2012. január 9., hétfő

Santa Clara és a club seatek

A Legends Premium Sales and Marketing LLC, a 49ers leendő stadionjával kapcsolatban a PSL-ek, luxushelyek értékesítésével és a névadó szponzor kereséssel megbízott cég ma kezdi meg a PSL konstrukcióban felkínált club seatek értékesítését. Az NFL szinten Personal Seat Licence néven futó konstrukciót a 49ers esetében "Stadium Builder Licencenek" nevezik, de ez a helyzeten semmit sem változtat. Ugyanaz a rendszer ugyanis, két lépcsőben fizet a PSL tulajdonosa a csapatnak. Először megvásárolja az adott helyhez való jogot, majd emellett megveszi a tíz hazai mérkőzésre szóló jegyet is bérlet struktúrában. Bérletet természetesen évről évre vásárolni kell, a helyre szóló jog díját viszont "csak" tíz évente kell kifizetni.

A club seat PSL-ek ára

a) A helyhez való jog ára
-az endzone és a 30 yard közötti PSL helyek esetében: $20.000
-a 30 és 45 yard közötti PSL helyek esetében: $30.000
-az 50 yard körüli PSL helyek esetében: $80.000

b) Az éves bérlet ára
-az endzone és a 30 yard közötti PSL helyek esetében: $3.250
-a 30 és 45 yard közötti PSL helyek esetében: $3.500
-az 50 yard körüli PSL helyek esetében: $3.750

c) Összesen fizetendő
-az endzone és a 30 yard közötti PSL helyek esetében: $23.250
-a 30 és 45 yard közötti PSL helyek esetében: $33.500
-az 50 yard körüli PSL helyek esetében: $83.750

Összehasonlításképpen érdemes megemlíteni, hogy a Candlestick Parkban jelenleg ezek a helyek, PSL konstrukció nélkül, csupán bérlet kötelesek. Jelenleg a bérlet a következőképpen alakul ezekre a helyekre a "régi" stadionban:
-az endzone és a 30 yard közötti helyek esetében: $1.290
-a 30 és 45 yard közötti helyek esetében: $1.290
-az 50 yard körüli helyek esetében: $1.790

Visszatérve a PSL-ekre, természetesen a jelenleg hasonló helyeket elfoglaló bérletesek kapják meg első körben a lehetőséget a vásárlásra. A Legends nem aprózza el a dolgot, már a hétvégén elkezdte a csapat Santa Clarába kiköltöztetett központjában nyilvántartásba venni a bérleteseket, akikkel időpontot egyeztetnek. Minden egyes, korábban hasonló helyeket elfoglaló bérletesre egy egész órát szánnak. 28 értékesítő áll majd rendelkezésre, akik 20 percenként indulnak egy terület bejáró körre a bérletesekkel, amelynek zárásaként számítógépes szimulációval mutatják meg nekik, hogy a potenciális székükből mennyit és hogyan fognak látni a pályából. A PSL helyet választóknak a következő két hónapban be kell fizetniük a PSL-ek árának 10 %-át, a fennmaradó részt akár éves részletek formájában is lehet rendezni, de amint megnyílik a stadion, ezeknek a konstrukcióknak az esetében jelentkezik az éves kamat is. A részlet lehetősége valamennyit segít, de így is jelentősen le fog cserélődni a kiemelt helyeken ülők köre. Hihetetlenül nagy az ugrás az $1.790 és a $83.750 között...

Ezen kívül tudjuk már, hogy a Legendsnek sikerült 225 millió dollárt felhalmoznia az összes luxus részleg értékesítésével, az azonban még nem ismert, hogy mennyibe fog kerülni egy normál jegy, illetve azok közül mely helyekre szóló jegyeket árulják majd PSL konstrukcióban.

Amit még fontos tudni a 49ers leendő stadionjával kapcsolatban az elmúlt pár nap eseményeiről, hogy a 850 millió dolláros hitel felvétele ellen tiltakozást kezdeményezett a Santa Clara Plays Fair névre hallgató csoport, amely azt tervezi, hogy január 18-áig 4.500 aláírást gyűjt össze, annak érdekében, hogy megakadályozza a stadion decemberben elfogadott formában történő felépítését. Nehezményezik, hogy amikor 2010-ben megszavaztatták a lakosságot a projektről, nem a végleges tervről szavazhattak. Az már egy másik kérdés, hogy nincs a 49ers és Santa Clara közötti egyezségben olyan pont, ami ellentétes lenne a szavazáson elfogadottakkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése