2011. április 21., csütörtök

Szünet május 16-ig, várakozás Nelsonra és az EA játékok borítói

Susan Nelson bírónő múlt hétfői döntése következtében két napig, majd három napnyi szünetet követően ismét két napon át egyeztettek egymással a játékosok és az NFL képviselői. Arthur Boylan 26 órányi egyeztetés után azonban úgy döntött, hogy május 16-áig nem kerül sor további mediációra. Lépésének oka valószínűleg az, hogy a felek addig nem akarnak előrébb lépni, amíg a bíróság egyiküket vagy másikukat előnybe nem juttatja. A közel egy hónapban nincs más lehetőségünk, mint várunk. Elsősorban Nelson bírónő lockout megszüntetésével kapcsolatos, és David Doty az NFL TV-s pénzekből összehozott lockout alapjának ügyében hozandó döntésére. Utóbbi ügyben május 12-én esedékes egy meghallgatás, előbbi a napokban várható a legoptimistább várakozások szerint.

Daniel Kaplan tegnap délutáni értesülései szerint körülbelül 70 középkategóriába tartozó fizetéssel rendelkező játékos elkezdte megelégelni, hogy nem haladnak a tárgyalások, így ügyvédet fogadnának, hogy kiharcolják meghívásukat a tárgyalóasztalhoz. Mike Vrabel, a játékosok részéről bejelentette, hogy ő erről nem hallott, de ha ilyen probléma van, nem kell ide ügyvéd, helye van mindenkinek az asztalnál, hiszen a per egy egész csoport nevében zajlik. Vrabel hangsúlyozta, hogy ő és Ben Leber egészen biztosan abba a kategóriába tartozik, mint az említett játékosok, úgyhogy senkinek a képviselete nem marad el, ez nem a sztárok és a tulajdonosok vitája, hanem az összes játékos képviselve van. Ezek után hamarosan kiderült, hogy az egész kezdeményezés mögött egy ügyvédi iroda áll, amely össze akar gyűjteni 70 játékost erre a projektre, és közben egyeztet az NFL-lel az egész folyamatról. Céljuk papíron az, hogy segítsék a rosszabb helyzetben levő játékosokat, akiket szerintük elfelejtenek az egyeztetések során, azonban akinek csak egy kis esze van, rögtön tudja, hogy az ügyvédi iroda is csupán profitálni akar ezen játékosok képviseletéből. Az NFL-lel való kapcsolat miatt az NFLPA megvádolta a ligát azzal, hogy tudatosan törekszik a játékosok megosztására.

Sokakban felmerült az a kérdés, hogy mi lehet az NFL számára az a végső határidő, amíg el kell dőlnie annak, hogy lesz-e szezon, vagy sem. Az NFL előállt egy általuk kikiáltott határvonallal, amely ugyan nem a szezon teljes elmaradását hozná, hanem egy törést az NFL globális stratégiájában. Augusztus 1-je ez a dátum. Ha addig nem zárul le a CBA csata, vagy a bíróság nem szünteti meg a lockoutot, a londoni Bucs-Bears mérkőzésre a Wembley helyett a Tampa otthonában, a Raymond James Stadiumban kerül sor. Az NFL tudj
a, hogy nagy lépés a külföldi TV társaságokkal az utóbbi években kialakított növekvő számú együttműködés, kiváló kezdeményezés a Game Pass, ami on-demand módon a világon mindenhova eljuttat minden NFL mérkőzést, de ha a londoni "terjeszkedés" egy évre szünetel, az visszaesést hozna az európai piacon, amelynek meghódítása továbbra is prioritás. Valószínűleg már sokan tanulmányozták a sorsolást, és tudják, hogy október 23-án kerülne sor az angliai mérkőzésre, a másik külföldi meccs pedig a torontói Bills-Eagles derbi lesz október 9-én.

Térjünk vissza kicsit a korábban említett Madden borítóra, amelyért Michael Vick (QB, PHI) és Peyton Hillis (RB, CLE) küzd majd meg. Darren Rovell elemezte azt, hogy mennyire hat egy borítón szereplő játékos személye a játék eladási adataira. A konszenzus az, hogy csakis a címlapon szereplő játékos miatt nem fogják megvenni a programot, de van egy minimális hatása a vásárlók döntésére. Emellett kiemelte
azt is, hogy a két döntős számára mennyire jelentős lenne a győzelem. Vick, ahogy erről már korábban beszámoltam, idén kezdett pár kisebb szponzori szerződést aláírni, de a múltja még mindig elég jelentősen befeketíti imázsát, rászorulna ilyen jellegű publicitásra, illetve a reklámpiac számára is jelzés lenne, hogy Vick még mindig eladható. Persze, az a szint már megközelíthetetlen, ahol az Eagles jelenlegi QB-ja például 2004-ben, az előző Madden borítója kivívásakor állt (érdekesség egyébként, hogy ő lenne az első, aki kétszer szerepelne a borítón). Hillist pedig nem valószínű, hogy sokan felismernék, ha látnának róla egy képet. Neki ez az első olyan megjelenése lenne, amely jelezné, hogy helyinél nagyobb szinten, országos és globális porondon is van értelme vele hirdetni. Nagy lépés lenne számára a cover, de nem hiszem azt, hogy emiatt majd azonnal keresett reklámarc lehetne még akár csak az USA szintjén is, hosszú még oda az út. A CNBC szerint anyagilag sem jár rosszul a Madden borítóra kerülő játékos, hiszen 125.000 dollár illeti meg ezért. Ha már az EA egyik termékénél jártunk, tekintsünk ki egy másikra is, hiszen ott már megvan a végső győztes. Az NCAA Football 12 borítóján ugyanis Mark Ingram, az Alabama volt futója szerepel majd. Ingram szurkolói szavazáson szorította maga mögé többek között Jake Lockert (QB, Washington), Nick Fairleyt (DT, Auburn) és DeMarco Murrayt (RB, Oklahoma). Ingram más területen is boldogul, hiszen a Subway gyorsétterem franchise is megállapodást kötött vele. Ennek keretében kisebb "szóvivői" feladatokat kap majd az RB, hivatalos megjelenések, PR túra és draft élményekkel kapcsolatos blogírás is szerepel a programban. Jól dolgozik tehát új ügynöke, Joel Segal, bár nem nehéz a helyzete, végül is egy Heisman és National Championship győztes RB-t kell eladnia. Segal és cége egyébként fokozatosan növeli kliensei számát, legújabban éppen a Gary Wichardhoz kötődő Falcons DE, Jamaal Anderson írt alá hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése