2012. december 31., hétfő

A top 10 szerződés posztonként - 2012

Megjegyzések:
1. A felsorolásban a jelenleg élő szerződések kerültek feltüntetésre, amelyeket az éves átlagos kifizetés alapján rangsoroltam ("Teljes összeg/év" oszlop).
2. A szerződések összegei a rendelkezésre álló információk alapján szerepelnek, nem hivatalos értékeknek tekinthetők, hiszen az NFL játékosok szerződései nem nyilvánosak.
3. A felsorolás nem tartalmazza azokat a kontraktusokat, amelyek franchise vagy transition tag eredményeként születtek meg.
4. *-gal vannak jelölve azok a játékosok, akiknek szerződését új csapata csak megörökölte trade után, azt még egy másik csapat kötötte a játékossal eredetileg. 
5. A 4-3-as és 3-4-es védelmi sémák esetében az adott játékosoknak az a posztja számít be, amelyen a játékos akkor játszott vagy amelyen nyilvántartották, amikor a szerződést megkötötték. Elképzelhető, hogy a csapat azóta védelmi sémát váltott, a védő új posztra került, de szerződése még akkor is a korábbi posztját figyelembe véve született meg.
6. Egyes esetekben előfordulhat, hogy már lejáró szerződést sejtenénk az évszámokból. Pl.: Devin Hester 2008-as 4 évre szóló kontraktusa első ránézésre lejárt volna a 2011-es szezon után, de valójában bár 2008-ban köttetett a szerződés, csak 2010-ben lépett érvénybe, amint korábbi kontraktusa kifutott. Így valójában Hester szerződése csak a 2013-as szezont követően jár le. 
7. Amennyiben egy Hesteréhez hasonló helyzetben a szerződés, ha csak minimálisan is, de átírja a kontraktus átmeneti éveit is (itt 2008-at és 2009-et), akkor a játékos esetében nem 4 éves periódussal határozódik meg az átlag, hanem figyelembe veszem 2008-at és 2009-et is, így 6 évet tüntetek fel, és azzal is számolok.


QBRB


WR


TE


OT


OGC


4-3 DE

 
3-4 DE

 
DT/NT


3-4 OLB


4-3 LB/3-4 ILB


CB


SKP

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése