2011. június 2., csütörtök

Titkos találkozó Chicagóban és egy újabb nagy nap a bíróságon

Az NFL és a játékosok képviselete találkozott egymással Chicagóban. A tegnap délután és ma délelőtt megtartott találkozó annyira titkos volt, hogy egyes tulajdonosok sem tudtak róla, és emellett érdekesség volt az, hogy az ügyvédek közül csak DeMaurice Smith vett részt rajta. Mellette Kevin Mawae, Mike Vrabel, Jeff Saturday, Brian Dawkins és Tony Richardson neve szivárgott ki játékosoldalon. A tulajdonosokat Jerry Jones, Robert Kraft, Jerry Richardson, John Mara és Art Rooney II. képviselte Roger Goodell komisszár mellett. A találkozó titkossága és pár forrás szerinti jelentős előrelépések ellenére azonban én nem lennék annyira pozitív, egy nappal vagyunk az eddigi talán legfontosabb bírósági meghallgatás előtt, és a fellebbezési döntés is messze van még. A jövő héten kedden a mediációt folytató Arthur Boylan is a helyszínen volt, a felek így valószínűleg azért ültek össze, hogy tudják bizonyítani, komolyan igyekeznek rendezni a konfliktust.
A holnapi, 8th Circuiten rendezendő meghallgatáson a tulajdonosok oldaláról nem lesz ott senki, és Roger Goodell sem lesz jelen, a képviselet az ügyvédekre marad, a játékosok oldalán viszont ott lesznek páran a perben nevesítettek közül. A két sztárügyvéd, Ted Olson (játékosok) és Paul Clement (NFL) csatája nagyon nagy befolyással lesz arra, hogy milyen döntést hoz majd a bíróság a fellebbezés ügyében. A játékosok indulnak rosszabb helyzetből ezúttal, de egy tényezőt ne felejtsünk, a helyrehozhatatlan kár nagy különbségeket mutat a felfüggesztéshez képest. A felfüggesztés megadása esetében biztos volt, hogy nem marad el mérkőzés a döntés miatt, hiszen az offseasonben döntés születik a fellebbezés ügyében, most viszont nem ez a helyzet, a lockout további fenntartása veszélyeztetheti a szezont, tehát az előjel minden valószínűség szerint a játékosok irányába változik az eddig ebben a kérdésben (is) ellenük állást foglaló két bírónál is. A kulcs azonban így is a Norris-LaGuardia Act kérdésköre lesz, amelynek Nelson bírónőétől eltérő értelmezésére hajlott a három bíróból kettő az 8th Circuiten. Ha a törvény értelmében nem volt jogosultsága arra Nelson bírónőnek, hogy megszüntesse a lockoutot, az akár már önmagában is elég arra, hogy a döntést megváltoztassák. A holnapi meghallgatás után talán már lehet becsülni előre a döntést, bár nem annyira könnyű olvasni a bírókat, főleg, ha hármat kell egyszerre elemeznünk. Ha nagyon a játékosok ellen lesz a két korábban ellenük "szavazó" bíró, akkor az talán egy kicsit gyorsíthatja a folyamatot a döntésig is, bár én a fellebbezéssel kapcsolatos döntésig nem várok nagy előrelépéseket a CBA vita rendezését illetően.

Egyéb hírek az NFL háza tájáról:
-Egyre több edzői stáb szólal fel az NFLCA beadvány ellen, vagy tagadja arról való tudomását. A tulajdonosi nyomás alatt meghajlott a Cowboys, az Eagles, a Chiefs, és a Rams edzői stábja is.

-Mégiscsak sor kerül majd a Rookie Symposiumra, de az elmúlt évekkel szemben az NFLPA önállóan szervezi meg az eseményt az összes újonc részvételével június 28-án és 29-én Washingtonban, a szokásos programnak megfelelően. Az NFL semmilyen szinten nem képviselteti magát az eseményén.

-A korábbi kérdéses státusz után a supplemental draft megrendezése biztossá vált, amennyiben lesz rá jelentkező játékos. A draft ezen formáját nem ismerők számára íme egy korábban a bowl.hu jogelődjére írt ismertetőm az eseményről. Az Ohio State egyetemen zajló események következtében került ismét a figyelem középpontjába a "hátsó ajtó" becenévre hallgató draft, hiszen esély van arra, hogy olyan játékosok, mint Terrelle Pryor vagy DeVier Posey mégis már idén a profik között kössenek ki.
-A Jets és a Giants otthona, a 2010-ben megnyitott New Meadowlands Stadium közel áll ahhoz, hogy megállapodást kössön a stadion névhasználati jogairól egy meg nem nevezett szponzorral. Információk szerint a szerződés még szeptember előtt megszülethet. A jelenlegi névadó szponzorok listáját az elmúlt hónapban gyűjtöttem össze.
-Az NFL az SBJ értesülései szerint arra készül, hogy megváltoztassa blackout szabályait. Daniel Kaplan szerint ez abban merül ki, hogy engedélyeznék a csapatok számára az elérhető ülőhelyek nagyobb részének hirdetésekkel és a csapat logóival való eltakarását. 2006-ban az NFL külön engedélyt adott a Jaguarsnak arra, hogy 9.000 ülőhelyet eltakarjanak ilyen formában, de ennek feltétele az volt, hogy semmilyen esetben nem értékesíthetik ezeket a helyeket, még akkor sem, ha playoffban szerepel a csapat és minden más elérhető jegyet eladtak. Kérdés tehát, hogyha a következő tulajdonosi találkozón napirendre kerül ez a kérdés, akkor szintén ilyen feltételekkel kerül-e megszavazásra, vagy esetleg engedélyeznék-e az értékesítést valamilyen feltétellel.
-A Jaguars-szal kapcsolatos hír az is, hogy Toronto továbbra is elsőszámú célpontjának tartja a csapatot, szeretnék, ha Jacksonvilleből Kanadába költözne a franchise.

-A liga jelenleg állítólag jobban áll jegyeladások terén, mint tavaly ilyenkor, amit nagyon nehéz elhinni. Ennek tükrében a sok alkalmazotti bérmegvonás és kényszerszabadságoltatás még több kérdést vet fel.

-Egy érdekes adat a szombati BL döntő és a Super Bowl összevetéséről, hogy a Barcelona 25 BL keretbe nevezett játékosa összesen 26 millió dollárt kapott a BL győzelemért, és Lionel Messi önrészén felül még további 1,6 millió dolláros bónuszra is jogosult volt. Ezzel szemben a Packers játékosai egyenként 83.000 dollárt tehettek csak zsebre Super Bowl győzelmükért.

-Az Adidas szerződtetett további két újoncot, Leonard Hankersont (WR, WAS) és Edmond Gatest (WR, MIA).
-Nagyon hamar el kell érkeznie a tranzakcióknak, ha az ügynökök nem akarják, hogy a láthatóan u
natkozó Drew Rosenhaus elrabolja összes kliensüket. Drew ezúttal az újonc Allen Baileyt (DE, KC) és Jason Pinkstont (OT/OG, CLE), valamint a Rams falemberét, Adam Goldberget szerződtette. Baileyt Terry Watson, Pinkstont az Octagon, Goldberget pedig Joe Linta képviselte eddig. Jimmy Clausen is ügynököt váltott, de ennek oka az, hogy eddigi ügynöke, Gary Wichard elhunyt. A Panthers irányítóját ezentúl az Athletes First képviseli és a cég legnagyobb nevű ügynöke, David Dunn lesz érte a felelős.
-Többen csatlakoztak a joplini tornádóval kapcsolatos kezdeményezésekhez, a Missouri államban szereplő St. Louis Rams 25.000 dollárt ajánlott fel a tornádó károsultjainak, míg a Bills puntere, Brian Moorman egy mérkőzésen viselt, aláírt mezét értékesíti aukción, és az összeget majd felajánlja. Bárki licitálhat eBayen a mezre.
-A Bills június 24-én, ünnepélyes keretek között mutatja be új mezét a Ralph Wilson stadionban.
-Stanley Kroenke, a Rams tulajdonosa megkapta az angol labdarúgó szövetség hozzájárulását az Arsenal FC megvásárlásához, és elismerésre került, hogy ő a többségi tulajdonos. A 66 %-ot birtokló Kroenke mellett 27 %-os részesedése van az üzbég származású orosz üzletembernek, Alisher Usmanovnak, a fennmaradó részt pedig az Arsenal Supporter's Fund birtokolja. A kisebbségi tulajdonosok ajánlatot kaptak Kroenkétől a fennmaradó részesedések felvásárlására, amelyre 14 napon belül kell választ adniuk. A jelek szerint azonban nem akarnak megválni részesedésüktől.
-Elkészült a Madden 12 borítója, amelyen Peyton Hillis, a Cleveland Browns RB-je látható, a borítót díszítő kép jobb oldalt megtekinthető (nagyobb méretben kattintással elérhető).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése