2011. május 19., csütörtök

Pár lockout hír, az NCAA válasza a DOJ-nek és auburni aukciók

Az 8th Circuit a tegnapi napon elutasította a senki által nem ismert szervezet, az NFL Players' Reserve beadványát, így nem csatlakozhatnak képviselőik a perhez. Emellett az NHL amicus briefjéhez még betársult a US Chamber of Commerce beadványa is. A Chamber of Commerce egy lobbizásban jártas szervezet, amely eleinte úgy tűnt, hogy játékosoldalon érkezik majd beadványával, aztán később kiderült, hogy a tulajdonosokat segítenék. Ennek oka, hogy a döntésnek több más iparágban is következményei lennének a kollektív egyeztetésekre. A szervezet elsősorban azt hangsúlyozza, hogy az NLRB-nek kellene döntést hoznia a decertifikációval kapcsolatosan, és a Norris-LaGuardia Act megtiltotta volna a bírónőnek a lockout megszüntetését. Legközelebb majd a játékosok beadványa érkezik be St. Louisba 20-án délután, erre pedig érkezik majd az NFL válasza 26-án, végül június 3-án kerül sor a nagy csatára Paul Clement (NFL) és Ted Olson (játékosok) között a meghallgatáson. A két korábbi Solicitor General (a jogi vitákban a Legfelsőbb Bíróságon az amerikai államot képviselő személy) nagy meccse lesz ez a bíróságon.

Az NFL közben kérvényben fordult Nelson bírónőhöz, hogy a csoportos perben adjon nekik időt. Arra kérték a bírónőt, hogy május 23-áról helyezze át a válasz briefjük beadási határidejét július 6-ára. A játékosok ehhez nem járultak hozzá, viszont az Eller csoport beleegyezett, most a bírónőn a sor. A játékosok a hónap elején már beadtak egy módosított beadványt, amit még nem tartalmaztam a blogban, egyelőre elég volt szerintem mindenkinek a felfüggesztési kérelem iratanyaga, és a fellebbezés beadványának összefoglalója.

Időközben kiderült az, hogy az NFL ajánlata nem volt több egy másfél oldalas anyagnál, amely a fő elvárásokat tartalmazta, de már ez is valami. A tulajdonosoknak lesz idejük finomítani rajta, kedden és szerdán Indianapolisban tartanak találkozót majd, ahol sok minden szóba kerülhet.
A Raidersnél különös modellt vezettek be a lockout beindulásakor, ha az alkalmazott nem akarja, hogy megvonások érjék, jegyeket kell értékesítenie. Mégpedig minimum a lockout alatt járó bérének 10 %-át kitevő mértékben. Kreatív ötlet ez a vezetőségtől. Eközben a Cowboysnál minden változatlan, nincsenek elbocsátások és megvonások továbbra sem.

NFL-lel kapcsolatos hírek máshonnan:
-A minnesotai közlekedési tanács 131 millió dollárra becsülte a stadion projektben fellépő útfelújítási költséget, amely továbbra sincs beépítve a tervezetbe.
-Leonard Hankersont a Miami Fl. egyetem volt, és a Redskins leendő elkapóját csak sikerült elcsábítania a Miami egyetemen bennfentesnek számító ügynöknek, Drew Rosenhausnak. Rosenhaus Joel Segalt váltja a WR ügynökeként.

-Az NBC Sports elnöke, Dick Ebersol lemondott posztjáról. Ebersolnak nagy szerepe volt abban, hogy az NBC hozzájutott a Sunday Night Footballhoz 2006-ban, együttműködést kötött a Notre Dame egyetemmel és folyamatosan meg tudta tartani az olimpiák közvetítési jogait. Ebersol utódja Mark Lazarus lesz.


Térjünk át a college focira, ahol Mark Emmert az NCAA elnöke válaszolt a DOJ BCS rendszerrel kapcsolatos megkeresésére. A szinte tartalom nélküli levélben minden felelősséget ledob válláról Emmert, és azt írja, hogy írjanak inkább a BCS-nek levelet, ők illetékesek a kérdésekben. Csak akkor lehetne playoff az egyetemi fociban, ha úgy döntenének, hogy a BCS rendszer nem folytatódik, de az NCAA soha semmilyen tervezetet, ajánlatot nem látott, ahol szóba került volna a rájátszás. Bővebben egy korábbi bejegyzésben leírtam már, hogy mi az alapvető probléma a BCS rendszerrel.

Egyéb érdekességek:
-Az Auburn egyetem elárverezte Cam Newton és Nick Fairley bajnoki döntőn viselt felszereléseinek egy részét. Newton nadrágjáért 1.525, Fairley cipőiért 690 dollárt adtak.

-A Minnesota egyetem 1,1 millió dollárt, a Syracuse pedig 4 milliót szán létesítményeinek felújítására.

-A Fiesta Bowl végül csak kapott egy egy évre szóló, de felfüggesztett eltiltást, ami feltehetőleg sosem fogja veszélyeztetni a bowl jövőjét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése