2011. május 9., hétfő

UFL 2011 - szerződésminta

Darren Heitnernek köszönhetően sikerült hozzájutnom a UFL általános szerződésmintájához, amely a 2011-es szezonban érvényes. Természetesen vannak egyedi szerződések is, elsősorban a QB-k esetében, de a játékosok 97-98 %-a a most taglalt szerződést írja alá.
A 25 oldalas dokumentumban szerepel az, hogy a megállapodás 2011.03.01-től 2012.02.29-ig él, de a kompenzáció, amely 40.000 dollár, nyolc részletben, az alapszakasz játékhetei folyamán hetente érkezik meg a játékosok számláira (bye week alatt nincs fizetés). A bér attól függ, ki hány mérkőzésen szerepel a szezon folyamán. Emellett a preseason training campben való részvételért is jár napi 50 dollár a játékosoknak, ez körülbelül 2011. július 15. és augusztus 5. között kerül majd megrendezésre. Kiderült az is, hogy akkor is jár pénz a játékosoknak, ha a bajnoki döntőn szerepelnek valamelyik csapat 50 fős nevezett keretében. A győzteseket személyenként 6.000, a veszteseket 5.000 dollár illeti meg. A UFL megtéríti a játékosok ellátási és szállásköltségét is a szezon folyamán.
Az NFL-hez hasonlóan a komisszár itt is érvényesíthet eltiltásokat, pénzbüntetéseket, utóbbiak a bérből levonásra kerülnek. Amennyiben egy játékos sérültlistára (IR) kerül szezon közben, akkor a következő négy hétben az eredeti bér 50 %-a illeti meg. Viszont, ha szezon előtt sérül meg a felkészülés során, akkor csupán az addigi napidíjakat veheti fel, az éves bérére, vagy annak akármely részletére már nem jogosult. Végül kiderül az is, hogy a játékosügynököket maximum a játékos keresetének 3 %-a illeti meg.

Akit bővebben érdekel a 25 oldalas szerződés és a benne megfogalmazott szabályozások, letöltheti a dokumentumot innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése