2012. június 10., vasárnap

Hosszabbítások - Gronkowski, McCoy, Campbell és Lee

Ezúttal pár érdekesebb hosszabbítást veszünk szemügyre, amelyek közül kiemelkedik Rob Gronkowski napokban kötött új szerződése, amely a legnagyobb összértékű TE kontraktus az NFL történetében. A szerződés azonban az 55,23 millió $-os összérték ellenére garantált tartalmát tekintve jelentősen elmarad az elit TE szerződésektől. Garantált pénzmennyiség alapján (12,92 millió $=8 millió aláírási bónusz+az első három év alapfizetése) csupán a nyolcadik a ligában a játékos, ha a részlegesen garantált tartalmat nézzük (további 4,75 millió $), akkor negyedik. A meglehetősen bonyolult szerződés ráadásul két részletre is bontható egy 2016-os 10 millió $-os option bónusz miatt. 2012-ben és 2013-ban Gronkowski még a régi szerződése összegeit keresi majd majd, a következő két év jelentős emelkedést hoz, de így is csak összességében 18,23 millió $-jába kerül Gronkowski a Patriotsnak a következő négy évben, ha a játékos minden workout bónuszát fel tudja venni. Ha ezután lehívják a 10 milliós opciót, akkor a szerződés további négy évvel meghosszabbodik, ha nem hívják le, Gronkowski FA lesz (a csapat nem is tagelheti a megállapodásnak megfelelően). A bónusz ügyesen a 2015-ös év utolsó napjára van időzítve, hogy a csapat még könyvelhesse erre az évre a 10 millió $ egy részét. A szerződés második fele már nem tartalmaz garantált tételeket, minden évben könnyen elküldhető a játékos úgy, hogy az option bónusz még ki nem vezetett része marad bent a sapkában. Összességében ez egy nagyon csapatbarát szerződés a magas összérték ellenére is. Amíg Brady aktív, egy nagyon olcsó klasszis TE-je lesz.
Az első két évben valamivel a feltüntetettnél magasabb lesz a capben foglalt hely, hiszen 440.000-440.000 $ még az előző szerződésből aláírási bónuszként érinti ezeket az éveket könyvelés szempontjából.


Gronkowski után nézzük az Eagles futójátékosát, LeSean McCoyt, aki öt évvel hosszabbította meg szerződését Philadelphiában. Az RB szerződésének főbb számait Arian Foster kontraktusa alapján árazták be, ennek megfelelően minden területen kicsit felülmúlja Fostert McCoy, azonban a struktúra más. McCoy 8,5 millió $ aláírási bónuszt kapott, a fennmaradó garantált tartalom 12,265 millió $, az első három év alapfizetése teljes egészében, illetve a negyedik év béréből is 1 millió $. McCoy esetében is számolni kell 2012-re a korábbi bónusz tétellel, ami cap számát 2,67 millió $-ra emeli.


Calais Campbell a legnagyobb összértékű 3-4 DE szerződést kapta az NFL történetében 55 millió $ értékű kontraktusával. A teljes garantált tartalom az idei 2 millió $-os fizetés, és a 15 millió $-os aláírási bónusz teszi ki. Ha a csapat jövőre él a 10 milliós option bónusszal, akkor a garantált tartalom ennek értékével, a 2013-as 3 milliós alapbérrel, valamint a 2014-es fizetés 1 milliós részletével megemelkedik, összesen 31 millió $-ra.


Andy Lee, a 49ers puntere meglehetősen kedvezményes áron maradt a csapatnál, annak ellenére, hogy még így is az NFL harmadik legjobban fizetett puntere éves 3,1 milliós bérével. Ha valaki, talán az ő esetében számíthattunk volna arra, hogy új rekordot hoz szerződése a poszton. Shane Lechler (4 millió/év), Mike Scifres (3,33 millió/év) és Michael Koenen (3,25 millió/év) előzi meg Leet a listán a punterek között. Lee számára minden évben 25.000 $ értékű bónusz járhat, ha beválasztják a Pro Bowlra. 2012-ben a 25.000 $-t meg fogja kapni, hiszen Pro Bowler volt a 2011-es szezonban. A szerződés garantált tartalma 3,6 millió $, ami 2,5 millió $ aláírási bónuszból és a 2012-es bérből épül fel. A 2013-as fizetés csak sérülés esetére garantált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése