2012. július 17., kedd

A franchise taggel ellátott játékosok helyzete a határidő után

Ahogy az várható volt, több megállapodás köttetett meg az utolsó pillanatokban a július 16-án közép-európai idő szerint este 10 órakor záródó határidő előtt a franchise taggel ellátott játékosokkal. A csapatoknak eddig volt lehetőségük, hogy hosszútávú szerződéssel lássák el játékosaikat, ezután már 2012-ben nem ajánlhatnak a tagelt alkalmazottaiknak új szerződést, az egyéves tender aláírásának lehetősége áll már csak fenn. A taggel ellátott játékosok 2013 márciusában, újabb tag hiányában szabadügynökök (UFA) lesznek.

Nézzük sorban, kik azok a taggel ellátott játékosok, akik hosszútávú szerződést kaptak csapataiktól:


Akik már aláírták az egyéves tag szerződést, de nem kaptak hosszútávút, azok már szerződés alatt állnak, így campből való esetleges távolmaradásuk (holdout) miatt büntethetőek pénzmegvonással. A taget aláíró, de hosszútávú szerződést nem kapó játékosok listája:


Akik még nem írták alá a taget és nem is kaptak hosszútávú szerződést, jelenleg nem állnak szerződésben csapataikkal. Ez persze nem jelenti azt, hogy szabadon igazolhatóak, hiszen csapatuk továbbra is jogtulajdonos a kiosztott tag miatt. Ezek a játékosok nem büntethetőek mindaddig, amíg alá nem írták a taget, a TC-ből való távolmaradásuk nem minősül holdoutnak. A tag aláírásától való további húzódozás ezen játékosok számára értelmetlennek tűnik, hiszen azzal csak kieső pénzmennyiségük keletkezik, és ha kihagynák a szezont, akkor is ugyanúgy franchise taget kaphatnának csapatuktól 2013-ban. Ebben a cipőben jelenleg hárman járnak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése