2011. március 12., szombat

A CBA egyeztetések sikertelenségének oka az NFLPA szerint és az NFL sztárügyvédje

Az NFLPA saját közleményében nem adott választ az NFL utolsó ajánlat címen nyilvánosságra hozott cikkére, sőt, még csak nem is a saját ajánlatát, vagy elvárásait közölte, hanem arra világított rá, melyek azok a pontok, amelyek miatt nem született meg a CBA időben és jogi útra kellett terelni az ügyet.

-Az NFL több milliárd dollárról való lemondást várt el, és ennek jogosságát nem akarta semmilyen pénzügyi dokumentációval igazolni.
-Az NFL március 7-ei ajánlata, amit az NFLPA-nek tett, nem pénzügyi dokumentáció volt, hanem egyetlen adatlap. A játékosok könyvelője és banki tanácsadói azt mondták, hogy az adat értelmetlen az NFLPA számára, csak két szám volt minden évben.
-A liga vissza akarta forgatni az idő kerekét és négy évvel ezelőtti, 2007-es szintre akarta szorítani a béreket.
-Az NFL által következő négy évre vonatkozó becsült bevétel adatai meglehetősen alacsonyak voltak.
-A liga nem ajánlott meg hosszútávú bevétel megosztási modellt.
-Az NFL nem volt hajlandó a játékosok által javasolt szezonon belüli, szezonon kívüli, és preseasonbeli egészségügyi és biztonsági javaslatokat megvitatni.
-A liga továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy 18 mérkőzéses legyen az alapszakasz, annak ellenére, hogy a játékosok épségéről, biztonságáról kampányol.
-A sérült játékosok esetén fizetéscsökkentést javasoltak.
-Az NFL limitálni akarta az újoncok keresetét, egészen a negyedik-ötödik évig.

-A játékosok játszani akarnak.
-Többször felajánlottuk, hogy az érvényben levő CBA szerint folytatódjon a liga működése, ötször elutasítottak minket.
-Annak ellenére, hogy elismerték, hogy egyetlen csapat sem zárt veszteséggel, a TV nézőszámok, a szponzori és egyéb bevételek minden idők legmagasabbjai voltak, az NFL továbbra is ragaszkodott a 18 %-nyi lemondáshoz, és folyamatosan megtagadta az NFLPA kérését arra nézve, hogy ennek szükségességét igazolja.

Nos ennyi... Hogy nem voltak még egy épületben sem 17 napon át, az ezzel hivatalosan is "biztossá vált". Az is biztos, hogy valamelyik fél hazudik. Hogy mindkét fél, az valószínű...

Térjünk más vizekre, a bírósági ügyek kapcsán az NFL ugyanis nem habozott. Kinevezték David Boiest és Paul Clementet ügyvédeiknek, ők csatlakoznak Gregg Levyhez. Boiesra érdemes felhívni a figyelmet, hiszen az egyik legnagyobb nevű amerikai ügyvéd, különösen igaz ez rá a "trösztellenes perek" világában, a National Antitrust Hall of Fame tagja. Egy ízben George Steinbrennert, a New York Yankees tavaly elhunyt mindenható urát képviselte antitröszt ügyben a többi MLB tulajdonossal szemben, a United States vs. Microsoft perben a Justice Department oldalán állt. A 43. amerikai elnök személyéről döntő Bush vs. Gore perben Al Goret képviselte és tavaly rekordot jelentő 1,3 milliárd dollárt hajtott be az Oraclenek jogsértés miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése