2012. március 7., szerda

Vége a Manning-érának Indianapolisban

A hónapok óta elkerülhetetlennek tűnő döntést meghozta Jim Irsay, és ma délben (közép-európai idő szerint 18:00-kor) elbocsátották Peyton Manninget. Manning a mai naptól szabadügynök, szabadon igazolható bármely csapat számára. A sajtótájékoztatón Irsay újjáépülő csapatról beszélt, illetve salary cap problémákról. Peyton valamivel emocionálisabb volt, mint a Colts tulajdonosa, de könnyekben nem volt hiány. A QB különösen akkor érzékenyült el, amikor azokról az emberekről beszélt, akik a háttérből segítették a csapatot. Bármennyire is emelte ki mindkét fél, hogy a döntés nem a pénzről szólt, tudjuk, hogyha ezt mindenki hangsúlyozza, akkor pontosan arról szól a történet. Manning már ma is az NFL történetének legtöbb pénzt kereső játékosa, amelyhez valószínűleg a következő szerződése keretében még egy vagyont gyűjthet, akárhol is kössön ki. 
A 18-as - akinek számát a Colts visszavonultatja - ismeretlen területre lép, sohasem volt még ugyanis elérhető a szabadügynök-piacon, 1998-ban 1/1-es volt, utána többször tagelték, illetve hosszútávú szerződéseket kapott. Peyton első szerződése keretében 48 millió $-t keresett, majd érkezett a 2004-es második szerződés, amelynek keretében 99,2 millió $-ra tett szert. A 2011-ben kötött 5 éves 90 millió $-os szerződéséből végül 26,4 milliót kapott kézhez. Eddigi keresete a pályán nyújtott teljesítményéért a playoff és a Pro Bowl kifizetéseket leszámítva 173,6 millió $.
A Colts 2012-ben 10,4 millió $ cap hitet realizál, ez azt jelenti, hogy egy potenciális 120 milliós salary capből csak 109,6 millió $-t költhet el. A másik elszámolási lehetőség, hogy Manninget megjelölik, mint Június 1. után elküldött játékost (korábbi elbocsátás esetén a csapatok két ilyen játékost jelölhetnek meg évente). Ebben az esetben a 10,4 millió $ két év alatt, 2012-ben és 2013-ban írható le, két részletben. 
Liz Mullen, a SportsBusiness Journal riporterének értesülései szerint máris tíz NFL csapat érdeklődött Peyton Manning iránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése