2011. április 14., csütörtök

Elkezdődtek az egyeztetések, merchandising és egyéb hírek

Kedden először a játékosok, szerdán pedig az NFL képviselete jelent meg Arthur Boylan előtt, és a bíró mindkét féllel körülbelül négy órát egyeztetett. Valószínűleg sor került az álláspontok ismertetésére, és Boylan felhívta a figyelmet arra, hogy mit vár el tőlük a mediáció folyamán. A játékosok részéről kedden a Brady ügyben Jeff Kessler, James Quinn és Barbara Berens, az Eller ügyben pedig hatan, köztük Carl Eller és Michael Hausfeld jelent meg. Másnap az NFL-t két alelnök (Peter Ruocco és Dennis Curran), a két helyi képviselő (Dan Connolly és Aaron Van Oort), valamint Jeff Pash és Bob Batterman képviselte. A csütörtöki első egyeztetési napon aztán láthattuk a tulajdonosok első csoportját is. Robert Kraft (NE), Jerry Richardson (CAR), Clark Hunt (KC) és Art Rooney II. (PIT) is tiszteletét tette Minneapolisban Roger Goodell, Jeff Pash és Bob Batterman mellett. Érdekesség lehet David Boies távolmaradása. A játékosok részéről jelen volt többek között DeMaurice Smith, James Quinn, Jeff Kessler, Barbara Berens, Ben Leber és Mike Vrabel. Valószínűleg az egyeztetésekről semmi sem fog kiszivárogni, az FMCS-ben sem került ki sok információ az utolsó napokig, ez pedig egy sokkal jobban szabályozott közeg. Így a szurkolók számára továbbra is a várakozás marad. Várakozás, elsősorban Nelson bírónő lockouttal kapcsolatos döntésére, másrészt a mediáció esetleges gyors eredményére (amiben azért túlzottan ne reménykedjünk).

Természetesen sikerült elkapkodnom a merchandisinggal foglalkozó bejegyzést a hét elején, a mai napon ugyanis nyilvánosságra hozták az NFL Shop elmúlt üzleti évre (2010. április-2011. március) vonatkozó értékesítési rangsorait. Igaz, így legalább a háromnegyed évre vonatkozó adatokkal összehasonlítva átlátható az, hogy mennyire változott meg a helyzet az alapszakasz után a playoff következtében. Ahogy sejthető volt, Aaron Rodgers nagyot lépett előre, és Clay Matthews is berobbant a top 10-be a mezeladások terén.

A top 5-ös csapatlista (2010.04-2011.03.):
1.
Green Bay Packers
2. Pittsburgh Steelers
3.
Dallas Cowboys
4. Chicago Bears
5. New England Patriots

A top 15-ös mezeladási lista (2010.04-2011.03.):

1. Troy Polamalu (S, PIT)
2. Aaron Rodgers (QB, GB)
3. Drew Brees (QB, NO)
4.
Peyton Manning (QB, IND)
5. Tim Tebow (QB, DEN)
6. Michael Vick (QB, PHI)
7. Tom Brady (QB, NE)
8. Clay Matthews (LB, GB)
9. Tony Romo (QB, DAL)
10. Eli Manning (QB, NYG)
11. DeSean Jackson (WR, PHI)
12.
Mark Sanchez (QB, NYJ)
13. Miles Austin (WR, DAL)
14. Brett Favre (QB, MIN)
15. Adrian Peterson (RB, MIN)

Egyéb hírek:
-Az AP kezébe került az NFL legújabbnak vélt újoncokra vonatkozó ajánlata, amely az első körösökre átlagosan költött évi 525 millió dollárnyi garantált pénzmennyiségből 300 milliót átcsoportosítana a rutinos, illetve a visszavonult játékosokra. Fenntartásokkal fogadhatjuk ezt, mert eddig arról volt szó, hogy a tulajdonosok ezen is szeretnének spórolni, márpedig, ha csak másra költik el a pénzüket, akkor semmivel sem jobb a helyzet számukra. Tehát ez a pont, megint a túl jó, hogy igaz legyen kategóriát képviseli, ahogy kiderült az az utolsó ajánlatról is, amely teljesen kivonta a bevételnövekedésekből való részesedésből a játékosokat. Az ügynökök számára pozitívum az (még ha ezt az ajánlatot sem viselték jól az első reakciók alapján), hogy nincs bértábla, és sor kerül egyeztetésekre.
Az első körben elkelt játékosok ötéves, a többiek négyéves szerződést kapnának a terv szerint. Ha az újoncok nem írnának alá időben, akkor megvonások érnék őket a jövőben aláírt szerződésben foglalt összegekből, és a rutinos játékosok holdoutját is meg szeretnék akadályozni. Az a terv, hogy megtiltanák a szerződés újratárgyalását azon játékosok esetében, akik az előszezonban holdoutot hajtanak végre.
-A Yahoo Sportshoz kötődő ThePostGame oldal értesülései szerint az NFL játékosok legalább 10 %-a vett már fel hitelt a lockout alatt, átlagosan 18 és 24 % közötti kamatra. Állítólag minimum a csapatok feléből kerülnek ki ezek a játékosok. A bankok és hitelintézetek "feláras hiteleket" adnak jelenleg a sportolóknak a lockout miatt, de a játékosok számára vonatkozó adatokat meglehetősen túlzónak érzem, mivel a meg nem kapott bónuszokon kívül kieső bérük nincs (bérük a szezon során jár, mérkőzésenkénti részletekre bontva).
-A játékosok saját kezdeményezései a csapattagok összehívására nem haladnak egyszerűen a lockout alatti "saját" workoutok kapcsán. Az például, hogy Larry Fitzgeraldnak sikerült a Cards 20 játékosát összehívnia az Arizona State egyetemre, már komoly sikernek számít.
-DeMarcus Ware, a Cowboys OLB-je bejelentette, hogy lemond arról a pénzmennyiségről, amit az NFLPA utal át pénteken reggel a játékosoknak. Ware úgy gondolja, hogy arra a hat részletben kiutalt 60.000 dollárra sokkal jobban rászorulnak mások, így felajánlja olyan játékosoknak, akik rosszabb anyagi helyzetben vannak nála.
-Újabb NFL játékos szerződött az AFL-be a lockout idejére. A kicker
Fabrizio Scaccia januárban írt alá a 49ers-hez, Joe Nedney training campbeli vetélytársának szerződtették. Scaccia a Rod Windsor (WR, CLE), Troy Bergeron (WR, DAL) és Cliff Louis (OL, ARI) alkotta csoporthoz csatlakozik ezzel.
-Az EA bejelentette, hogy három héttel később jelenteti meg a Madden 2012-es változatát, csupán augusztus 30-án kerül a boltokba a népszerű játék. Az NCAA Football 2012-es verziója júliusban jelenik meg a szokásosnak megfelelően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése