2012. december 29., szombat

Sanchezológia és a várható cap és tag számok

A New York Jets a diszfunkcionális franchise mintaképe. Nincs még egy csapat az NFL-ben, amelytől ennyi név nélküli nyilatkozat jelenne meg, amelyben a csapattársak kritizálják egymást. Nincs még egy olyan csapat, amelynél a HC-nak kevesebb tekintélye lenne. Nincs még egy, amelynél a csere irányító mondaná meg sértődöttségében, hogy mennyit játszik és mennyit nem. És olyan sem, ahol az edző ad ultimátumot a tulajdonosnak. Ami azonban a legnagyobb merénylet, nincs még egy csapat, amely olyan katasztrofális döntést hozott volna QB fronton, mint a Jets idén, amikor új szerződést adott Mark Sancheznek. Mindezt akkor, amikor már kialakult képük volt arról, hogy a QB mire képes ebben az offenseben. Most persze szabadulnának tőle, de nagyon nehéz lesz annak köszönhetően, hogy Mike Tannenbaum GM a QB elé tette azt a papirost. Sanchez jövőre 12,853 millió dollárt foglal a Jets capjéből. Tekintsük át gyorsan, milyen lehetőségei vannak a csapatnak, ha nem akarják megtartani az irányítót.

Távozási opciók:

-Elbocsátás június 1. előtt (június 1. utáni elbocsátás szabálya alapján, csapatonként 2 játékos számára)
2013: Sanchez miatt 12,353 millió $ cap hit keletkezik, ennyivel költhet kevesebbet a cap értékénél a Jets miatta.
2014: A bennragadó aláírási bónuszok miatt 4,8 millió $ a cap hit.
2015-től nincs hatás a capre.

-Elbocsátás június 1. előtt (június 1. utáni elbocsátás szabálya nélkül)
2013: Sanchez miatt 17,153 millió $ cap hit keletkezik, ennyivel költhet kevesebbet a cap értékénél a Jets miatta.
2014-től nincs hatás a capre.

-Elcserélés
2013: Sanchez miatt minimum 8,903 millió $ cap hit keletkezik, ennyivel költhet kevesebbet a cap értékénél a Jets miatta. Ha a garantált 8,25 millió $ alapkeresetet nem vállalja át az érte tradelő csapat, akkor ez maximum 17,153 millióra emelkedhet. Ha csak a felét vállalja át az új csapat, akkor a cap hit 8,903+4,125 millió $=13,028 millió $.
2014-től nincs hatás a capre. 

A december elején megrendezett tulajdonosi találkozón a tulajdonosok számára nyilvánosságra hozták, hogy a 2013-as salary cap 121 millió $ lesz, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest mindössze 400.000 $-os emelkedéssel számolhatnak a csapatok döntéshozói.

Emellett publikálták a várható franchise és transition tag értékeket is, amelyek a következőek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése