2011. május 11., szerda

NFLPA pénzügyek, Vikings stadion, és a Fiesta Bowl megmenekülése

Jeff Nixon, a visszavonult játékosokat NFL részről képviselő, az NFLPA-t legalább havi egy alkalommal nehéz helyzetbe hozó NFL Alumni szervezet publicistája ismét lecsapott. Ezúttal a volt szakszervezet bizottsági tagjainak fizetését hozta nyilvánosságra, illetve DeMaurice Smith fizetését is kielemezte. Smith 2010-ben szerinte 1.800.961 dollárt keresett, idén pedig eddig csupán 58.345-öt. Azonban mielőtt elájulnánk attól, hogy Smith a lockout alatt nem vesz fel fizetést, rá kell néznünk arra, hogy fokozatosan nő a halasztott fizetések összege az NFLPA-nél. Pár napja számoltam be arról, hogy Gene Upshaw halála után ilyen címen az özvegye közel 15 millió dollárt vehetett fel. Jelenleg Nixon szerint az NFLPA 3.484.493 dollárt különített el erre a célra, de ez az összeg nem csupán Smithhez köthető. A bizottsági tagok fizetését összegeztem a következő táblázatban:
Emellett az NFLPA beszámolóiból kiderül az, hogy a március 11-ei decertifikációkor 135 millió dollárnyi készpénzállománnyal rendelkeztek, amelyből 45 milliót átcsoportosítottak a volt szakszervezet lockout alapjába, és további 50 millió dollárt szintén a játékosok támogatására szántak. Az NFLPA - mint azt korábban jeleztem - rendelkezik az NFL játékosok csoportos jogaival a jelenlegi helyzetben is. A volt szakszervezet marketing ága nem is tétlenkedett, egy éves szerződést írt alá a lockout kezdete óta olyan jelenlegi NFL támogatókkal, mint a Verizon, a Gatorade és a Dairy Manufacturers Inc. Szóba kerültek esetlegesen más vállalkozások is, egyelőre azonban ezek neveit nem hozták nyilvánosságra.

A tegnapi remek hírek után egy kicsit vissza kell szállniuk a földre a Vikings szurkolóinak, erről ír a St. Paul Pioneer Press. Az újság beszámol arról, hogy értesülései szerint az 1,057 milliárd dolláros projekthez a Vikings 407 millió dollárja mellett Ramsey megye 350 millió, Minnesota állam pedig 300 millió dollárral járulna hozzá. A probléma azonban az, hogy egy 200 millió dolláros útfelújítási tétel jelenleg nincs beépítve a tervezetbe, amelyre a korábbi felmérések alapján feltétlenül szükség lenne. Így Minnesota állam 300 millió dolláros része könnyen 500 millió dollárra nőne, amit nem valószínű, hogy az állam vállalna. Kemény egyeztetésekre kerül majd sor ennek figyelembevételével a következő 11 napban...

Egyéb NFL hírek röviden:
-A liga bejelentette, hogy a május 16-án esedékes bírósági mediáción az eddigiekhez hasonlóan négy tulajdonos vesz majd részt, ezúttal Art Rooney II. (PIT), John Mara (NYG), Jerry Richardson (CAR) és Mike Brown (CIN) lesz jelen. A játékosokat Jeff Kessler, James Quinn, DeMaurice Smith, Barbara Berens és egy meg nem nevezett, perben érintett játékos képviseli majd.
-A tegnapi napon a SunTrust Bank Inc. felvásárolta a CSI Capital Managementet, amely a sztáratléták egyik legnevesebb pénzügyi tanácsadójának tekinthető vállalkozás, ennek megfelelően sok NFL kliensük is van.

-A Bills két új kinevezést hajtott végre. Tom Gibbons a gárda profi játékosokért felelős igazgatója, Chuck Cook pedig a csapat egyetemi tehetségkutatásának felelőse lett.

-Az AEG, amely a los angelesi NFL stadion tervezésével foglalkozik, egyéves tanácsadói szerződést kötött a Legends Premium Sales-szel, amely a Farmers Field esetében dolgozza ki majd a lehető legkifizetődőbb luxus helyekkel kapcsolatos rendszert.

-A CAA ügynökség első szponzori megállapodását annak idején a Geicoval kötötte meg a Redskins OLB-je, Brian Orakpo számára. A pass rusher a napokban Los Angelesben tartózkodik és forgat, a Geico legújabb reklámjának szereplője lesz.

-Kasey Studdard, a Houston Texans támadó falembere ügynököt váltott, új ügynöke Drew Rosenhaus lesz. Arian Foster, a gárda RB-je pedig a French/West/Vaughan nevű vállalkozással egyezett meg. A marketing és PR ügynökség megpróbálja majd a Pro Bowler RB szponzori szerződéseinek számát bővíteni.

-Egy új
közösségi médiához köthető szolgáltatással állt elő a Gridiron Ventures. A cég NFL játékosok közreműködésével készült audioanyagokat fog prezentálni. A projektbe eddig 21 jelenlegi vagy leendő NFL játékost vontak be, akik: Jason Brown (C, STL), Randall Cobb (WR, GB), Vernon Davis (TE, SF), Vontae Davis (CB, MIA), Bruce Gradkowski (QB, OAK), Aaron Hernandez (TE, NE), Chris Johnson (RB, TEN), Julio Jones (WR, ATL), Ryan Kerrigan (OLB, WAS), Jeremy Maclin (WR, PHI), Mohamed Massaquoi (WR, CLE), Kirk Morrison (LB, JAC), Christian Ponder (QB, MIN), Brian Price (DT, TB), Philip Rivers (QB, SD), Barrett Ruud (LB, TB), Joe Staley (OT, SF), Sean Weatherspoon (LB, ATL), DeAngelo Williams (RB, CAR), Jason Witten (TE, DAL) és Lee Ziemba (OT, CAR).

Térjünk át a college focira, ahol nevetséges döntést hozott az NCAA
a Fiesta Bowl botránya kapcsán. A mérkőzés megtarthatja BCS státuszát, és 1 millió dolláros büntetést kell kifizetnie. Hogy legyen viszonyítási alapunk, érdemes tudni, hogy 30 másodpercnyi reklám egy BCS Bowl mérkőzésen 800.000 és 900.000 dollár közötti összegbe kerül, tehát egy 45 másodperces reklámspot értékesítése bőven fedezi ezt az összeget.

Egyéb college hírek:
-Az IMG College tovább bővítette marketing és média portfólióját, miután szerződést kötött az Air Force Academyvel.
-A FAU célkitűzése szerint idén 12.000 bérletet szeretnének értékesíteni új stadionjukban. Az egyetem annak ellenére nem aggódik, hogy eddig csupán 1.811 bérletet sikerült értékesíteni.
-Az egyik legnevesebb alsóbb ligás rangadó, a Florida Classic ötéves szponzori és névadói megállapodást kötött az elsősorban egészségbiztosításban érdekelt Blue Cross and Blue Shield Association floridai szervezetével. A szerződés garantálja, hogy a Florida A&M és a Bethune-Cookman közötti mérkőzésre legalább 2015-ig az orlandoi Florida Citrus Bowl stadionban kerüljön sor.
-A Northwestern egyetem 2020-ig meghosszabbította főedzője, Pat Fitzgerald szerződését. A szerződés részletei nem publikusak, mivel az egyetem privát iskola.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése