2011. március 12., szombat

Az NFL lockout levele

Az NFL a lockout bejelentésekor arra hivatkozott, hogy az NFLPA decertifikációja váltotta ki a lockoutot. Ez azonban több tényező miatt sem állja meg a helyét. Először is elmarasztalták a ligát a bíróságon a TV-s pénzek lockoutra való összegyűjtése kapcsán bekövetkezett CBA szegés miatt, másrészt az NFL DeMaurice Smithnek kiküldött egy levelet, amelyben az NFL egyik alelnöke, Dennis Curran azzal fenyeget, hogyha nem egyeznek meg a felek március 11-én 23:59-ig, akkor az NFL lockout kezdetét veszi.

A levél egy két oldalas mellékletet is tartalmaz mintaként, ezt a levelet a játékosok megkapták a ligától a lockout bejelentésekor.

A játékosoknak szóló levél a következőt tartalmazza:

1. A játékos nem léphet be a csapat létesítményeinek területére és a stadionba, hacsak nem futballhoz nem kötődő, vagy jótékonysági eseményről van szó.
2. A játékos nem kap semmilyen bért és juttatást csapatától.
3. A csapat nem fizeti tovább a játékos egészségbiztosítását, erre saját magának lesz ezentúl lehetősége a COBRA biztosítás keretében.
4. Semmilyen tevékenységet nem végezhet a játékos, amire szerződése feljogosítja, és a csapat számára sem láthat el semmilyen feladatot.
5. A szűrések és ellátások a meg nem engedett szerhasználat, anabolikus szteroidok és hasonló szerek használata miatt abbamaradnak.
6. Ha a HR osztálytól szüksége van adatokra a játékosnak (adóügyek, gyerektartás, stb.), vagy a létesítményekben felejtett személyes tárgy miatt van szüksége információra, felhívhatja az ügyintézőt.
7. A HR ügyintézőn kívül senki sem kommunikál a játékossal a csapat részéről, sem futballal, sem a CBA szituációval, sem az NFL-lel kapcsolatban.
8. A játékos ügynökével sem kommunikálhat a csapat az előbb említett témákban.
9. A csapat nem ad tanácsot és tájékoztatást a játékosnak edzésekkel, workoutokkal kapcsolatban.
10. A futballal kapcsolatos sérülteken kívül az NFL csapat egyetlen játékos rehabilitációját sem állja. A futballtevékenység során sérült játékos másik levelet is kap a lockout során érvényben levő rehabilitációs tervéről.
11. Jogi ügyekben és egyéb problémák kezelésében sem áll a játékos rendelkezésére a csapat.
12. Ha a játékos a lockout folyamán bármilyen tevékenységet végez, akárcsak edzést is, akkor azt saját felelősségére teszi, és az ilyen tevékenység következtében fellépő sérülések miatt az NFL nem felelős semmilyen téren. Megvan a lehetőség más munkahely után nézni a lockout során, de az ott szerzett sérülésekért az NFL szintén nem felelős. Amint megszületik az új kollektív szerződés, a játékosnak azonnal jelentkeznie kell csapatánál, ennek megfelelően a másik munkahelyet úgy kell megválasztani, hogy a játékos a csapathoz ekkor azonnal visszatérhessen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése