2011. június 25., szombat

A bostoni találkozó, NFL és college hírek

Csütörtökön elértük a lockout századik napját, és mától egészen pontosan 75 nap van az alapszakasz kezdetéig. Az NFL és a játékosok egyre jobban érzik az idő szorítását, és elkötelezettnek tűnnek a megegyezést illetően. Az optimizmus továbbra is fennáll, annak ellenére, hogy a felek inkább visszafogni igyekeznek a sajtót. A szerdán és csütörtökön lezajlott bostoni találkozó után Roger Goodell és DeMaurice Smith hosszú hónapok után közös sajtótájékoztatót tartott, és ünnepélyes kézfogással köszöntek el egymástól. A képet kicsit árnyalja, hogy a korábban leírt 48-52 %-os bevétel modellről állítólag a chicagói találkozón nem tájékoztatta Goodell a tulajdonosokat, ők is a sajtóból tudták meg a számokat... A bostoni találkozón végre túlléptek a bevétel kérdésén és sor került más részletek megvitatására is. Szóba került például az újonc játékosok fizetésével kapcsolatos modell. Pénteken DeMaurice Smith videokonferencián tájékoztatta a 32 csapat játékosok által megválasztott képviselőit a helyzetről, ahol arról számolt be, hogy nagyon dolgoznak a helyzet megoldásán, de egyelőre nincsenek annyira közel az álláspontok, hogy biztosra lehessen mondani a megegyezést a közeljövőben. A jövő héten tovább folytatódhatnak az egyeztetések, egyelőre ismeretlen helyszínen. Elképzelhető, hogy Bradentonban, Floridában kerül majd sor rájuk, ahol az NFLPA a rookie symposiumot tartja az összes újonc részvételével 28-án és 29-én.

NFL hírek:
-A Jostens amellett, hogy elkészítette a Super Bowl gyűrűket, a szurkolók számára is elérhetővé tett három csomagot, amelyben a Packers SB győzelmének emléket állító ajándéktárgyak, gyűrűk, kitűzők, stb. találhatóak. Két csomag csak limitáltan elérhető, az egyik a részvényeseknek, a másik a bérleteseknek szól. A harmadik, szurkolói csomagban található relikviák egyenként is megvásárolhatóak bárki számára ezen a linken.
-David Vobora, a Rams LB-je pert nyert az Anti-Steroid LLC-vel szemben, akiktől egy állítólagosan tiltott teljesítményfokozóktól mentes sprayt vásárolt, mégis megbukott a doppingvizsgálaton és négy mérkőzésre eltiltották. A céget 5,4 millió dollár kártérítésre kötelezte a bíróság a játékos felé.
-
A Zico Coconut Water szponzori szerződést kötött az NFL Players Inc.-vel. A szerződés értelmében a Zico lett az NFL játékosok hivatalos kókuszvize...
-Brett Favre megegyezett az XRP Energyt gyártó Top Five Laboratories-zal arról, hogy termékük arca lesz a jövőben.
-A Jets és a Ravens a bizonytalanság miatt úgy döntött, hogy lemondja külső helyszínre tervezett edzőtáborát, és helyben rendezi meg a training campet. Várhatóan több csapat is így dönt majd, ha gyorsan nem rendeződik a CBA helyzet.
-Zygi Wilf további 30 millió dollárt hajlandó a Vikings új stadion projektjébe befektetni, amely így már csak 101 millió dolláros mínuszban van a költségeket tekintve. Az eddig nem finanszírozott rész, a 131 milliós útfelújítás fennmaradó részének finanszírozásán áll vagy bukik a terv.
-A Buffalo Wild Wings lockout ellenes kampányba kezdett, amelynek keretében aláírásokat gyűjtöttek. A 17.000 aláírást összegyűjtő cég levelet intézett az NFL és a játékosok képviseletéhez arra biztatva őket, hogy július 20-áig egyezzenek meg. Ha erre sor kerül, a petíciót aláírók ingyen étkezhetnek egy alkalommal a gyorsétterem-lánc éttermeiben.
-A Bills pénteken éjjel bemutatta új mezét és sisakját.
-A Seattle stadionja nem csupán felvette a Centurylink nevet, ahogy azt az előző bejegyzésben jeleztem, hanem meg is hosszabbította a névhasználati szerződést 2019-ig. Sajnos az összegek egyelőre nem ismertek.
-Az NFL Network június 30-ától heti két CFL mérkőzést tűz műsorra. Ha a program elnyeri a nézők tetszését, akkor lehetőség van arra, hogy a csatorna éljen a playoffra és a Grey Cupra szóló opciójával is.
-Larry Izzo, a Patriots és a Jets korábbi special team sztárja megkapta első edzői munkáját, a Giantsnél lesz a special teammel foglalkozó segédedző.
-Ügynökséget váltott a hetedik körben elkelt LSU játékos Lazarius Levingston. A védekező falember a Cannon and Nelson Sportsot hagyta el a PlayersRep Sports kedvéért.
-A Redskins átalakítja az endzone környékén a stadion ülőhelyeit, 400 széket eltávolítottak azért, hogy nagyobb tér nyíljon az új party deck szekciónak. A székeket meg lehet vásárolni, azok ára a Redskins alapítványához folyik be.
-Bart Scott, a Jets LB-je ruházati projekttel állt elő. A Can't Wait névre hallgató kezdeményezés először pólók árusításával veszi kezdetét, és a bevételeket Scott a Rutgers tavaly lebénult játékosának, Eric LeGrandnak a gyógyíttatására ajánlja fel.
-Újabb viccesnek szánt reklám jelent meg a Manning testvérek közreműködésével, akik ezúttal a DirecTv-t reklámozzák.College hírek:
-A Texas egyetem TV csatornája, a Longhorn Network augusztus 26-án kezdi meg 24 órás programjának sugárzását. Szintén a csapattal kapcsolatos hír, hogy Karacsiban, Pakisztánban megnyílt az első Longhorn Sportbar, amelyet egy volt Texas egyetemi hallgató, Shanil Ali üzemeltet.
-A New Mexico Bowl többéves névadó szponzori szerződést kötött a Gildan Activewear sportruházati céggel.
-Az Oklahoma egyetem bejelentette, hogy minden edzői stábban dolgozó alkalmazott 25.000 dolláros bónuszt kap abban az esetben, ha a Sooners a top 5-ben végez a végső BCS ranglistán.
-Készül az Auburn egyetem új, 16,5 millió dollár befektetéssel épülő edzőkomplexuma, amelyet várhatóan öt héten belül át is adnak.
-Az Oklahoma State is hasonló projektbe vág bele, a nagylelkű adományozónak, a hónap elején elhunyt Sherman E. Smithnek köszönhetően. Smith nevét viseli majd a 16 millió dollár értékű edzőközpont, amelynek a költségeit Smith egy 2007-es hozzájárulása állja majd. A központ 2013-ban kerül átadásra. Szintén folyik a stadion felújítása, amelynek 100 millió dollár feletti összegéhez is nagymértékben hozzájárult egy egyetemet támogató üzletember, T. Boone Pickens.
-A Florida egyetemen átadták Tim Tebow életnagyságú szobrát, amely 12.000 dollárba került.
-A Tennessee egyetem edzői stábjának fizetése 5,175 millió dollár lesz idén, ebből a főedző, Derek Dooley 1,9 millió dollárt tesz zsebre. A DC Justin Wilcox 700.000, az OC Jim Chaney 525.000 dollárt keres majd. Herry Hiestand OL edző 475.000, Charlie Baggett (WR) 400.000, Lance Thompson (DL) 400.000, Eric Russell (TE/ST) 250.000, Terry Joseph (secondary/recruiting) 225.000, Darin Henshaw (QB) 150.000 dollárral gazdagodik. A tavaly graduate assistantként dolgozó LB edző, Peter Sirmon keresete is 150.000 dollár lesz. Emellett a Tennesseevel kapcsolatos hír az is, hogy a augusztusi edzések kezdetéig felújítják a csapat egyik edzőpályáját. A Haslem Field felújítási költségei 255.000 dollárra rúgnak.
-A Maryland egyetem két jövőbeli mérkőzését a Baltimore Ravens otthonában, az M&T Bank Stadiumban rendezi meg. A 2013-as West Virginia és a 2014-es Virginia Tech elleni mérkőzéseken ezzel körülbelül 2 millió dolláros mérkőzésenkénti bevételnövekedést tudnak elérni. A Byrd Stadiumban ezeken a mérkőzéseken átlagosan 1,5 millió dollár bevételük szokott keletkezni, a Ravens stadionjában viszont 3,5 millió dollár várható találkozónként.
-A Virginia Tech egyetem megkezdte a tárgyalásokat a Chick-fil-A-vel, amely évről évre az egyik legnagyobb izgalommal várt college nyitómérkőzés, a Chick-fil-A College Kickoff névadója. Idén a Boise State-Georgia rangadó szerepel terítéken a mérkőzéssorozat keretében, de a szponzor már a 2013-as eseményt szervezi. Az Alabamával már megegyezett arra az évre a Chick-fil-A, így ők lesznek az egyik résztvevő a nyitómeccsen, a másik résztvevő még kérdéses, erre a helyre pályázhat a Hokies nagy eséllyel. Ha megegyeznének, a VT-nek egy másik hétvégén kell helyet találnia az eredetileg első hétre tervezett, Western Carolina elleni meccsüknek.
-A Wall Street Journal összegyűjtötte azon egyetemek listáját, amelyek még nem követtek el olyan szabályszegést, ami NCAA szabályok szerint major violationnek minősül. A lista meglehetősen rövid, összesen 17 egyetemre igaz ez a 120 FBS csapatból. Hozzá kell tenni, hogy a 120 csapat esetében a WSJ vizsgálta az összes sportot, nemcsak a futballt. A BCS-ben csak négy csapat tiszta (Boston College, Northwestern, Penn State és Stanford), a non-BCS-ben pedig még szerepel a listán a Boise State is, amelyet éppen a hetekben hallgatott meg szabályszegések miatt az NCAA. A non-BCS lista: Air Force, Boise State, Bowling Green, Central Michigan, Colorado State, FAU, Kent State, North Texas, Ohio, Rice, Troy, UAB, Western Michigan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése