2011. június 7., kedd

Kérvény a Brady vs. NFL per visszadobására és az NLRB lépése

A tulajdonosok ahelyett, hogy eleget tettek volna a csoportos perben a beadványuk benyújtásának tegnap, egy kérvényt nyújtottak be arra nézve, hogy a bíróság dobja vissza a pert, ne foglalkozzon vele a továbbiakban.

A kétoldalas beadvány szerint a felperesek (a játékosok) nem tudnak olyan okkal előállni, amely szerint jogosultak lennének valamiféle jóvátételre és kérik a bíróságot, hogy dobják vissza a pert, amennyiben ez nem lehetséges, akkor pedig egy időre halasszák el a per eseményeit. A visszadobást támogathatja, ha az 8th Circuit a munkajogi kivétel kapcsán megállapítja, hogy még nem került le, továbbra is fennáll, így nem indítható még az NFL ellen trösztellenes per. A legvalószínűbb helyzet a halasztásra pedig, hogyha az 8th Circuit úgy dönt, az NLRB véleményezését meg kell várni a decertifikációt illetően. Nelson bírónő augusztus 1-jére várja az NFL beadványt támogató briefjét, és szeptember 12-én, már a potenciális szezon kezdete után kerülne sor csupán a meghallgatásra. Pánikolni azonban egyelőre nem kell, mivel a beadvány csupán a jelenlegi bírósági helyzet következménye, formalitásnak tekinthető. Az NFL arra számít, hogy az 8th Circuit döntése lehetővé teszi majd számukra a visszadobás vagy a halasztás kivívását, csupán erről szól ez a kérvény. A helyzetet nagymértékben befolyásolja az 8th Circuit döntésének megfogalmazása.

A Sports Business Journal beszámolt arról, hogy az NFL egyik terve szerint az alapszakasz nyolc mérkőzésből állna. Ezt leginkább egy lehetséges forgatókönyvnek nevezném a sok közül, hiszen még semmi sem dőlt el, jelenleg még addig sem jutottunk el, hogy akárcsak egy preseason mérkőzés is törlésre került volna. A cikk tartalmazza azt is, hogy a csapatoknak minimum öt hétre lenne szükségük az idényre való felkészülésre.

Időközben az NLRB new yorki regionális szervezete lezárta a decertifikációt illetően a nyomozás első fázisát. Továbbították a beadványt egyik fő szervükhöz a washingtoni Division of Advicehoz. Ez továbbra sem jelenti azt, hogy az NLRB biztosan állást foglal majd a kérdésben, és dönt egyik vagy másik oldal javára, csupán azt jelzi, hogy kitüntetett figyelmet szentelnek a kérdésnek. Tehát ennek a jövőre nézve lehet olyan szerepe, ami előnybe juttatja az egyik felet, de az is lehet, hogy egyáltalán nem befolyásol semmit a lépés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése