2012. január 4., szerda

Fontos NFL dokumentumok

Nézzünk pár angol nyelvű nyomtatványt, iratot, amit az NFL csapatok a mindennapok során alkalmaznak. Természetesen csupán mintákról van szó, de ettől még érdekes megtekintésük.

Megegyezés a szerződésbontásról sérülés esetén (a sérüléssel kapcsolatos panasz visszavonása mellett) - Alapvetően, ha egy sérült játékost el akarnak küldeni, ő vagy nevében az NFLPA panaszt tehet, és ilyen esetben független döntőbíró előtt meghallgatásra kerül az ügy, aki kártérítést is megítélhet a játékosnak, ha valóban sérültként bocsátották el. Ez az egyezség azt szolgálja, hogy vita esetén békésebb körülmények között váljanak el a felek, illetve van egy másik speciális használata is. IR-ről elbocsátások esetén gyakori, amikor az IR-re rakott játékos állapota javul szezon második felében, de csapata már nem tudja aktiválni, hanem inkább elengedi és így másik csapatnál szerződést kaphat. IR-ről elbocsátásra csak ennek a dokumentumnak a kitöltése esetén kerül sor.
Offer sheet - RFA-k (korlátozott státuszú szabadügynökök) esetében az "új" csapat ezt a dokumentumot kitöltve és elküldve a "régi" csapatnak tesz ajánlatot a játékosra.
"Matchelési nyomtatvány" - RFA-k esetén ezt a dokumentumot kitöltve vállalja a "régi" csapat, hogy az offer sheetben feltüntetett feltételeket garantálva megtartja a játékost.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése