2013. március 15., péntek

Az Elvis Dumervil fiaskó

A Denver Broncos napokkal ezelőtt felkérte defensive endjét, Elvis Dumervilt, hogy strukturálja át kontraktusát. A tárgyalássorozat produktívnak bizonyult, hiszen Dumervil ügynöke, Marty Magid és a Broncos GM-je, John Elway végül egyezségre jutott. Dumervil idei keresetét 12-ről 8 millió dollárra csökkentették, és a jövő évi keresetéből egy 3 millió dolláros tételt garantáltak ezért cserébe. Mindez 40 perccel a mai könyvelési záróra előtt történt. Az ügynöknek alá kellett volna íratnia kliensével a szerződést, és azt visszaküldeni a mai napon este 9 óráig (CET). Erre nem került sor, így a Denver Broncos kénytelen volt elbocsátani Dumervilt. 7 perccel a határidő lejárta után ért vissza a papír a Broncoshoz, de akkor már késő volt.

Miért kellett kirúgni a játékost?
Dumervilnek garantálttá vált volna a teljes 12 milliós keresete a mai napon, amit a Broncos nem szeretett volna. A 8 milliós értékkel kiegyeztek Elwayék. Ha nem lépnek, az első verzió marad érvényben, vagyis garantálttá válik a kereset, mivel Dumervil rosteren szerepel.

Miért nem igazol vissza valószínűleg?
Dumervil engedett volna keresetéből 4 millió dollárt. Az elbocsátással azonban keletkezett egy 4,869 milliós cap hit. Ergo, ha visszaviszik Dumervilt - tegyük fel - egy évre 8 millióért, akkor a capben nemcsak a 8 milliós fizetése jelenik meg, hanem a cap hit is, ergo 12,869 milliós érték szerepelne a neve mellett. Azzal pedig a csapat nincs előrébb.

Mit jelent ez az egész?
Elvis Dumervil a szabadügynök-piacra kerül UFA státuszban, bárhova aláírhat. Jelenleg ő a legjobb játékos a DE piacon. A csapat nyert 8,754 millió dollár cap helyet, de elvesztett egy játékost. Dumervil, ha bebizonyosodik az ügynök felelőssége, jó eséllyel szállhat harcba egy per keretében a bíróságon a feltehetőleg már lassan csak volt ügynökkel. Ha Dumervil a felelős a történtekért, akkor persze teljesen már a helyzet, csak magát okolhatja.

Marty Magid az ügyről, cáfolva a Denverből származó információkat: "A Broncos az utolsó órában változtatta meg a feltételeket. 8:42-kor (CET) kaptam csak meg az új szerződést, át kellett néznem, majd aláírtam, elküldtem Elvisnek, aki 8:55-kor (CET) külde el a Broncosnak. A csapat akkor már beküldte a ligának a papírt Elvis elbocsátásáról."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése