javaslatot tett. A cigarettára kivetett állami adót emelnék meg dobozonként 1,23 $-ról 2,83 $-ra, ez lenne az állami rész különbözetének forrása.
-A 49ers Santa Clarában épített új stadionja ad majd otthont az 50. Super Bowlnak. Az építkezések jól haladnak, azonban júliusban egy munkás halála miatt két napra megszakadtak. Az 51. Super Bowlnak Houston és a Reliant Stadium ad majd otthont.
-Jerry Richardson, a Panthers tulajdonosa 10 millió dollárt költött arra, hogy a Charlotte 49ers egyetemi csapat stadionja a továbbiakban a Jerry Richardson Stadium nevet viselje. Ezt nagyon rosszul fogadták a város és az állam képviselői, akiktől Richardson milliókat szerzett és próbál megszerezni a Bank of America Stadium felújítására.
-Az Atlanta Falcons stadion projektjére a csapat megkapta az NFL-től a G-4 alap 200 millió dolláros hozzájárulását. Azonban kisebb gondba kerültek a baptista egyházzal, amely a stadionnak otthont adó terület egy részét birtokolja. A csapatnak meg kell vásárolnia a területet, és le kell bontania egy templomot. Az egyház 24,5 millió dollárt szeretne a területért és a templom elköltöztetéséért, a csapat 15,5 milliót adna maximum. 
-Az Eagles 1600 hellyel kibővíti stadionját, valamint új HD kijelző és wi-fi várja majd a szurkolókat.
-A Rams megnyerte a CVC elleni arbitrációt. Az arbitrátor jogosabbnak találta azt, hogy 700 milliós felújítás szükséges ahhoz, hogy az Edward Jones Dome a legjobb 8 NFL stadion közé tartozzon, mintsem a CVC tervezetét, amely 124 millióról szólt. A CVC kifizette a 2 milliós arbitrátori költséget és jelezte, a döntés után nem kívánják megvalósítani a 700 milliós beruházást közpénzből. Ezzel a Rams "szabadügynökké" vált, ha akarnak, a 2014-es szezont követően elhagyhatják St. Louist.
-A Chargers 1 milliárd dolláros stadiont építene San Diegoban, de a projektbe a Spanos család csak 100 millió dollárt tudna beletenni, 200 millió jönne a G-4 programból, 700 milliót azonban San Diego városnak és California államnak kellene állnia. Annak az esélye, hogy ekkora hozzájárulást kapjanak a közpénzekből, minimális.

Bírósági ügyek
-A Pilot Flying J ügyben öt középvezető beismerő vallomást tett, azonban ennek ellenére sem menekült meg Jimmy Haslem, a Browns tulajdonosa, ketten ugyanis a vádirat szerint megemlítették, hogy felső vezetői utasításra dolgoztak. Bár Haslem továbbra is optimista, nem lenne meglepő, ha még a nyár folyamán vád alá helyeznék. Immár 20 per folyik a cég ellen, amelyet a partnerek indítottak ellenük.
-Brody bírónőnek július 22-én kellett volna döntést hoznia arról, hogy tovább mehetnek-e a bíróságon az agyrázkódásokkal kapcsolatos perek, vagy a CBA megakadályozza ebben az ügyben a bíróságon való pereskedést. A bírónő egy váratlan húzással azonban mediációt rendelt el a felek között. A bírósági közvetítéssel lezajló folyamat miatt akár 2014-re is csúszhat a döntés a bíróság illetékessége kérdésében. A mediációt követően a felek szeptember 3-án jelentkeznek a bírónőnél legközelebb.

Egyéb hírek
-Az NFL négy évvel meghosszabbította a Verizonnal kötött szerződését. A Verizon az a mobilszolgáltató, amely kizárólagosan jogosult arra, hogy mérkőzéseket élőben közvetítsen eszközein. A cég négy év alatt 1 milliárd dollárt fizet az NFL-nek ezért 2015 és 2018 között.
-Gabe Carimit, a 2011-es draft 29. pickjét a Bears a Bucshoz cserélte egy hatodik körös pick ellenében.
-Doug Free, a Cowboys RT-je végül megmenekült. Az egész tavasszal elbocsátással riogatott játékos azért maradhatott a csapatnál, mert belement szerződés szerint járó 7 milliós idei bérének a megfelezésébe. Free idén így 3,5 millió dollárt keres majd.
-Óriási médiafigyelem követte Mario Williams és volt barátnőjének párharcát. A játékos egy 785.000 $ értékű eljegyzési gyűrűt követel vissza.
-Az NFL május 24-én új HGH tesztelési javaslatot juttatott el az NFLPA-nek, de választ egyelőre nem kaptak.
-Matt Elam, a Ravens safetyje lesz az egyetlen újonc, aki ügynök nélkül tárgyalja meg szerződését. 
-Marques Colston, a Saints elkapója vásárolt magának egy focicsapatot, a Harrisburg (Pa.) Stampede-et.
-A Giantset és a Jetset beperelték, mert meg akarják akadályozni egy bevásárlóközpont felépítését a Metlife Stadium közelében.
-Ben Utecht sikerrel járt a Bengals ellenében az arbitrátor előtt. A korábbi TE 2009-es, szerződés szerint járó pénzét kapta meg kártérítésként, mivel a Bengals elküldte a 2009-es edzőtáborban kapott sokadik agyrázkódása után. Mivel Utecht a szezonban már nem volt keresőképes állapotban az agyrázkódás miatt, így a Bengalsnak ki kellett fizetnie a szezonra jutó teljes keresetét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése