2012. július 5., csütörtök

A tagelt játékosok helyzete

A franchise taggel ellátott játékosoknak a CBA szerint minden évben július 15-éig van lehetőségük arra, hogy új, hosszútávú szerződést írhassanak alá csapatukkal. Azután már csak az egy évre szóló tag szerződést szignálhatják. Idén, mivel július 15. vasárnapra esik, amely az NFL esetében nem munka- és könyvelési nap, így július 16-a a határidő. Nézzük egy táblázatban összegezve, hogy áll jelenleg a 21 taggel ellátott játékos helyzete:


Azok a játékosok nyugodhatnak meg, akik már megkapták hosszútávú szerződésüket, ők DeSean Jackson, Calais Campbell, Michael Griffin, Matt Prater, Steve Weatherford, Robert Mathis és Connor Barth. Aki nem kapott még hosszútávút, de aláírta az egy évre szóló szerződést, ugyanolyan várakozással várja a határidőt, mint a még semmilyen szerződést alá nem író játékosok. Tyvon Branch, Brent Grimes, Fred Davis, Mike Nugent, Phil Dawson, Anthony Spencer és Wes Welker már volt annyira nyitott, hogy az egy évre szóló tendert aláírta, így ha esetükben nem történik semmi a határidőkor, legfeljebb azért lehetnek mérgesek magukra, hogy idő előtt "megadták magukat". A határidő előtti aláírás egy tárgyalási fegyvert vesz ki a hosszútávú szerződésért hajtó játékosok kelléktárából. Dashon Goldson, Ray Rice, Matt Forte', Drew Brees, Josh Scobee, Cliff Avril és Dwayne Bowe azonban úgy tűnik, aktívan használja ezt a fegyvert addig, amíg rendelkezésre áll. Természetesen a tag aláírásának az is előnye, hogy a játékos bekapcsolódhat az offseason munkába július 16. előtt is, míg a makacsabb játékosok távol maradnak ettől a fontos időszaktól.
A hét taget aláíró, és a hét kitartó játékos sorsát kell majd a következő tíz napban figyelnünk, nem kizárt, hogy közülük több mint tízen kapnak majd új szerződést. Ezek a kontraktusok nagy számban kerülnek majd be a posztonkénti top 10 szerződést összesítő listába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése