2013. március 12., kedd

Az előtárgyalási időszak összefoglalója

Tippem az új szabályozásokra vonatkozóan egyrészt bejött, másrészt viszont nem. A saját szabadügynökök újraigazolásának nagyon jót tett ez az időszak, de a csapatok féltek a szokványos mennyiségű információval szolgálni az UFA-kkal kapcsolatban.

Nézzük az érdekesebb szerződéseket:

-William Moore, S, ATL - 5 év, 30 millió $, 14 millió $ garantált
A Falcons olcsón tartotta meg fiatal safetyjét. Körülbelül ilyen átlagra lehetett számítani abból kiindulva, hogy az Atlantának több egyéb prioritása is van a piacon. Érdekesség, hogy Moore éves átlaga a fele annak, amit Eric Berry keres átlagosan köszönhetően az előző draft modellnek...

-Brian Hartline, WR, MIA - 5 év, 30,775 millió $, 12,5 millió $ garantált
Egy kis Rosenhaus magic. Avagy hogy kaparjunk össze egy elég jó szerződést egy olyan játékosnak, aki csak a csapatában elit, de ott is csak annyira, hogy a TD-i 100 %-át, és a yardjai 24 %-át egy meccsen gyűjti össze. Második WR-nek tökéletes, de fizetünk-e egy olyan játékosnak évi 6,155 millió $-t? A szerződés struktúrája:


-Leodis McKelvin, CB/RS, BUF - 4 év, 20 millió $, 7,5 millió $ garantált
Ez megint csak egy érdekes szerződés. Minek fizetünk egy returnernek évi 5 millió $-t, még akkor is, ha 2012-ben nem volt jobb nála ebben a kategóriában? McKelvin sajnos bizonyította, hogy CB képességei igencsak messze állnak egy NFL kezdőétől. Lehet, hogy arra gondol a Bills, hogy mostantól már menni fog? Kétségtelen, hogy Gilmore mellett a másik CB helyre lehet esélye, de ahhoz fényéveket kell előrelépni.

-Dunta Robinson, CB/FS, KC - 3 év, 15 millió $, 4 millió $ garantált
Az Atlanta által elbocsátott Robinson tavaly a liga egyik legrosszabb cover CB-je volt, sokan emiatt úgy gondolják, hogy kezdő FS lesz a Chiefsben, és abban az esetben nincs is túlfizetve. És van is benne ráció, mert igencsak szeret ütközni. Nickel, vagy kezdő CB-nek már rizikósabb.

-Rob Bironas, K, TEN - 2 év, 6,675 millió $, 1,8 millió $ garantált
Bironas adott egy kis kedvezményt a Titansnek, hogy maradhasson. A piacon szerintem ennél többet kapott volna.

-Cullen Jenkins, DT. NYG - 3 év, 8 millió $, 3 millió $ garantált
Rotációban használható embernek vitte el a Giants, és szerintem jó befektetés lesz ebből. Túl sem fizették.

-Matt Moore, QB, MIA - 2 év, 8 millió $, 4 millió $ garantált
Vannak dolgok, amiket nem ért meg az ember. Gyenge a QB class a drafton és a free agencyben, erre Matt Moore, aki máshol akár kezdő is lehetne, aláír Tannehill cseréjének. Ki érti ezt? Persze jó pénzért tette, de ha David Garrard a piacon a legnagyobb riválisod, akkor tényleg ezt teszed?

Piacnyitáskor végbemenő játékoscserék:

-Alex Smith, QB, SF -> KC, 2013-as 2. kör és 2014-es 2. vagy 3. kör
Ezt a tradet azért nem említettem még, mert még mindig hihetetlen az, amit Smithért adtak. Reidék tudják mit csinálnak, de azért valószínűleg jobban sül majd ez el valamivel, mint a Cassel trade, vagy a Cards Kolb tradeje...

-Percy Harvin, WR, MIN -> SEA, 2013-as 1. és 7. kör, 2014-es 3. kör
A liga elsőszámú slot elkapója Seattlebe távozik, jelentős ellenértékért. Meglátjuk megér-e majd ennyi a későbbiekben. Gondok azért mindig voltak Harvinnal, akármilyen zseniális játékos is. Ha a hírek nem csalnak, jön az új szerződés is, amivel top 5-ös WR fizetés érkezik majd Harvin számlájára.

-Anquan Boldin, WR, BAL -> SF, 2013-as 6. kör
32 éves játékos, aki a playoffban remekelt. Vagy nagyon tudnak valamit Newsome-ék, vagy nagyon nem. Engem a hatodik kör sokkolt leginkább...

Nevesebb elbocsátott játékosok: James Harrison (LB, PIT), Quintin Mikell (S, STL), DJ Williams (LB, DEN), Beanie Wells (RB, ARI), DeAngelo Hall (CB, WAS), Dawan Landry (S, JAC), Aaron Ross (CB, JAC), Adrian Wilson (S, ARI), Chris Gamble (CB, CAR).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése