2011. július 25., hétfő

Célközelben, nyitott kérdések a lezárás útjában

Bár az ESPN továbbra is kitart cikke mellett, és a három előző bejegyzésben megnevezett riporter sem visszakozott, a szomorú valóság az, hogy nem zártak le még a felek minden nyitott kérdést, így a CBA vita lezárultát még mindig nem lehet tényként kezelni. Azonban jelenlegi állás szerint az ESPN hírét maximum az elhamarkodott szóval lehet illetni, a játékosok továbbra is a hétfői, rosszabb esetben a keddi szavazáshoz tartják magukat, és hétfőre továbbra is él az NFLPA sajtótájékoztató terve. A vasárnapi egyeztetések 14 órán át tartottak, és a kiszivárgott információk szerint meglehetősen nehezen haladtak. Az egyik legfontosabb nyitott pont a CBA-ból való kilépés lehetősége. Mivel ehhez a játékosok ragaszkodnának saját maguk bebiztosítása érdekében, ezért a tulajdonosok a játékosok részéről további anyagi lemondást várnak cserébe. Azonban még ennek a tételnek a teljesítése esetén is csupán mind a két fél számára alkalmazható kilépési lehetőséget hajlandóak beletenni a CBA-ba, olyat még ilyen esetben sem, amely csak a játékosoknak adja meg a lehetőséget.
Illetve még mindig kérdéses az időrend, hiába módosították háromszor az elmúlt egy hétben, továbbra sem megfelelő mindkét félnek. Drew Brees játékostársainak kiküldött levele egy negyedik menetrendet tartalmazott, így azt hiszem a legjobb, ha megvárjuk a hivatalos közleményeket az újságírók hírei és a kiszivárgott e-mailek alapján való találgatás helyett...
Brees levele felsorolt még pár nyitott kérdést, azt, hogy a játékosok mely államban folyamodhatnak workers' compensationért (az NFL limitálni akarja ezek körét), a capből elköltött tényleges pénz minimumát, illetve a sérülések esetén garantálttá váló tételeket.

Két új részlet a leendő CBA-val kapcsolatban:
-A franchise taggel ellátott játékosok bérének megállapítási módja megváltozik 2012-től. Eddig az adott játékos posztján az 5 legjobban kereső bérének átlagát kapta a taggel ellátott játékos, vagy ha ennél az összegnél magasabb volt az előző szezonban a keresete, akkor annak az összegnek 120 %-át. 2012-től a franchise tag értékek a salary cap %-ában lesznek megállapítva.
-A nem draftolt szabadügynökök (UDFA) esetében csapatonkénti éves limit kerül bevezetésre a kiosztható aláírási pénzekkel kapcsolatban 75.000 dollár értékben. Ennek következtében feltehetőleg búcsút mondhatunk a korábbi ötszámjegyű signing bónuszoknak esetükben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése