2011. július 25., hétfő

Hivatalos: megszületett a megegyezés

A játékosok és a tulajdonosok hétfőn hajnalban 3 óra 52 perckor megegyeztek egymással, így sor kerülhetett a játékosok szavazására is a tulajdonosok csütörtöki voksolása után a módosított tervezettel kapcsolatban. A játékosok ellenszavazat nélkül fogadták el a kiegyezést az NFLPA washingtoni irodájában, és ajánlották annak aláírását a Brady vs. NFL per felperesei számára. A kiegyezés aláírása után sem állnak le a folyamatok, mert az NFLPA-nek augusztus 4-éig újjá kell alakulnia szakszervezetként és alá kell írniuk a CBA-t, miután az NFL összes alkalmazott játékosa megszavazta azt. Ezt a kiegyezés értelmében vállalták, így ez feltehetőleg nem okoz majd problémát. A további folyamat négy lépésből épül fel, amelyek:
1. Csapatonkénti szavazás a szakszervezet felállításáról (erre már időközben sor került)
2. A játékosok megjelenése a training campekben, és egyenkénti szavazás a szakszervezet felállításáról, majd újjáalakulás szakszervezetként

3. A kollektív egyeztetést igénylő, és eddig jogszabályok miatt nem tárgyalható kérdések rendezése (játékosok egészsége, épsége, járulékok, juttatások, doppingvizsgálat)

4. A CBA megszavaztatása a játékosokkal egyénileg, és a CBA aláírása

A hátralevő szükséges szavazásokra a csapatok létesítményeiben kerül sor.

Az elfogadott menetrend szerint a törölt Hall of Fame Game-en kívül minden mérkőzést az előzőleg közzétetteknek megfelelően rendeznek meg.

A hivatalos menetrend (ET):
Július 25. Este 6 órakor a szabadügynökök listájának közzététele. Lehetősége van a csapatoknak saját újoncaikkal, illetve bármely UDFA (nem draftolt szabadügynök) játékossal tárgyalni.
Július 26. Délelőtt 10 órakor a csapatok létesítményeinek megnyitása a játékosok előtt, akik részt vehetnek fizikai felmérőkön és kondicionáló edzéseket végezhetnek. 10 órától lehetőség van a játékosok cserélésére, a csapatok keretének 90 fő nagyságúra bővítésére. Szintén ekkortól van lehetősége a csapatoknak saját újoncaikat illetve bármely UDFA játékost szerződtetni. Az UDFA játékosok fizikai felmérőire a csapatok létesítményeiben kerül sor. A szerződések csak abban az esetben lépnek érvénybe, ha az NFLPA újjáalakul szakszervezetként és aláírják a CBA-t. Kezdetét vehetik a tárgyalások saját UFA, RFA, ERFA és franchise taggel ellátott játékosokkal, illetve más csapatok UFA, RFA, és nem-exkluzív franchise taggel ellátott szabadügynökeivel.
Július 27. A training campek kezdete azon csapatok számára amelyek első preseason mérkőzésüket augusztus 11-én játsszák (ARI, BAL, DAL, DEN, JAX, NE, OAK, PHI, SD, SEA). 26-án és 27-én a csapatok kötelező fizikai felmérőre hívják be azon játékosokat, akiket a korábbi szerződésük szerint bónuszok illethettek volna meg a lockout időszakában.
Július 28. A training campek kezdete azon csapatok számára amelyek első preseason mérkőzésüket augusztus 12-én játsszák (ATL, CIN, DET, KC, MIA, NO, PIT, SF, TB, WAS). Délután 4 órakor a waiver periódus kezdete.
Július 29. A training campek kezdete azon csapatok számára amelyek első preseason mérkőzésüket augusztus 13-én játsszák (BUF, CAR, CHI, CLV, GB, IND, MIN, NYG, STL, TEN). A roster bónuszok délután 4 órakor válnak aktuálissá, akinek garantálják a kifizetést, az marad az adott csapatoknál, akinek nem, az szabadügynökké válik. Az offseason workout bónuszok, amennyiben délután 4 óra előtt nem küldenek el valakit, akkor teljes egészében járnak. Ha elküldik az adott játékost délután 4 óra előtt, akkor limitáltan járnak:

-ha a tétel 100.000 dollár feletti, akkor 100.000 dollár jár;
-ha a tétel 50.000 és 100.000 közé esik, 50.000 dollár jár;
-ha a tétel 50.000 dollár alatti, akkor teljes egészében jár.

Este 6 órától minden szabadügynök aláírhatja szerződését választott csapatával, amelynél meg kell jelennie, de a training camp edzéseiben csak augusztus 4-étől kell részt vennie, addig csak az elméleti foglalkozásokon vesz részt. A szerződések csak abban az esetben lépnek érvénybe, ha az NFLPA újjáalakul szakszervezetként és aláírják a CBA-t.
Július 31. A training campek kezdete azon csapatok számára amelyek első preseason mérkőzésüket augusztus 15-én játsszák (NYJ, HOU).
Augusztus 4. Délután 4:01-kor kezdetét veszi a 2011-es NFL szezon első napja, amennyiben a szakszervezet újjáalakult és a CBA-t aláírták. Ebben a pillanatban a csapatoknak a salary cap alatt kell lenniük 51 legjobban fizetett játékosuk viszonylatában.
Augusztus 9. A szerződéssel rendelkező játékosok csapatnál való jelentkezési határideje, ennek elmulasztása esetén a játékos elveszíti a 2011-es szezon beszámíthatóságát szabadügynök státusza megállapítása szempontjából
Augusztus 11-15. Első preseason hétvége
Augusztus 12. Amennyiben eddig egy draftolt újonc nem írja alá szerződését, nem tradelhető másik csapathoz, illetve nem írhat alá a későbbiekben csak az őt drafton kiválasztó csapathoz.
Augusztus 13-17. Öt nappal a második preaseason hétvége előtt az ERFA és RFA játékosok értesítése a csapatnál való megjelenési kötelezettségéről.
Augusztus 18-22. Második
preseason hétvége
Augusztus 20. RFA offer sheetek aláírási határideje (nem a korábban játékost foglalkoztató csapattal)
Augusztus 24. RFA matchelési határidő a korábbi csapat számára
Augusztus 25-28. Harmadik
preseason hétvége
Augusztus 30. Első keretszűkítés, 90 főről 75 főre
Szeptember 1-2. Negyedik preseason hétvége
Szeptember 3. Második keretszűkítés 75 főről 53 főre
Szeptember 8-12. Első alapszakasz hétvége
Szeptember 20. Délután 4 órát követően a franchise taggel ellátott játékosok nem írhatnak alá hosszútávú szerződést a csapatukkal, csupán az egyéves tender aláírására van lehetőségük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése