2012. január 7., szombat

Merchandising rangsor az alapszakasz végén

Ismételten rendelkezésre állnak az NFLShop.com rangsorai, amelyek a mezeladásokat mérik. Ezúttal április és az alapszakasz vége közötti adatokból állítottak fel sorrendet az oldal munkatársai.

A rangsort, a várhatóan MVP címet is megszerző Aaron Rodgers, a Packers irányítója vezeti. Tim Tebow szezon közepe és vége közötti hatalmas hajrájának köszönhetően felkúszott a második helyre Rodgers mögé. Két védőjátékos is befért a top 10-be, Troy Polamalu, a Steelers safetyje a harmadik, Clay Matthews, a Packers OLB-je pedig a hatodik helyet szerezte meg. Rajtuk kívül csak egyetlen nem QB került a top 10-be, Miles Austin, a szezonban több mérkőzést sérülés miatt kihagyó elkapó, aki a tizedik helyet szerezte meg. A többi helyet irányítók foglalják el, Drew Brees a negyedik, Tom Brady az ötödik, Michael Vick a hetedik, Eli Manning a nyolcadik, Tony Romo pedig a kilencedik.

Érdekes módon a csapatoknál a szezon végére a Pittsburgh Steelers visszaelőzte a Green Bay Packerst, így Roethlisbergerék zártak az első helyen. A top 5-ben szereplő további csapatok: a harmadik a Dallas Cowboys, a negyedik a New England Patriots, az ötödik pedig a Chicago Bears.

Clay Matthews és a Packers korábbi rangsorokhoz képest mért zuhanása mögötti ok lehet a csökkenő kínálat is. Mint arról twitteren már írtam, a Reebok nem szándékozik további mezeket legyártatni, mert annak a vége az lenne, hogy eladhatatlan készleteket halmoznának fel. Az egész történet mögött az áll, hogy áprilistól a Reebok helyét a Nike veszi át, ők gyártják majd az NFL csapatok mezeit a következő öt évben. A szerződés pontos részletei nem publikusak, a legtöbben csak találgatnak arról, mit is hoz a Nike profi fociban való szerepvállalása. Azért fontos kérdéskör ez, mert a Nike kisebb forradalmat bonyolított le az egyetemi mezek körében az elmúlt pár évben. És ha tetszik, ha nem, ez várható az NFL-ben is valamilyen formában, elvégre a Nike fizet a ligának azért, hogy mezt gyárthasson nekik. Kétlem azonban azt, hogy a nagy módosításokat ne egyeztetnék a csapatokkal. Az is kétségtelen, hogy sok NFL mezre ráférne egy kisebb átalakítás. Tavaly már nyilvánosságra hoztak az interneten egy minden csapat potenciális mezét bemutató sorozatot, azonban a Nike cáfolta, hogy az az ő tervük lenne. 

A következő szeptemberi Nike videó változásokat sejtet:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése