2011. március 4., péntek

24 órás hosszabbítás (frissítve)

Az NFL és az NFLPA arra a döntésre jutott, hogy egy nappal meghosszabbítja a határidőt a megegyezésre vonatkozóan. A visszaszámlálást egy nap múlva tehát ismét át kell élnie a jövőért izgulóknak. Sokak szerint a 24 órát csupán arra használják majd a felek, hogy egy hosszabb távú határidő eltolásról kössenek újabb egyezséget. Mindenképpen pozitív a jövőre nézve, hogy egyelőre nem a decertifikáció, a lockout, és a bírósági folyamatok zajlanak, hanem egyeztetnek a felek. A decertifikáció, a lockout, az impasse, és a többi eszköz továbbra is él, és a közeljövőben bevetésre kerülhet.

A hosszabbítás az ESPN szerint csupán a CBA szituációra vonatkozik, korábban elengedett játékosokat igazolni, szerződést hosszabbítani és játékosokat elbocsátani a 24 óra alatt nem lehet. Szintén az ESPN számolt be arról, hogy a 24 óra alatt a felek nem találkoznak majd szemtől szemben, csak egyenként a mediátorral, aki meg akarja győzni őket arról, hogy egy 7-10 napos hosszabbításban egyezzenek meg. Chris Mortensen szerint az álláspontok a döntés ellenére nem állnak közel egymáshoz.

A nap folyamán megszólalt az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama, és Jay Rockefeller szenátor is, nyomást gyakorolva a felekre a megegyezést illetően, és a jogi út helyett az egyeztetéseken keresztüli, békés rendezést támogatva.

Kiderült az is, hogy egy potenciális decertifikációt követő "trösztellenes perben" a felperesek kilencen lennének. Az újságírók szerint a névsor: Peyton Manning, Drew Brees, Tom Brady, Logan Mankins, Mike Vrabel, Vincent Jackson, Ben Leber, Brian Robison és Von Miller. Jól összeválogatottnak tartom a listát. Három top játékos (Manning, Brady, Brees), három "iparos" (Vrabel, Leber, Robison), két rendszer által sértett (Mankins, Jackson - top játékosként RFA tenderért játszani, milliókkal a piaci érték alatt, majd tag), és egy leendő újonc (Von Miller). Azt nem gondoltam volna, hogy egy rookiet is bevonnak (de így az ő érdekeiket is "képviseli" valaki a potenciális perben), és pláne nem, hogy egy Athletes First klienst. David Dunn ezzel akár nagyot is nyerhet hosszútávon az újoncok piacán (írtam róla az ügynökös sorozatban, hogy eléggé visszás volt sokáig a megítélése, mert "ellopta" Leigh Steinberg klienseinek egy részét). Még egy UDFA-t (nem draftolt szabadügynök) talán bevonhattak volna, például Arian Fostert, aki a legproduktívabb RB volt tavaly, Pro Bowler, mégis "fillérekért" játszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése