2011. február 20., vasárnap

Tranzakciók és egyéb események

A Colts elbocsátotta safetyjét, Bob Sanderst. A kétszeres Pro Bowler, kétszeres All-Pro, és az egy ízben az év védőjátékosának választott Sanders 2007-ben írt alá 5 éves szerződést a csapattal, amelynek értelmében 37,5 millió dollárt keresett volna. A hihetetlenül tehetséges, de sérülékeny Sanders azonban az elmúlt három szezonban csak 9 mérkőzésen tudott pályára lépni, 39 találkozót mulasztott. Sőt, hétéves pályafutása alatt még nem volt olyan idénye, ahol minden találkozón pályára tudott volna lépni. Sanders tudta, hogy valószínűleg le kell mondania a fizetése egy részéről, ha Indianapolisban akar maradni, de végül a felek nem tudtak megegyezni a kérdésben. Az így megspórolt pénz a "Manning-alapba" vándorolhat.

Egy másik jó nevű safety is távozott csapatától, a Rams ugyanis elengedte OJ Atogwet, akinek február 21-én 8 millió dolláros roster bónusz járt volna, ha a csapat keretében tartózkodik. A ligaszinten nem annyira kiemelkedő, de St. Louisban körülrajongott játékos elképzelhető, hogy így is visszatér a Ramshez, hiszen a csapat fokozatosan túlfizette eddig is, tavaly is olyan szerződést adtak neki, amely más csapatok fejében valószínűleg meg sem fordult.

A Texans is úgy határozott, hogy rutinos játékosain próbál spórolni. A kezdő FS, Eugene Wilson, és a WR/returner Andre Davis elküldésével 8,27 millió dollárt takarékoskodtak. További három peremember elküldésével ez az összeg 9,7 millióra nőtt.


A Pittsburgh Steelers is döntött a franchise tag kiosztásáról, a kedvezményezett nem túl nagy meglepetésre az OLB, LaMarr Woodley lett. Woodley tagje nem-exkluzív.


Nagy reménykedés indult meg a szurkolók körében a CBA egyeztetések folytatását követően. Az elmúlt két napban a felek találkoztak, de semmi sem szivárgott ki az egyeztetésekről. Egyelőre az NFL és az NFLPA is kínosan ügyel arra, hogy minden a színfalak mögött játszódjon.

Rick Maase és Mike Jones Washington Postban megjelent elemzése szerint egy esetleges lockout elsősorban a segédedzőket érintené meg. Szerintük a főedzők szerződése többnyire garantált lockout esetén is, de a náluk alacsonyabb szinten levők nagy része pénzt veszít valamilyen formában, egyesek pedig a munkájukat is. A 32 csapatból 20-21 esetében jellemző a kevés elbocsátás, és az, hogy csupán a lockout 30-60. napja után kezdődik meg a bércsökkenés, de vannak olyan csapatok is, amelyek azonnal meglépik ezt, sőt az alkalmazottak többségét azonnal elküldik.


Az Atlanta Business Chronicle közölte egy vállalkozás terveit, amelyek szerint kivitelezhető az Arthur Blank által annyira vágyott nyitott stadion építése a városban. A terv részleteit 22-én hozzá nyilvánosságra, egyelőre annyit lehet tudni, hogy az új stadion a Georgia Dometól északra, de meglehetősen közel épülhetne fel.


A Super Bowl győztes Green Bay Packers megemelte jegyárait. A legdrágább tikettek 83-ról 87 dollárra emelkedtek (még így is az egyik legjobb ár az NFL-ben), a 73 dolláros konstrukciók értéke 76-ra nőtt, míg a 67 dolláros jegyekért 69 dollárt kell fizetni a továbbiakban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése