2011. március 1., kedd

Elbocsátási hullám, lockout és egyéb hírek röviden

Az NFL csapatok egyre több szerintük túlfizetett játékostól szabadulnak meg március 4-e közeledtével. A Jets elengedte első körben Damien Woodyt, a kezdő RT-jét, illetve tervezi a draft bust, Vernon Gholston, az elmúlt két évet sérüléssel befejező NT, Kris Jenkins és a karrierje csúcsán túljutott, valószínűleg visszavonuló OLB, Jason Taylor elengedését. A négy elbocsátással 13,5 millió dollárt nem kellene a csapatnak kifizetnie.
A Bears több mint 9 millió dollárt spórolt a kezdeti remeklése után visszaeső, háromszoros Pro Bowler DT, Tommie Harris, az OLB Hunter Hillenmeyer, és az OT Kevin Shaffer elküldésével.
A Redskins a szintén korábbi Pro Bowler RB-jétől, Clinton Portistól szabadult meg. Az utóbbi években sérülései által felemésztett játékos elküldésével 5,7 millió dollárt spórol a Skins, igaz, 5,4 millió dollárnyi cap hit (a büntetés összege, amellyel kevesebb helye lesz a csapatnak, mint a tényleges salary cap teljes összege) is keletkezik.
A Patriots Nick Kaczur OT/OG elküldését tervezi, aki nem egyezett abba bele, hogy 3,4 millió dolláros szerződését csökkentsék.

Egyéb hírek:


-Sidney Rice, a Vikings WR-e ugyan kapott hosszútávú szerződés ajánlatot csapatától, azonban Drew Rosenhaus jelezte, a játékos szeretné tesztelni a szabadügynök-piacot. Kérdés, hogy erre mit lép a Minnesota, amely akár egy RFA tendert is rátehet a tavalyelőtt remeklő WR-re.


-A franchise taget kapó játékosok közül Kamerion Wimbley, az Oakland OLB-je a legújabb, aki aláírta a tendert.


-Brandon Graham, az Eagles DE-je arról nyilatkozott, hogy egyes csapattársai máris nehéz helyzetben vannak, pedig a lockout még csak fenyeget. Elmondása szerint közelítőleg 100.000 dollárt kértek volna tőle kölcsön az Eagles játékosai.


-Adam Schefter szerint egy NFL játékos feleségénél a hét folyamán idő előtt megindították a szülést, hogy a procedúráért a jelenlegi egészségbiztosítás szerint ne kelljen fizetni. Mint ismert, lockout esetén a játékosok egészségbiztosítása megszűnik, és helyette maguknak kell fizetni, a drága COBRA biztosítást.


-Az NFLPA a lockoutra felhalmozott alapból egyszeri kifizetést garantál a játékosoknak, amennyiben munkaszünetre kerülne sor. A három vagy több évvel rendelkező játékosok 59.000 dollárt kapnak fejenként, az első és másodéves sportolók ennél kevesebbre tehetnek szert.


-Jodi Hecht, a Standard&Poor's elemzője szerint az NFL csapatok a következő két évben tudják majd fizetni a stadionnal kapcsolatos törlesztéseiket akkor is, ha lockoutra kerül sor. Ez a vélemény ellenkezik azzal, amit az NFLPA kommunikál.


-Eric Winston, a Texans OT-je a PFT-nek nyilatkozva beszámolt arról, hogy szerinte az NFL nem maximalizálja a bevételt a csütörtöki mérkőzések esetében sem. Az NFL Network továbbra is elég limitált nézőbázissal rendelkezik, és kevés emberhez jut el. Winston emellett megemlítette, hogy a csütörtök esték, amikor általában a legtöbben néznek TV-t a hét folyamán, tökéletes lehetőségek, amelyek nincsenek kihasználva. Szerinte be lehetne vonni új társaságokat, amelyek miatt esetleg több mérkőzés előrehozását kellene átgondolni. Ezek szerinte több pénzt hozhatnának a liga számára, mint a jelenlegi szerződések. És mindezt anélkül érhetnék el, hogy további két alapszakasz-mérkőzést játszanának a csapatok.

-A FoxSports információi szerint hétfőn este az NFL egy netkonferenciára hívta össze a csapatokat, amelyen szóba került az, hogy mit szabad tenniük és mit nem lockout esetén. Amiről még nem hallottunk, és érdekes lehet, hogy a csapatoknak el kell távolítaniuk weboldalaikról a játékosok profilját is.


-Az AFL-CIO - az Egyesült Államok legnagyobb szakszervezeti szövetsége, amelynek 56 szakszervezet a tagja, és ezáltal közel 12 millió munkavállaló - bejelentette, hogy támogatja az NFLPA decertifikációját, mert az NFL problémája speciális a többi foglalkoztatási ágban felmerülő munkajogi vitákhoz képest. A szervezet úgy érzi, hogy hatékonyabb a fegyver ezen a téren mint a tárgyalások, és jobb esély van a megegyezésre a bírósági út által.


-Dallasban Barbara M.G. Lynn szövetségi bíró meghallgatásokat tart a Super Bowl fiaskó kapcsán. Kijelentette, hogy az NFL-nek több információt és több időt kell adnia a károsultaknak arra vonatkozóan, hogy eldöntsék, elfogadják-e az NFL több lehetséges kártérítési terve közül valamelyiket. A károsultak 60 napot kaptak a döntésre. Mint ismert a SB incidens következtében 400 jeggyel rendelkező néző szorult ki a nézőtérről, és több mint 2000 néző érdekei sérültek. Michael Avenatti, az egyik jogi képviselettel foglalkozó vállalkozás vezetője, amely képviseli a károsultakat, örömmel fogadta Lynn szavait, mert szerinte az NFL a texasi szabályozásoknak nem megfelelő kártérítést ajánl, sem formában, sem anyagi szinten, és erről is fel kell a károsultakat világosítani.

-A Combine-on letartóztatták Pat Dye Juniort, Jimmy Sextont és Jim Dentont, a
SportTrust Advisors ügynökeit, valamint Rick Ladrumot, a cég gazdasági ügyekért felelős vezetőjét, miután olyan helyre léptek be, ahova a belépőkártyájuk alapján nem lett volna szabad. Nem lett volna nagyobb gond ebből, ha a helyszín nem a játékosok hotelje lett volna. Dye és Sexton az NFL nevesebb ügynökei közé tartoznak, így nem mindennapos, hogy ilyen hibát kövessenek el. Elmondásuk szerint az Under Armour meghívására mentek a hotelbe, hogy aláírják velük ügyfelük, a Bama elkapójának, Julio Jonesnak a szponzori szerződését. Azonban 15 perc után kivezették őket az Under Armour részlegéből, és megbilincselték őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése