2011. június 14., kedd

Optimista sajtó, Maryland, Ravens, Vick és Pryor

A sajtó nagyon optimista az új CBA megszületésével kapcsolatban. Daniel Kaplan (SBJ) a hétvégén közölte, hogy két héten belül megszülethet a megállapodás az egyezség vázáról, ma pedig Mark Maske a Washington Posttól számolt be arról, hogy két-három héten belül lezárulhat az egész folyamat. Túlzottnak tartom az optimizmust, amit az újságírók szerint az is fűt, hogy állítólag az NFL jelezte a tulajdonosok és csapatok felé azt, hogy a június 21-ei tulajdonosi találkozó elhúzódhat, akár több napossá is válhat. Emögött a legtöbben egy potenciális megegyezés lehetőségét látják, azonban emellett felhívnám még a figyelmet egy nagyon fontos tényezőre. Tegyük fel, hogy tényleg elkészül erre a 21-ei napra ez a bizonyos váz (bár szerintem nem fog), de akkor még messze vagyunk attól, hogy ténylegesen érvénybe lépjen a megállapodás, előbb még feltehetőleg a tulajdonosoknak dönteniük kell a bevétel egymás közötti megosztásának modelljéről. 2006-ban is emiatt csúszott a döntés a CBA hosszabbításról, erről vitáztak hosszasan. Mint ismert, a tulajdonosok között nincs emiatt összhang, a gazdagabb csapatok a továbbiakban nem igazán szeretnék a szegényebbeket "eltartani", és profitjuk egy részét átcsoportosítani számukra. Ez ellen leginkább Jerry Jones kelt ki több alkalommal, akinek csapata, a Dallas Cowboys évről évre a liga legtöbb bevételét hozza össze. Leegyszerűsítve, a jelenlegi bevételmegosztási modellben a top 15 csapat finanszírozza a fennmaradó 17 együttest azért, hogy a csapatok lehetőségei közelítőleg ugyanolyanok legyenek. A tulajdonosok terve az egész vita előtt az volt, hogy előbb a játékosokkal rendezik az ügyüket, és csak utána foglalkoznak saját belső "harcaikkal". De hogy visszatérjek az egyeztetésekre, Marylandben találkoznak a felek ma és holnap, egyelőre azonban nem ismert, mennyire állnak távol az álláspontok, mert senki sem beszél. Annyi bizonyos, hogy az elmúlt két alkalom kihagyása utána a jogászok visszatértek az asztalok mellé. Albert Breer jelezte azt is, hogy a mediátornak, Arthur Boylannak ezúttal fontos szerepe lehet abban is, hogy visszajelez az 8th Circuitnek arról, hogyan állnak az egyeztetések, és amennyiben úgy érzi, holtpontra jutottak, akkor erre fog lépni csak a bíróság a lockoutot megszüntető döntés fellebbezése kapcsán.

Ha már Marylandnél járunk, érdemes megemlíteni, hogy a Baltimore Ravens meghosszabbította a segédedzőinek szerződését 2012-vel bezárólag. A szerződések aláírását és a bejelentést eredetileg a lockout utánra szánták Ozzie Newsome-ék, de végül már most érvényesítették a szerződéseket. A más csapatoknál bércsökkentés és kényszerszabadságoltatás miatt szenvedő alkalmazottakkal szemben a Ravens edzői stáb egészen jól érzi magát, náluk még fizetéscsökkentés sincs, sőt, új szerződést is aláírhatnak...

Michael Vick egy philadelphiai középiskolában járt, ahol arra kérték fel, hogy a ballagókat búcsúztassa, és beszéljen élettapasztalatairól, a második lehetőségről, és problémáiról. Emellett két egyetemre vágyó diákot is meglepett egy-egy 5.000 dolláros felajánlással, amelyet az egyetemi tandíjuk finanszírozására használhatnak fel.

Terrelle Pryor, az Ohio State egyetem botrányának egyik kulcsfigurája úgy döntött, otthagyja az egyetemet és jelentkezik az NFL supplemental draftjára. Pryor a tegnapi napon ügynököt is fogadott, aki nem lesz más, mint Drew Rosenhaus. Ügynökökkel és ügynökségekkel kapcsolatos hír az is, hogy Kelvin Sheppard, az újonc LB is ügynököt váltott, a SportsTrust Advisorst, Pat Dye Jr. és Jimmy Sexton cégét hagyta el, és Todd Francehez (FAAM) írt alá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése