2011. május 22., vasárnap

Minnesota, St. Louis, lockout hírek és Afrika

Beszámoltam már arról, hogy az NFL kérvényezte a minnesotai kerületi bíróságon hétfőn, a csoportos perben esedékes beadványuk benyújtásának elhalasztását egészen július 6-ára. Erre a kérvényre a játékosok válaszoltak, és arra kérték Susan Nelson bírónőt, hogy ne adja meg a lehetőséget erre az NFL-nek, mivel már kétszer került sor majdnem egy hónapos halasztásokra (04.01. -> 04.27., 04.27. -> 05.23.). Mivel közben Nelson bírónő meghozta döntését a lockout ügyében, így nincs ok arra, hogy tovább tologassák az ügyet, amely egy olyan helyzetben, ahol a játékosokat folyamatosan helyrehozhatatlan kár éri, meglehetősen furcsa. A játékosok egyetlen dolognak tudják ezt be, mégpedig annak, hogy az NFL így akar időt nyerni, és késleltetni a folyamatokat. A játékosok beadványa tartalmazza, hogy a közeljövőben benyújtani szándékoznak egy kérvényt, summary judgmentre vonatkozóan. Ez általában egy olyan bírói döntés, amely egy a perben szereplő pontban való különálló döntést tesz lehetővé, ha annak a pontnak minden egyes tényezőjét a bíróság már megvizsgálta. Magyarul ez azt sejteti, hogy a játékosok által beadandó summary judgment kérvény arra fogja kérni Nelson bírónőt, hogy a lockoutot a bíróság nyilvánítsa illegálisnak, hiszen ezt a tényezőjét a csoportos pernek már a megszüntető végzés kapcsán kivizsgálta. Erről majd bővebben akkor írok, amikor ténylegesen benyújtásra kerül egy ilyen dokumentum.
Nelson bírónő pénteken nem döntött beadványok kérdésében, így nem tudjuk, végül az NFL kénytelen lesz-e hétfőn papírokat leadni. Egy biztos, a csoportos per anyagok tartalmazásával várni fogok, amíg tart az 8th Circuiten a fellebbezés, mert abszolút követhetetlenné válna minden.

Ha már az 8th Circuitet említem, érdemes kiemelni, hogy két amicus curiae beadvány is érkezett St. Louisba a játékosok támogatására, egyiket a Sports Fan Coalition, a másikat pedig a másik három major liga játékos-szakszervezete (NBPA - NBA; NHLPA - NHL; MLBPA - MLB) adta be. Az utóbbi a különösen érdekes, és az, hogy vajon érkezik-e NBA és MLB beadvány is a későbbiekben az NHL-é mellé.

Egyéb hírek:
-Az NFL nagyon nyomoz azt illetően, hogy egyes csapatok megsértik-e a lockout esetére a liga által érvénybe léptetett szabályozásokat (pl.: beszélgetés edző-játékos között). Annyira jól teszik a munkájukat, hogy eddig még egyetlen esetben sem sikerült senkit elkapniuk, pedig az amerikai újságírók szerint több csapat folyamatosan megszegi ezeket a szabályokat.
-A Tampa Bay Bucs után a Denver Broncos és a Detroit Lions is nemet mondott a Hard Knocksra, így tovább szűkült azok köre, akik részt vehet(né)nek idén az HBO népszerű training campet megörökítő műsorában. Thomas Dimitroff GM a sok elutasítás hatására jelezte, az Atlanta Falcons készen áll a szereplésre, amennyiben igény van rájuk.
-A törvényhozás hétfőn elméletileg szünetre vonul Minnesotában, és még mindig nincs döntés a Vikings stadion ügyében. Közel vannak a megegyezéshez, de még van pár pont, ahol nem talált közös nevezőre az állam, a Vikings és Ramsey megye.
-San Diegoban bejelentették, hogy a Qualcomm Stadiumnak 79,8 millió dolláros felújítási és karbantartási költsége jelentkezik majd a következő hét évben. A stadionra 2020-ig szól a Chargers bérleti szerződése, de akármikor felmondhatják azt, és elköltözhetnek a városból. A város, akár marad a Chargers, akár megy, több mint 10 millió dolláros veszteséget szenved évente a stadionnak köszönhetően.
-A Ravens 25 %-kal csökkenti a jövő héttől alkalmazottainak fizetését, a Cardinals pedig az ESPN információi szerint a korábbi 35 %-os megvonás után bevezeti a kényszerszabadságoltatást. Az alkalmazottak ma reggel óta ki vannak tiltva a csapat épületeiből egy hétre, nem jelentkezhetnek munkára, és nem is kapnak erre az időszakra fizetést.
-Ahmad Bradshaw, a Giants RB-je a tegnapi naptól hivatalosan Drew Rosenhaus kliense lett. Bradshaw ügynöke eddig Craig Domann (Domann and Pittman) volt.
-A college foci megelőzte az NFL-t, a hétvégén ugyanis először rendeztek meg egy college meccset Afrikában, amely így hivatalosan is az első focimeccs volt a kontinensen. A Tanzániában játszott I. Kilimanjaro Bowl-on a Drake egyetem csapott össze a mexikói egyetemisták CONADEIP (privát iskolákból álló) konferenciájának all-star csapatával. A meccset a másodosztályú Drake Bulldogs nyerte 17-7 arányban. Erről jut eszembe, hogy hamarosan Európában is sor kerül majd egy mérkőzésre, 2012. szeptember 1-jén a Notre Dame egyetem csap majd össze a Navyvel Dublinban, Írországban.
-Ha már az Irisht említettem, érdemes arról is szólni, hogy a kiszivárgott információk szerint a korábbi HC, Charlie Weis szerződésből való kivásárlása 6.638.403 dollárjába került a Notre Dame-nek elbocsátásakor. A tavaly a Chiefs offenzív koordinátoraként dolgozó, ma már a Florida Gatorsnél hasonló szerepkörben tevékenykedő edző további kifizetésekre jogosult 2015-ig.
-Nick Saban, az Alabama egyetem főedzője jótékonykodott, 50.000 dollárt ajánlott fel az alabamai tornádó károsultjainak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése