2011. március 8., kedd

A hosszabbítás első napján történtek

Az egyeztetések meglehetősen későn, délután 3 órakor kezdődtek meg, elsősorban azért, hogy mindenki odaérjen. Az NFL és a tulajdonosok részéről megjelent Roger Goodell komisszár, Jeff Pash főtárgyaló, Bob Batterman lockout tanácsadó és John Mara, a New York Giants tulajdonosa. Az NFLPA-t DeMaurice Smith mellett öt bizottsági tag képviselte: Dominique Foxworth, Jeff Saturday, Mike Vrabel, Tony Richardson és Charlie Batch. Nem volt jelen az NFLPA főjogásza, Jeff Kessler, viszont ott volt az egyeztetéseken két visszavonult játékos, Pete Kendall és Cornelius Bennett. Szó volt róla, hogy esetleg visszatérhetnek a felek este is, és éjszakába nyúló tárgyalások lesznek, de végül 4 órányi egyeztetés után pontot tettek a napra, és ma reggel 9 órától folytatódnak az egyeztetések. Kiszivárgott információk szerint továbbra is 750-800 millió dollárnyi különbség van a felek javaslatai között bevétel megosztás terén.

Többen úgy gondolják, hogy a tulajdonosok a héten rá lesznek kényszerülve arra, hogy megmutassák kimutatásaikat a játékosoknak. Darren Rovell, a CNBC sport business szakírója és Peter King, az SI újságírója is jelezte, hogy sor kerülhet erre, mert a tulajdonosok érzik a nyomást.


Az MMQB-ben, King szokásos heti írásában ezúttal tollat ragadott Jim Trotter riporter is, aki az SI részéről követi a CBA szituációt testközelből. Több érdekességet, főleg játékos szemléletű pontokat tartalmaz a cikk.


-Összesen 66 eredménytelen egyeztetés volt eddig a felek között. A tegnapival már 67.

-Az első hosszabbítást úgy sikerült kicsikarni, hogy a tárgyalóban egy meg nem nevezett játékos bejelentette a decertifikációt, illetve, hogy már fel is hívták Dotyt. (Más források szerint nem egy játékos, hanem Jeff Kessler volt az elkövető.)

-Amikor a tulajdonosok elvonultak Virginiába a saját találkozójukra, jelezték az NFLPA-nek, hogy visszamennek az FMCS-be, de a játékosok hiába várták őket, mert minden tulajdonos hazament. Másodszor történt ilyen, hogy hiába várt rájuk az NFLPA.

-Trotter összehasonlította az NFLPA korábbi elnökével, Gene Upshaw-val DeMaurice Smitht, és ennek tanulsága az, hogy míg Upshaw minden információt megtartott magának, a játékosokat kicsit vonta csak be, addig Smith mindent megtesz azért, hogy a játékosok mind tudjanak a dolgokról. Csakis bizottsági tagok jelenlétében hajlandó tárgyalni, és biztatja a csapatok reprezentánsait, hogy mindenkinek adják át az információkat.

-Szó van a cikkben Brian Waters ötletéről is, mely szerint a rutinosabb, jobban kereső játékosoknak fel kellene ajánlaniuk egy kis pénzt a rutintalanabbaknak, akik kevésbé jól keresnek. Egy alap létrehozását támogatja a Pro Bowler guard, amely az anyagilag rosszabb helyzetben levő társaikat segíti.

-A Chiefs e-mailen keresztül újra megszavaztatta a játékosokat a decertifikációval kapcsolatban, és a 43 visszajelzésből 43 támogató voks érkezett be.

-Matt Hasselbeck beszámolt arról, hogy milyen diszkrimináció érheti a csapat játékosainak képviselőjét a csapatok vezetése részéről. Nem előnyös a posztot betölteni senkinek, főleg olyanoknak nem, akiknek nincs komoly tekintélye a ligában.

-Az írás vége nagyon sokat mond a játékosok elkötelezettségéről arra nézve, hogy harcoljanak az igazukért, és hogy végre komolyan, partnerként tekintsenek rájuk a tulajdonosok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése