2012. szeptember 10., hétfő

Átlagos normál és prémium jegyárak NFL-szerte és az FCI 2012-ben

A Team Marketing Report az új szezon kezdetével is megvizsgálta az NFL csapatok jegyárait, és az FCI fogyasztói kosár árának alakulását minden stadionban. A vállalkozás idéntől külön oldalt szentel a projektnek a www.fancostexperience.com oldalon.

A normál jegyek esetében az NFL szintű átlagos jegyárak tavalyról 2,5 %-os emelkedést mutatnak, jelenleg átlagosan 78,38 $-t kell fizetni egy belépőért. Továbbra is a Jets átlagos jegyárai a legmagasabbak, annak ellenére, hogy azok 2012-re 2,5 %-ot csökkentek. A Jets melletti legjelentősebb csökkenések: Bengals -4,2 %, Chiefs -2,6 %, Bucs -2,4 % és Rams -1,8 %. Tavalyhoz képest leginkább a Bears jegyei drágultak, átlagosan 9,2 %-kal, pedig a Soldier Field nem lett színvonalasabb az elmúlt egy évben. Szintén nagyot emelt a hosszú böjt után végre versenyképes Lions (8,3 %), a Peyton Manningre alapozó Broncos (7,1 %), a playoff szereplését kihasználni vágyó Texans (6,8 %), és a Mike Smith alatt első rájátszásbeli győzelmére készülő Falcons (6,1 %). A legolcsóbban továbbra is Clevelandben lehet jegyhez jutni, kérdés, hogy erre lesz-e hatása majd a tulajdonosváltásnak. Az átlagos jegyárak alakulása idén csapatonként:


A prémium jegyek esetében továbbra is a Patriots a listavezető, több mint 100 $-ral megelőzve a második helyezett Giantst. Ezen a téren a legnagyobb emelkedést a normál jegyárait csökkentő Chiefs mutatta, amelynél az átlagos prémium jegyek árai 19,7 %-kal növekedtek. Második helyen a Packers áll 14,3 %-kal, harmadikon a Chiefshez hasonló tendenciát mutató Rams végzett 3,4 %-os emelkedéssel. Mindössze két csapat csökkentette prémium jegyeinek árait. A Cardinals értéke 6,1 %-kal csökkent, míg a tavaly sokkoló, a kategóriában 5. helyet megszerző Tampa 20,2 %-kal csökkentette az árakat. Érdekes, hogy a Buccaneersnél a normál és prémium jegyárak csökkentése ellenére sem jött össze a jegyértékesítés terén a választott 85 %-os blackout limit, így a helyi csatornák nem közvetíthették a Panthers elleni nyitómérkőzést. Továbbra is a Raiders nyújtja a legkedvezőbb prémium jegyeket, átlagosan 139,93 $-os értékkel és érdekes, hogy az utolsó előtti helyen a Lions áll, amely a prémium árakat nem változtatta a normál jegyekkel szemben.


Végezetül nézzük a www.fancostexperience.com stábja által vizsgált fogyasztói kosár (FCI) értékének alakulását. A kosár a következő elemeket tartalmazza: négy belépőjegy átlagáron, két pohár sör, négy pohár üdítő, négy átlagos méretű hot dog, egy autó parkolási költségei, két programfüzet és két, akár felnőtt méretre is állítható sapka. Az FCI tehát lényegében arra keresi a választ, hogy mennyibe kerül egy két gyermekes családnak eljutni egy NFL mérkőzésre. Az NFL csapatoknál ezért a kosárért átlagosan 443,93 $-t kell idén fizetni, amely 3,9 %-kal magasabb a tavalyi értéknél. Kiemelendő változás, hogy a Jets a liga legjelentősebb árcsökkenése (-1,9 %) miatt visszaszorult a második helyre a Cowboys mögé. Mellettük a Chiefs (-1,6 %), a Bengals (-1 %) és a Rams (-0,6 %) árai csökkentek csak. Szembetűnő a Bears előretörése a területen, amely az ötödik helyről a harmadikra lépett előre, köszönhetően az NFL legjelentősebb, 16,3 %-os áremelkedésének. Mellettük a Texans (11,9 %), a Lions (10,3), a Broncos (9,4) és a Saints (7,6) árai emelkedtek kimagaslóan. Érdemes felhívni a figyelmet a 7. helyre előretörő Chargersre, amelynek mérkőzéseire annak ellenére lehet ilyen drágán bejutni, hogy egy 1967-ben átadott, és felújításra szoruló stadionba érkezik a néző, a csapat sem volt kellően sikeres az elmúlt időszakban és emellett még a játék és a playhívások is rendszeresen az infarktust hozzák a szurkolókra. Emellett nem lenne meglepő, ha a Chargers idén is több mérkőzésen a blackout limittel küzdene. A lista végén továbbra is a Browns és a Jaguars szerepel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése