2011. március 12., szombat

A tulajdonosok utolsó ajánlata

Az nfl.comon nyilvánosságra hozták a tulajdonosok utolsó ajánlatának fő pontjait, amelyek a következők voltak:

1. Megfeleztük a két fél ajánlatai között még meglevő különbséget bevételek terén, 2011-re megemeltük a salary capet, és 2014-re elfogadtuk az NFLPA által javasolt 161 millió dolláros capet.


2.
Az újoncok szerződésének ügyében a modellt a saját rookie bértábla modellünk helyett az NFLPA újonc modelljére építettük. A 2-7. körben az újoncok fizetése maradt volna a mostani szinten vagy növekedt volna, az első körösökön spórolt pénzmennyiséget átcsoportosítottuk volna a rutinos játékosokra, illetve a visszavonult játékosok juttatásaira.

3. Maximum
1 millió dollárig terjedő garantált fizetés a sérülést követő évben, az első olyan eset ez, hogy a csapatok több évre érvényes sérülés esetén járó garantált fizetést ajánlottak meg.

4. Változtatások a játékosok egészségének védelme érdekében: offseason workoutok csökkentése 5 hetesre, az OTA-k csökkentése 14-ről 10 alkalomra, a kontaktus és a felszerelésben végzett edzések számának csökkentése az offseasonben, a preseasonben, illetve az alapszakaszban, több pihenőnap a játékosoknak.


5.
2011-ben és 2012-ben maradna a 16 mérkőzéses szezon, a 18 mérkőzéses alapszakasz csak közös megegyezéssel lépne életbe.

6. További 82 millió dollár
felajánlása 2011 és 2012 folyamán a tulajdonosok részéről a visszavonult játékosok juttatásaira, amellyel 60 %-kal több jutna több mint 2000 volt játékos ellátására.

7. Lehetőség a jelenlegi játékosok számára, hogy egész életük folyamán részesedjenek a játékosok egészségügyi ellátásaiban.

8. Külső arbitrátor a drog és szteroid programban beadott fellebbezések esetén.

9. A Mackey (88) Plan kiterjesztése (dementia kezelésére létrehozott program)
, a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos program fejlesztése, és a diploma megszerzés esetén járó bónuszok.

10. A salary cap minimum 90 %-ának felhasználása fizetések biztosítására az első három évben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése