2011. május 29., vasárnap

A Redskins és a Saints ellenállása és a Cowboys kérése

Pár napja érkezett be az 8th Circuitre az edzők érdekképviseletét ellátó szervezet, az NFL Coaches' Association beadványa, amelyről már beszámoltam. Érdekesség, hogy az elmúlt hét utolsó napjaiban két csapat edzői testülete is meghátrált és cáfolta, hogy egyetértene az NFLCA állításaival. A Redskins esetében egy elbocsátott stábtag volt a közvetítő az NFLCA felé, így nem volt megkérdezhető képviselő Washingtonban a tervezettel kapcsolatban. A Skins edzőinek levelét 17 alkalmazott írta alá, akik biztosították a csapatvezetést támogatásukról. Mike Shanahan főedző kézjegye nem szerepel a dokumentumon, mert ő már a menedzsment tagjának tekinthető másik beosztása miatt. A Saints is támogatásáról biztosította Tom Benson tulajdonost, és a tulajdonosi kört, azonban itt azt érdemes megemlíteni, hogy a New Orleans stábja nem tagja az NFLCA-nek.

Eközben a Dallas Cowboys és a liga a Super Bowl fiaskó kapcsán - amelynek következtében egyes fizető nézők kint rekedtek a stadionokból a szervezők hibája miatt, másokat pedig egyéb károk értek (az összes károsult 3.296 fő) - arra kérte a bíróságot, hogy dobják vissza az ellenük indított pereket. Jerry Jones szerint a liga és a Cowboys már eleget tett azért, hogy kártalanítsa a károsultakat, akik 4,5 és 9,3 millió dollár közötti összeget kaphatnak összességében majd attól függően, hogy a több lehetséges konstrukció közül melyiket választják. A károsultak, akik között olyanok is vannak, akiknek élete élménye lett volna az idei SB, természetesen nem értenek egyet Jerryvel.

Nézzük meg a legújabb híreket a lockout miatti fizetésmegvonások és szabadságoltatások kérdéskörében:
-A Dolphins tulajdonosa, Stephen Ross bejelentette, hogy a megvonások náluk olyan formában működnek majd, hogy vagy pénzbeli kártalanítás, vagy szabadságok formájában kárpótolják alkalmazottaikat, amennyiben nem marad el a szezon.
-A Ravens az elmúlt héten kezdte meg 25 %-os megvonásait, amelyet már törölt is Steve Biscotti tulajdonos, és a levont tételeket is visszafizették alkalmazottaiknak.
-A Packersnél egyelőre csak a felsővezetésben voltak megvonások, a fizetésüknek jobban kitett alkalmazottak körében csak akkor számíthatunk ilyenekre, ha már elmaradt bevételeket érintő tételek is jelentkeznek a Green Baynél.
-A Falconsnál is megkezdődött a bérek csökkentése, a jelek szerint egyelőre csupán az adminisztratív személyzet körében.
-Az Eagles esetében pár napja írtam, hogy nem lesz fizetéscsökkentés. A PFT információi szerint azonban egyre jobban hajlik a csapat vezetése a megvonásokra. Nem hivatalos információk feltehetőleg 25 %-os mérték valószínűsíthető.
-A Bucs alkalmazottainak hétfőtől nem lesz lehetőségük munkahelyükön megjelenni, az irodák zárva maradnak, és az alkalmazottak jövő hét hétfőig esedékes bérei nem kerülnek kifizetésre.
-Kényszerszabadságoltatásra készül a Broncos is. A Denver Post szerint a csapat összes alkalmazottja fizetés nélküli szabadságra vonul hétfőn. Feltehetőleg nem is jelentkezhetnek munkára több héten át, elképzelhető, hogy egészen július közepéig. Az azonban kérdés, hogy a teljes időszakra vonatkozik-e a fizetések megvonása.
-Szintén a lockouttal kapcsolatos hír, hogy amennyiben július 15-éig nem zárul le a vita a felek között, akkor a Bengals nem a Georgetown College campusán tartja meg edzőtáborát, ugyanez vonatkozik a Jets Cortlandben tartandó campjére, amelyről július 1-jéig kell döntenie a csapatnak.
-Roger Goodell ismét felvetette a 18 mérkőzéses alapszakasz tervét, ami a ligának plusz 500 millió dolláros bevételt jelentene. Goodell szavait ismét hangos nemtetszés fogadta a játékosok és a szurkolók részéről.

Érdekes hírek máshonnan:
-A Vikings stadionja kapcsán összeállt egymással St. Paul és Minneapolis polgármestere, hogy Minneapolisban tartsák a csapatot a kidolgozott tervek ellenére. A terv szerint forgalmi adó emelés következne be állami szinten az alkoholok esetében, 0,25 %-os általános forgalmi adó emelésre kerülne sor St. Paulban és meg nem nevezett szintű ÁFA emelésre Minneapolisban. Emellett a Minnesota Timberwolves NBA csapat St. Paulba költözne. Nagy bátorság azonban úgy terveket szövögetni, hogy a csapat már határozott a Minneapolisból való elköltözésről... Közölte is a Vikings VP-je, hogy továbbra is a Ramsey megyei stadionra koncentrálnak, és remélik, hamarosan pozitívumokat hallanak a helyi törvényhozástól ebben az ügyben. Hamarosan érkezett egy másik válasz is, amely szerint a Vikings vezetősége tárgyalásokat kezdett az AEG-vel, amely a los angelesi stadion építését tervezi. Hamarosan elő is kerültek a "Vikings bosszú Minnesota államon" jellegű főcímek, de a megbeszélésen a jelek szerint nem a Los Angelesbe való költözés volt a fő téma. Tim Leiweke csapata a Targets Center üzemeltetője Minneapolisban és baráti kapcsolatban áll Wilfékkel. A kiszivárgott információk szerint a megbeszélés fő témája egy a leendő arden hillsi Vikings stadion körül építendő szórakozóközpont terve volt. A Los Angelesbe való költözésre továbbra is a San Diego Chargers a legesélyesebb.
-A Sports Fans Coalition beadványban fordult az FCC-hez, amelyben kéri, hogy vizsgálják felül a különböző sportok blackout szabályait, így az NFL-ét is. Mint ismert, leegyszerűsítve, ha egy NFL csapat a hazai mérkőzéseire nem adja el az összes jegyet 72 órával a mérkőzés kezdete előtt (ezek alól vannak kivételek pl. luxus részlegek), akkor 75 mérföldes vonzáskörzetben a televízióadók nem közvetíthetik a mérkőzést. Ez az intézkedés arra biztatja a szurkolókat, hogy személyesen látogassanak ki a mérkőzésekre, mert egyébként lemaradhatnak a hazai összecsapásról.
-A Ramsnél és a Coltsnál is elbocsátásokra került sor. Előbbi csapat két embert engedett el (John Oswald - VP of operations; Lory Fabian - alumni coordinator), utóbbi pedig a director of pro personnel posztot betöltő Clyde Powerstől vált meg. Mindkét csapat esetében negatív sajtóvisszhangot kapott az ügy, hiszen a Rams két távozója több mint 40 évet töltött a csapatnál, a Colts pedig megpróbálta úgy beállítani Powers távozását, mintha visszavonulna, pedig elbocsátották.
-Népszerűek a New York állambeli sportcsapatok mostanában a wall streeti befektetők körében. Pár napja sincs, hogy az ismert hedge fund menedzser, David Einhorn 200 millió dollárt fektetett a New York Mets baseball csapatba, ezúttal pedig Jeffrey Gundlach jelentkezett be a Buffalo Billsért. Gundlach igazi sztárbefektetőnek számít a kötvények piacán. 2010-ben, 15 év után vált el nagy szócsatát követően a TCW Grouptól, hamarosan azonban létrehozta saját cégét, amely elsősorban szintén a kötvénypiacon tevékenykedik. Bármennyire is szeretné azonban Gundlach a Billst, a csapat egyelőre nem eladó, feltehetőleg a 92 éves Ralph Wilson haláláig szóba sem kerülhet a csapat értékesítése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése