2011. február 23., szerda

Többfrontossá váló csata és játékosmozgások

Pozitív és negatív híreink is vannak a CBA egyeztetésekkel kapcsolatban. Jó hír az, hogy továbbra is zökkenőmentesen haladnak a tárgyalások a felek között az FMCS székházában. Az eddigi hat nap során az NFLPA fő döntéshozó bizottságának már 8 tagja tiszteletét tette, csak Kevin Mawae, Drew Brees és Brian Waters nem jelent meg még a helyszínen.

Időközben az NFLPA lemondott egy fontos, Indianapolisban a legnevesebb ügynökökkel folytatandó, mára tervezett megbeszélést, hogy Washingtonban maradhassanak tárgyalni. Végül is érthető az NFLPA döntése, hiszen a szakszervezetnek most éppen háromfelé kellene szakadnia. Jeff Kessler, az NFLPA ügyvédje elutazott már Minneapolisba, ahol csütörtökön zajlik majd a meghallgatás David Doty előtt a TV-s szerződések ügyében. Ezzel kapcsolatos új információ, hogy az NFL nyilvánosságra hozná a TV-s szerződések dokumentumainak egyes NFLPA által elvárt részleteit, de természetesen most éppen arról megy a vita, hogy mennyivel többet várna el az unió ezekből. Mivel Kessler a bíróságon van, Smith pedig Washingtonban, így nem tudnak megjelenni jelenleg "vezetői szinten" Indianapolisban. Azt azonban érdemes megjegyeznünk, hogy az újoncoknak tartott rövid NFLPA tájékoztatókat majd megtartják a Combine-on és pénteken is sor kerül az összes ügynök találkozójára, amelyen való részvétel idén kötelező ahhoz, hogy egy ügynök "engedélyét" megújítsák. Valószínűleg ez a több mint 800 ügynök részvételével megrendezett esemény sem lesz zökkenőmentes, mivel az ügynököknek nem igazán tetszik az NFL rookie terve, amely gyakorlatilag az újoncszerződések tárgyalásából kizárná őket, és az NFLPA modell sem, amely a magas draftpickek fizetése után járó nyereségük jelentős csökkenését eredményezné.

A nem túl jó hírek közé tartozik, hogy az NFL csütörtökre a Combine helyszínére összehívta az összes csapat GM-jét, edzőit, magas beosztású tisztségviselőit, hogy a bizonytalan jövőről felvilágosítást adjanak nekik. Ha jól haladnának a felek, nem valószínű, hogy erre sor kerülne. Vagy erről a megbeszélésről, vagy az ügynökök pénteki találkozójáról remélhetjük, hogy kiszivárog pár tényleges hír arról, hogy hogyan is állnak az egyeztetések Washingtonban. A másik negatívum, hogy George Atallah, az NFLPA szóvivője időközben bejelentette azt, hogy bármilyen pozitív hírt közölnek a médiák, az merő spekuláció, amely mögött semmiféle tény nincs. Azt azonban érdemes megemlítenünk, hogy ő például nem vesz részt az egyeztetéseken jelenleg.

Egyéb hírek röviden:

-Champ Bailey (CB) nem lesz szabadügynök, mivel kedden 4 éves 43 millió dollár összértékű szerződést írt alá a Denver Broncos-szal. Bailey elmondta, hogy szívesen kiment volna a piacra, de a jelenlegi helyzetben biztosabbnak érezte, ha nem kockáztat, és még most megújítja szerződését.

-A Browns kiosztotta a tizedik franchise taget idén. Phil Dawson, a csapat kickere nem-exkluzív taget kapott. Hozzá csatlakozott a Carolina Panthers, amely Ryan Kalilt tagelte. 1993 óta Kalil csak a második center, aki franchise taget kapott.

-A Saints elengedte Jeremy Shockeyt. A korábban a Giantstől trade keretében megszerzett TE cutjával körülbelül 4,5 millió dollárt spórol csapata. A kérdés már csak az, hogy mi lesz a jövőre papíron 11,8 millió dollárt kereső Reggie Bush sorsa.

-Minneapolis polgármestere, RT Rybak péntekre ülést hívott össze a Vikings új stadionjával kapcsolatosan. Mint már jeleztük, Ramsey megyében már készen van egy terv, amelyhez már lassan a források is tisztázódnak. Így Rybak próbálkozása az egyeztetések felújítására kétségbeesett próbálkozásnak tűnik, a csapat jelenleg a már tervekkel alátámasztott projekt mellett áll.

-A Jets is emeli jegyárait, méghozzá átlagosan 2,3 %-kal. A PSL helyek ára 5 dollárral növekszik. Emellett bejelentették, hogy a bérleteseknek az bérlet árának 50 %-át be kell fizetniük április 1-jéig. Amennyiben elmaradnának a hazai mérkőzések, vagy csupán egy részük is, a csapat visszafizeti a kérdéses részt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése