2013. április 27., szombat

Aaron Rodgers új szerződése

Aaron Rodgers megegyezett a Green Bay Packers-szel új szerződéséről, amely 2019-ig a csapathoz köti. Az irányító 2020-ban, 36 évesen tesztelheti a piacot legkorábban. Rodgers szerződéséből még hátra volt két év, amely alatt 20,75 millió dollárt kereshetett volna. Az új szerződés a régit öt évvel hosszabbítja meg, és az új tartalom 110 millió dollár. Az új tartalmat tekintve a szerződés meghaladná Joe Flacco rekordját a 20,1 milliós éves átlagos kifizetés terén, hiszen Rodgersnél ez a szám 22 millió dollár/év lenne. Valójában azonban, ha összesítjük a számokat, egy hét évre szóló 130,75 milliós szerződésről van szó, amelynek éves átlagos kifizetése 18,68 millió dollár, ami a kategóriában csak a negyedik helyre elég az NFL-ben. Más szavakkal, Ted Thompson, a Packers GM-je megint zseniális volt. A negyedik hely nem jelenti azt, hogy rossz lenne ez a szerződés, csak elmarad a várakozásoktól. Amiben kiemelkedő a kontraktus, hogy Rodgers ugyanannyit keres majd az első évben, mint Drew Brees, 40 millió dollárt (megosztott első hely), illetve az első három évben NFL rekordot jelentő 62,5 millió dollárt keres (a második Flacco 62 millióval). A cap számokról egyelőre csak annyit tudunk, hogy egyik évben sem érik el a 21 millió dollárt, amint elérhető lesz a teljes struktúra, beszámolok majd róla.

Egyéb hírek:

-Megszületett az egyezség a Bengals és Andre Smith között. Az RT három évre írt alá, amely alatt maximum 18 millió dollárt kereshet. A garantált tartalom egyelőre nem ismert. Szintén aláírt egy másik UFA, LaRod Stephens-Howling. Az RB a Steelershöz szerződött egy évre.
-A Jetsnek csak sikerült megszereznie Chris Ivoryt, akiért a csapat az idei negyedik körös pickjét (106.) adta oda a Saintsnek. Ivory jelenleg annak ellenére a kezdő RB poszt elsőszámú esélyese, hogy a csapat idén három évre, 6,9 millió dollárért szerződtette Mike Goodsont. Valószínűleg a Jets hamarosan megegyezik Ivoryval egy új szerződésről, hiszen jelenleg az egyéves RFA szerződése él. Negyedik kört adni azért, hogy egy évre kontrollálják, viszonylag magas ár.
-A Miami Dolphins a draft közben a Cleveland Brownshoz cserélte elkapóját, Davone Besst. A trade keretében a Brownshoz került Bess és a Miami negyedik körös (111.) és hetedik körös (217.) pickje és cserébe a Dolphinshoz került a Browns negyedik (104.) és ötödik körös (164.) pickje. Elenyésző ár egy remek játékosért. Bess a cserét követően meghosszabbította három évvel idén lejáró szerződését.
-Szintén a Jets-szel kapcsolatos hír, hogy a West Virginia egyetem irányítója, Geno Smith lett Idzikék második körös pickje. A választás fényében sokan Mark Sanchez elküldését vízionálják, azonban úgy gondolom, Smith megszerzése inkább Tim Tebow és David Garrard elengedését jelzi előre. Sanchez elküldése drága, és nem biztos, hogy a Jets egy olyan újonc QB-ra bízná az irányítást az első héten, aki egyetemen nem használt playbookot... Sanchez jelenleg 12,853 millió dollárt foglal a capből és 8,25 milliós fizetése teljes összegében garantált offset nélkül. Utóbbi azt jelenti, hogy a Jets a garantált tartalmat nem háríthatja át más csapatra, ha elküldése után szerződtetné valaki. Vagyis a 8,25 milliót Woody Johnsonnak így is, úgy is ki kell fizetnie. 

Sanchez potenciális elküldésének cap következményei
-A verzió (elküldés post-June 1 nélkül):
2013-as cap hit: 17,153 millió dollár
-B verzió (elküldés post-June 1-nal):
2013-as cap hit: 12,353 millió dollár
2014-es cap hit: 4,8 millió dollár

A verzió szerint a Jetsnél 4,3 millió dollárral több cap helyet foglal Sanchez, ha nincs a keretben, mintha ott van, az elküldés irracionális. B verzió szerint 2013-ra 500.000 $ cap helyet nyer a Jets, ha Sanchez nincs a keretben, azzal szemben, ha ott van. Megítélésem szerint ennyiért szintén nem éri meg elküldeni. Valószínűbb, hogy a Jets a 2013-as szezont követően szabadul meg Mark Sancheztől, akkor már jóval kedvezőbbek lesznek a feltételek.
-Átstrukturálásokra is sor került. A Jets D'Brickashaw Ferguson szerződésének átalakításával nyert 5,128 millió dollár cap helyet, a 49ers pedig Patrick Willis szerződésmódosításával 1,2 millió dollárt. Egyik játékos sem kap kézhez kevesebb pénzt, tehát nem történt fizetéscsökkentés, csak strukturális változtatás. Ez a tétel már nem igaz Josh Wilsonra (CB, WAS), aki idén 3,9 millió dollárt keresett volna alapfizetés és 100.000 dollárt workout bónusz formájában. Wilson keresete 2 millió dollárra csökkent, a 100.000 dolláros workout bónuszt pedig törölték. Így Wilson 2 millió dollárról mondott le. Ebből 500.000 dollárt visszaszerezhet teljesítményösztönzők lehívásával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése