2013. február 21., csütörtök

A free agency játék

Március 5-én este 22:00-kor indul útjára a The business of football blog történetének első játéka, amely a 2013-as szabadügynök-piacra vonatkozik. A játék 40 kérdésből áll majd, amelyek megválaszolásával a résztvevők harcba szállhatnak az első három helyezettet megillető könyvjutalmakért.

Az első három helyezett négy, a sport üzleti és menedzsment részéhez kötődő angol nyelvű könyv közül választhat, amelyek a következőek:

A megfilmesített, alapműnek tartott könyv ugyan a baseballt helyezi fókuszába, azonban mai napig az egyik legérdekesebb látásmódot vetíti elénk sportmenedzsment szempontból. Egy olyan megközelítést, amely lehetővé tette, és teheti ma is a baseball világában azt, hogy valaki olcsón építsen olyan csapatot, amely képes a papíron százszor többet érő játékosokból felépített gárdákat is legyőzni. 
Jelenlegi ár: 2390 Ft

-Tom Callahan: The GM, a football life, a final season and a last laugh
A könyv fókuszában Ernie Accorsi karrierje áll, a Giants korábbi GM-jének utolsó szezonja (2006) mellett remek történetek olvashatóak a könyvben az elmúlt 35 évből is, amikor Accorsi döntések sorát hozta meg a Baltimore Colts, a Cleveland Browns és a New York Giants fő döntéshozójaként.
Jelenlegi ár: 2170 Ft

-Drew and Jason Rosenhaus: Next Question, an NFL super agent's proven game plan for business success
Drew Rosenahaus 2008-ban megjelent második könyve betekintést enged abba, hogy hogyan lett Rosenhausból korunk egyik legnevesebb ügynöke. A könyv az ügynök karrierjének fő történéseit eleveníti fel.
Jelenlegi ár: 1300 Ft

-Bruce Feldman: Meat market, inside the smash-mouth world of college football recruiting
2007-ben Bruce Feldman egy egész évet töltött a college foci egyik legnagyobb toborzójának tartott edzője, Ed Orgeron társaságában az Ole Miss egyetemen. A könyv a főedző és stábjának útját követi végig, amelynek során megpróbálják meggyőzni a középiskolásokat, hogy válasszák a Mississippi egyetemet. Járunk családoknál, láthatjuk, ahogy vendégül látnak egyetemistákat a campuson, betekintést kapunk a college foci "emberi erőforrás menedzsmentjébe".
Jelenlegi ár: 2420 Ft

A választási sorrend:
-1. helyezett: 4 könyv közül választhat egyet
-2. helyezett: a fennmaradó 3 könyv közül választhat egyet
-3. helyezett: a fennmaradó 2 könyv közül választhat egyet

A nyeremények eljuttatására postai úton kerül sor, a postacím egyeztetése csak a nyertesekkel történik meg a későbbiek folyamán.

A tippsor publikálásának időpontja: 2013.03.05. 22:00
A tippsor kitöltésére rendelkezésre álló időszak: 2013.03.05. 22:00-2013.03.09. 22:00
A tippek leadási helye: Facebook, a blognak küldött üzenetben, a helyes válaszok megjelölésével. A beérkezett kérdéssorok után mindenki visszaigazolást kap annak beérkezéséről és nyilvántartásba vételéről.
A tippsor kiértékelése: 2013.04.30-at követően, az eddig az időpontig nem megválaszolható kérdések törlődnek.

A kérdéssor felépítése:
-20 játékos leendő csapata és szerződéseik átlagos éves értékének becslése
-20 igaz-hamis, vagy teszt jellegű kérdés

A pontozás:
1. Egy játékos leendő csapatának eltalálása: 1 pont, rossz tipp: 0 pont.
2. Egy játékos leendő szerződés értékének (éves átlag) eltalálása: 3 pont, 0,1-1 millió dolláros közelség: 2 pont, 1,1-2 millió dolláros közelség 1 pont, egyéb 0 pont.
3. Igaz-hamis kérdések és tesztkérdések esetén jó válasz: 1 pont, rossz válasz: 0 pont. .
Összesen tehát 20+60+20=100 pont szerezhető.
.
Elképzelhető, hogy a meghirdetett összpontszám csökken, köszönhetően annak, hogy egy játékos 04.30-ig nem kel el, vagy még piacnyitás előtt hosszabbít volt csapatával. Amennyiben a hosszabbításra akár a tippsor leadásának időszakában, akár a szabadügynök-piac nyitásáig sor kerül (03.12. 22:00), a kérdést automatikusan törlöm.
Azonos összesített pontszám esetén a szerződés értékek becslése terén szerzett több pont dönt a helyezésről. Ha ez is megegyezik, akkor második helyen az igaz-hamis kérdések és tesztkérdések eredménye rangsorol. Teljes egyezőség esetén az a tippelő kerül előrébb rangsorolásra, aki hamarabb adta le tippsorát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése