2012. szeptember 15., szombat

A legkevesebbet és legtöbbet költő csapatok 2005-2011

Az olvasók többsége feltehetőleg már tudja azt, hogy a fizetési sapka nem tökéletes mérő eszköze annak, hogy egy csapat mennyit költ játékosaira, hiszen csupán az elköltött pénzmennyiség könyvelését mutatja meg. Ennél egy jobb mérőszáma van annak, hogy egy csapat valójában mennyit költ játékosaira, a ténylegesen kifizetett pénzmennyiség értéke. Ezzel kapcsolatban publikált egy-egy érdekes adatsort a tegnapi napon Tom Peliserro, a Vikingsról rendszeresen tudósító sportújságíró. Nézzük először a legkevesebbet, majd a legtöbbet költő csapatokat a 2005 és 2011 közötti hét év alatt:


Óriási meglepetés, hogy az öt legkevesebbet költő együttes között található a Steelers és a Giants, amelyek a hét év alatt együttesen négy Super Bowl győzelmet sorakoztattak fel. Az első hely tökéletesen megmutatja azt, mennyire zseniálisan működik a csapatvezetés Pittsburghben. Fontos kiemelni azt is, hogy a vizsgált időszakban jobb mérleget a Steelersnél csak a Patriots (86-26) és a Colts (77-35, Manninggel 75-21) tudott felmutatni.


A másik oldalon nem hittem volna, hogy lesz olyan csapat, amely képes lesz az Al Davis vezette Raiderst leszorítani a trónról. A Vikingsnak sikerült ez a tett, amely legalább két playoff szereplést ki tudott vívni a hét év alatt, szemben a Raiders totális kudarcával. Érdekes megnézni azt, hogy a Lions és a Raiders közel azonos mutatóval zárt az időszakban, úgy, hogy a Raiders 100 millió dollárral többet költött játékosaira... A Colts, a Saints és a Chargers meghatározó csapat volt az elmúlt hét évben, így elől szereplésük érthető a listán. Mindegyik csapat sokat költött saját értékei megtartására. A Colts ennyire kimagasló helye talán annak tükrében kisebb meglepetés, hogy a csapatra nem voltak jellemzőek a nagy FA mozgások, és a jelentős kifizetések sem, Peyton Manning szerződéseit leszámítva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése