2012. szeptember 1., szombat

NFL franchise bevételek 1991-2011

Korábbi, franchise értékekkel kapcsolatos írásom után ezúttal két táblázatban publikálom az 1991-2011 közötti időszakban a becsült bevételeket csapatonként. A becsült kitétel továbbra is minden csapatra igaz, leszámítva a Green Bay Packerst, amelynek esetében a valós, beszámolóban publikált értékek szerepelnek.
Az adatok forrása 1991 és 1997 között a Financial World, 1998-tól kezdve pedig a Forbes Magazine. Az értékek ezúttal is millió $-ban vannak feltüntetve és az adatsorok a 2011-es, legfrissebb adatok szerint vannak sorba rendezve.


A bevételek és az értékek esetében nagyon hasonló helyezésekkel találkozunk. A Dallas dominanciája itt is feltűnik, bár az első helyen jóval kevesebbet szerepelnek. A Patriots a kezdeti utolsó helyről 1999-re az élre került, és 2005 óta tartja top 3 helyét. Érdekes és kiemelendő még a Cardinals hosszú, nagyon gyenge szereplése, ahonnan az új stadion megépítésével szabadult meg a csapat, illetve a 90-es években a Miami és a San Francisco hosszú ideig tartó jó helyezései.

Itt érdemes megemlíteni, hogy a szezon folyamán érkeznek majd a korábban Forbes 32 néven emlegetett sorozat előző három évbeli, és idei franchise értékelései, köszönhetően a Forbes-szal való megegyezésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése