2013. február 18., hétfő

Tag jelöltek 2013 - NFC

A mai napon este 10 órától oszthatóak ki a franchise tagek, tekintsük át a második, tagekkel foglalkozó bejegyzésben az NFC csapatainak jelöltjeit.

A jelölések: 
*****=biztos
****=szinte biztos 
***=valószínű
**=elképzelhető
*=alacsony esély

NFC East
DAL: Anthony Spencer (LB) *
NYG:  Lawrence Tynes (K) **, Will Beatty (OT) *
PHI: Dominique Rodgers-Cromartie (CB) *
WAS: Sav Rocca (P) **, Fred Davis (TE) *

Az NFC East esetében nem lenne meglepetés, ha elmaradnának a tagelések. A legjobb esély arra van, hogy két csapat is rúgójátékost tartson meg ezzel a lehetőséggel. A Cowboysnál a tavaly tagelt OLB, Anthony Spencer a fő jelölt, azonban nem elhanyagolható, hogy nem a 9,5 milliós értéken, hanem 12,4 millióért kellene tagelni. Az Eagles nagy cap helye mellett könnyedén ellőheti a 10,7 milliós taget DRC-re, azonban ezzel 25,7 milliót vinne el a capből a két kezdő CB, ez már túl sok. A 2,9 milliós kicker/punter tag szimpatikus lehet mind a Giantsnek, mind a Redskinsnek. Az alternatív jelöltek a kezdő LT-vé emelkedő, de még keveset bizonyító Will Beatty (9,66 milliós tag), és a második TE tagre jelölt Fred Davis (6,535 milliós tag) lehetnek.

NFC North
CHI: Henry Melton (DT) ****
DET: Cliff Avril (DE) *, Gosder Cherilus (OT) *
GB: Greg Jennings (WR) *
MIN: Phil Loadholt (OT) **

Az NFC-ben úgy érzem a legbiztosabb jelölt a tagre Henry Melton, a Bears DT-je. A 8,3 milliós érték nem alacsony, de az öregedő Bears D-nek mindenképp meg kell tartania a kiváló DT-t. A második számú jelölt a csoportban Phil Loadholt, hiszen a Vikings továbbra is szeretné fenntartani elit futójátékát, ehhez pedig alapvető az RT megtartása. A 9,66 milliós érték borsos lehet egy RT-ért, azonban mivel Matt Kalil továbbra is olcsón áll a csapat rendelkezésére, megengedhetik maguknak, hogy az RT-re ennyi pénzt költsenek. A Lions tagelhetné Cliff Avrilt vagy Gosder Cherilust, de jelenlegi cap helyzetük miatt ez nem valószínű. A Packers esetében jelölt Greg Jenningst pedig várhatóan nem is próbálja megtartani a csapat. 

NFC South
ATL: William Moore (S) ***, Sam Baker (OT) **, Brent Grimes (CB) *
CAR: -
NO: Jermon Bushrod (OT) *
TB: Michael Bennett (DE) ***

Az NFC Southban a Panthersnek nincs igazán olyan FA-je, aki taget érdemelne. A Saints esetében Jermon Bushrod lenne megtartható 9,66 millióért, a Bucs esetében pedig valószínű Michael Bennett tagelése (közel 11 millióért). A legérdekesebb a Falcons helyzete. Négy olyan szabadügynökük is van, aki taget kaphatna, William Moore, Sam Baker, Brent Grimes és Tony Gonzalez. Gonzalez visszavonulási szándékai miatt valószínűtlen célpont, a többiek tagelése viszont megtörténhet. A legjobban akkor jár a Falcons, ha Mooret tageli az olcsó safety tagen (kb. 6,8 millió  $), Baker már 9,66 milliónyi, Grimes pedig a tavalyi tag miatt 12,24 milliónyi cap helyet foglalna a tag keretében. Baker azért jobb jelölt, mint Grimes, mert alapvető részét képezi az offensenek, és Grimes sérülésből épül fel.

NFC West
ARI: -
SEA:Steven Hauschka (K) **
SF: Dashon Goldson (S) ***
STL: Danny Amendola (WR) **

Az NFC Westben a Cardsnak nincs igazi opciója a tag felhasználására, míg a Seahawks esetén csak a kicker jöhet szóba. A 49ers tagelheti ismét a safety Dashon Goldsont, bármennyire is tiltakozik a játékos ellene. A tag értéke a tavalyi tag miatt 7,5 milliós lenne. Amendola a Rams jelöltje, és bár még mindig nem elit játékos, van annyira fontos a WR-ekben gyengélkedő csapatnak a sérülékenysége ellenére, hogy a 10,36 milliós taget esetleg felhasználják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése