2012. január 21., szombat

Egy szezonnal később - az Eagles nagybevásárlása

A Philadelphia Eagles költekezése az elmúlt, lockout miatt gyorsan lepergő offseason fő eseménye volt. Mindenki csodálta, hogy a sok minőségi játékost hogyan tudta rávenni arra az Eagles, hogy többnyire, meglátásunk szerint áron alul írjanak alá a csapathoz. Hamarosan elhangzott Vince Young híres nyilatkozata, amelyben azt mondta, hogy amikor szétnéz az öltözőben, olyan érzése van, mintha egy Dream Teambe érkezett volna. Innen a mindig jóindulatú média megszülte az Eagles=Dream Team párosítást, és nem volt visszaút. Hamarosan már Super Bowl favoritként beszéltek a Philyről. Aztán az idény máshogy alakult, a gárda lemaradt a playoffról, és mindössze 8-8-ra volt képes a szezonban. Ennek ellenére nem mondhatjuk azt, hogy az Eagles minden igazolása rossz lett volna, sőt, vannak köztük nagyszerű vételek is, amelyek esetében jó, sőt néha kimagasló ár-érték arányról beszélhetünk. Nézzük sorban a játékosokat, akik között nem szerepeltettem Michael Vicket, akit tageltek, majd új szerződést kapott, hiszen ő nem új szerzemény, illetve a trade keretében megszerzett, de új szerződést nem kapó Dominique Rodgers-Cromartiet.

***** Evan Mathis (OG, CIN) - 1 év, 735.000 dollár
Mathis az idei évben a liga egyik legjobb baloldali guardja volt, futásblokkolásban kimagaslóan teljesített, nagy szerepe van abban, hogy LeSean McCoy berobbant. Nem mellesleg, sacket sem engedélyezett a szezonban. Minimálbérért ilyen teljesítményt ritkán látni.

***** Jason Babin (DE, TEN) - 5 év, 28 millió dollár, 6 millió garantált
Babin ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta Nashvilleben, az egyik legjobb hosszútávú FA szerződés az övé volt az FA periódusban. Futás ellen idén is súlytalan volt, de amit pass rushban művelt Washburn alatt, az az elit QB siettetők kategóriájába emeli.

*** Cullen Jenkins (DE/DT, GB) - 5 év, 25 millió dollár
Jenkins az idényt kiválóan kezdte, aztán fokozatosan esett vissza a teljesítménye, de továbbra is az elvárt szintet hozta. Inkább pass rushsal tűnt ki, de futás ellen is elfogadhatót nyújtott.

*** Derek Landri (DT, CAR) - 1 év, 524.000 dollár (685.000 dollár 13/17-ed része)
A Panthersnél tavaly kezdő, de egyébként inkább szituációs játékosként használt Landri idén limitált szerepkörében maximalizálta lehetőségeit. Október elején hozták vissza a csapathoz, ehhez képest jelentősen bizonyított. Futás ellen a csapat legjobb DT-je volt, és pass rushsal is veszélyeztetett.

*** Nnamdi Asomugha (CB, OAK) - 5 év, 60 millió dollár, 25 millió garantált
Nnamdinak nem tett jót az Eagles védekező sémája. Meggyőződésem, hogy sokkal hatékonyabbak lettek volna, ha inkább a neki kedvező emberfogásban alkalmazták volna, és sokkal kevesebbet kellett volna zónáznia. A számára új és kedvezőtlen védelmi séma mellett teljesítménybeli visszaesés is áll amellett, hogy az egyébként valószínűleg piaci ár alatt a csapatot választó Asomugha nem tudott felérni az elvárt szintre.

** Phillip Hunt (DE, Winnipeg Blue Bombers - CFL) - 3 év, 1,55 millió dollár
Hunt a 2009-es drafton senkinek sem nem kellett, és kénytelen volt Kanadába menni. Az ottani teljesítményt követően az Eagles lehetőséget adott neki minimálbéren. Robbanékonyságban nem nagyon lehet vele versenyezni, így jelenleg szituációs DE-ként használható. Az első év alapján még akár egy Cameron Wake is lehet belőle idővel, bár a futás ellen ő is eléggé gyenge.
** Akeem Jordan (OLB, PHI) - 1 év, 735.000 dollár
Tudtuk már szezon előtt, hogy az Eagles legnagyobb hiányposztja az LB lesz, ezért volt fontos Jordan újraigazolása. Minimálbérért írt alá, és az emellett elvárt teljesítményt hozta, sőt felül is múlta.

** Vince Young (QB, TEN) - 1 év, 4 millió dollár, 2 millió garantált
VY Vick sérülései miatt játszott idén kezdőként három mérkőzésen. Játéka inkább a csalódás kategóriájába tartozik, különösen igaz ez a Seahawks elleni mérkőzésre, az előtte levő két találkozón még akkora gondok nem voltak vele. A kifizetett pénzmennyiséget teljesítményéhez képest magasnak tekinthetjük.

** Jarrad Page (S, NE) - 1 év, 735.000 dollár
Page minimálbérért írt alá, ennél olcsóbban tehát nem nagyon lehetett volna kezdőként is rutint szerző safetyt igazolni. Aztán év közben a gyenge játéka miatt kegyvesztett lett, és el is küldték.

* Ronnie Brown (RB, MIA) - 1 év, 1 millió dollár
Browntól szerintem a többség többet várt idén. Meglepő volt hogy ilyen olcsón írt alá, de utólag nézve a helyzetet, illetve látva LeSean McCoy játékát, inkább pénzkidobásnak tűnik a tranzakció. Ezt a teljesítményt, és amire használták Brownt, gyakorlatilag egy UDFA is hozni tudta volna harmad ennyi pénzért.

* Anthony Hargrove (DE/DT, NO) - 1 év, 735.000 dollár
Hargrove is hamar az utcán találta magát azok után, hogy minimálbéres szerződést kapott. Új csapatában, a Seattle Seahawksban felülmúlta Philyben nyújtott teljesítményét szituációs szerepkörben. Az Eaglesnél csalódásként elkönyvelt játékos a Seattle egyik legjobb év közbeni szerzeménye volt.

* Ryan Harris (OT, DEN) - 1 év, 735.000 dollár
Harris egészségesen Pro Bowl formában is játszott a korábbi években Ryan Clady "másik oldalán" a Broncosban, ez alapján a minimálbér könnyen az év legnagyobb dobásává minősíthette volna ezt a tranzakciót Evan Mathis szerződése mellett. Azonban a hátsérülése miatt Harris nem tudott játszani, és hamar megvált tőle az Eagles. Nem tűnt fel más csapat rosterén az idényben, a Broncos január elején igazolta le egy futures/reserve szerződés keretében.

* Johnny Lee Higgins (WR, OAK) - 1 év, 685.000 dollár
Az Oakland volt returnere is minimálbérért érkezett, de meg sem élte a roster cutokat. 2011-ben nem volt csapata.

* Donald Lee (TE, GB) - 1 év, 850.000 dollár
Lee hamar kegyvesztett lett, ő sem került a nyitónapi rosterre. Hamarosan a Bengals szerződtette, de ott sem nyújtott maradandót, igaz, legalább egy playoff mérkőzésen is szerepelhetett a 2011-es szezonban.

* Steve Smith (WR, NYG) - 1 év, 2,28 millió dollár, 2 millió garantált
Smith úgy írt alá, hogy sejthető volt, sokáig nem fog tudni pályára lépni sérülése miatt. Azonban amikor játszott sem hálálta meg a belé ölt pénzmennyiséget. Van, aki idei statisztikáit egy mérkőzésen produkálja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése