2011. szeptember 1., csütörtök

Metlife Stadium, Packers, Los Angeles, merchandising

Hivatalossá vált az elmúlt héten, hogy a Metlife biztosítótársaság lesz a New Meadowlands Stadium névadó szponzora. A cég 25 év alatt 400 millió dollárt fizet ki a Jets és a Giants számára ellenértékként. Ez az NFL második legmagasabb átlagos értékkel rendelkező hasonló szerződése (16 millió dollár/év) a még el sem készülő Farmers Field után (23,3 millió dollár/év).

A Green Bay Packers 6.600 új ülőhelyet telepít a Lambeau Fieldre annak a felújításnak a keretében, amely 2013-ra fejeződik be, és 130 millió dollárba kerül. Az már biztos, hogy a Packers hitel felvétele nélkül fedezi a beruházás költségeit, az azonban még bizonytalan, hogy milyen módon. Szóba került az is, hogy esetleg ismételten bocsátanának ki részvényeket. Az új helyekért máris nagy a harc. Elsőként a jelenlegi bérletesek kapnak lehetőséget arra, hogy lecseréljék helyeiket az újakra, amennyiben szeretnék (ebben az esetben számít, hogy valaki milyen régóta bérletes), ezután pedig a 81.000 fős várólista fogyhat majd.

Los Angelesben augusztusban egyre érdekesebb lett a helyzet. Először is kiderült az, hogy addig nem indulhat meg a Farmers Field kivitelezése, amíg egy NFL csapat érkezése biztossá nem válik, tehát "alá kell írniuk" a városba. Ez azt jelenti, hogyha valaki ide akar költözni, akkor annak a csapatnak feltehetőleg még azelőtt kell elhagynia jelenlegi városát, mielőtt a stadion felépülne. Az szinte elképzelhetetlen, hogy egy NFL csapat vezetősége a közeljövőben aláírjon egy ilyen papírt, miközben még évekig más városban játszik. Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy leginkább a USC Trojans stadionja, a Los Angeles Memorial Coliseum lenne alkalmas arra, hogy helyet adjon a leendő csapat mérkőzésének a Farmers Field elkészültéig. Viszont a USC csak abban az esetben hajlandó az NFL csapat játékát engedélyezni a stadionban, ha megkapja az úgynevezett master leaset, amely gyakorlatilag azt jelentené, hogy a Coliseum a USC egyetem üzemeltetésébe kerül. A másik jelölt a Rose Bowl lehet.
A költözéssel kapcsolatba hozott Chargers még mindig inkább hajlik arra, hogy maradjon San Diegoban. Mark Fabiani, a csapat stadion ügyekért felelős alkalmazottja elmondta, csoda kellene ahhoz, hogy a Chargers LA-be költözhessen 2012-ben (bár ekkorra "mindössze" 24 millióra csökken a csapat költöztetésének költsége), mivel a Farmers Field még évek múlva lesz csak készen, másrészt öt fontos pont tisztázása/kivitelezése még hátra van a projekttel kapcsolatban. Ezek: (1) a megegyezés szerződésbe foglalása, (2) a környezetvédelmi hatásvizsgálat eredménye, és annak elfogadtatása a városvezetéssel, (3) túl kell élniük az ellenük indított pereket (elsősorban környezetvédelmi vonalon), (4) meg kell egyezniük az NFL-lel a csapat költöztetés díjában és (5) végül, meg kell egyezniük egy jelenlegi NFL csapattal. Sőt, Fabiani utalt arra is, hogy ő jobban szimpatizált Ed Roski LA projektjével (Roski terve hamarabb indult be, mint az AEG Farmers Field projektje, de lassabban halad). Természetesen szavait Tim Leiweke és az AEG nem fogadta túl jól, és kisebb üzengetés is kialakult a sajtóban a két fél között. Ed Roski közben pletykák szerint már B terveket fontolgat, de természetesen ezt tagadta az első LA stadion projekt vezetésével megbízott John Semcken.
Mindeközben a város azzal van elfoglalva, hogy eleget tegyen az AEG kérésének arra vonatkozóan, hogy mentességet kapjanak az olyan jogi támadások alól, amit Fabiani is kiemelt. A jövő héten összeül a képviselőtestület és megvitatják a California Environmental Quality Acttel kapcsolatos támadások alóli mentességet.
A Minnesota Vikings stadion ügye is kezdi nyugtalanítani a csapat vezetését, mert megrekedt a folyamat, és ha ősszel nem lesz végleges döntés az új Arden Hillsben felhúzandó létesítményről, akkor a csapat bérleti szerződése lejár, és szabadon mozoghat a 2011-es szezon után.

Ismét rendelkezésre áll az NFLShop.com merchandising kimutatása az április 1. és augusztus 31. közötti időszakban.

Mezeladások:
1. Aaron Rodgers (QB, GB)
2. Clay Matthews (LB, GB)
3. Troy Polamalu (S, PIT)
4. Michael Vick (QB, PHI)
5. Ben Roethlisberger (QB, PIT)
6. Tom Brady (QB, NE)
7. Drew Brees (QB, NO)
8. Hines Ward (WR, PIT)
9. Peyton Manning (QB, IND)
10. Tim Tebow (QB, DEN)
11. Brian Urlacher (LB, CHI)
12. Charles Woodson (CB, GB)
13. DeSean Jackson (WR, PHI)
14. Mike Wallace (WR, PIT)
15. Mark Sanchez (QB, NYJ)
16. Tony Romo (QB, DAL)
17. James Harrison (LB, PIT)
18. Sam Bradford (QB, STL)
19. Rashard Mendenhall (RB, PIT)
20. Devin Hester (WR, CHI)
21. Wes Welker (WR, NE)
22. Danny Woodhead (RB, NE)
23. Donald Driver (WR, GB)
24. Matt Ryan (QB, ATL)
25. Greg Jennings (WR, GB)

A csapatonkénti lista:
1. PIT
2. GB
3. DAL
4. NO
5. PHI
6. NE
7. NYG
8. CHI
9. NYJ
10. BAL

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése