2011. február 6., vasárnap

Rövid egyeztetés Dallasban és Snyder tervei


Mindössze két óráig tartott a beharangozott találkozó az NFL és NFLPA között, de már ez is eredménynek tekinthető a jelenlegi helyzetben. A találkozó helyszíne egy dallasi hotel volt. Legutóbb november 22-én került sor olyan egyeztetésekre, amelyen a felek teljes CBA-n dolgozó csapata részt vett. A találkozóról semmilyen érdemleges információ nem szivárgott ki, így azt sem tudjuk, hogy milyen témák merültek fel, és mennyire közeledtek ezekben az álláspontok. A két fél együttes nyilatkozatot adott ki, amely a következőképpen hangzik: "Az NFL és az NFLPA ma két órán keresztül egyeztetett egymással, azért, hogy folytassa azt a folyamatot, amely csökkentheti a két oldal között fennálló véleménykülönbségeket, és elérjen egy olyan megállapodást, amely a játékosok, a csapatok és a szurkolók számára is előnyös. Tervünk az, hogy növeljük az egyeztetések számát, azok hosszát, és intenzitását, annak érdekében, hogy megszülessen az új CBA március 4-e előtt." Roger Goodell korábban bejelentette már, hogy a jövő hét folyamán két további egyeztetésre sor kerül, de ezt tegnapi sajtótájékoztatóján pontosította. Nem pontosan két találkozó van tervben, hanem minimum kettő. Az egyeztetések pontos helyszínéről még nem szolgált információval a komisszár.

Daniel Snyder, a Washington tulajdonosa szakított hagyományaival és a sajtó rendelkezésére állt. Az NFL egyik legtekintélyesebb tulajdonosa valószínűleg azért változtatott eddigi sajtó kerülő szokásain, mert jelentős negatív visszhangot váltott ki az egyik washingtoni hetilap elleni pere. Snyder nagyon sok témát megemlített a beszélgetés folyamán, és közülük többnek gazdasági vonzata is van. Elmondta, hogy megváltozott a szemlélete, és ma már nem úgy látja a dolgokat, mint pár évvel ezelőtt, amikor egy-egy neves játékost hatalmas pénzbefektetéssel leigazolt, és sokszor szembe ment ezen tranzakciók során a csapat és/vagy az edzők tényleges igényeivel és érdekeivel. Úgy látja, hogy itt az ideje, hogy kicsit jobban bízzon az edzői stábban, így a Bruce Allen-Mike Shanahan GM-HC duónak több szabadsága lesz ezentúl, mint eddig bármely Redskins stábnak. Természetesen megkérdezték a tulajdonost két fontos játékosról, Albert Haynesworth DT-ről és Donovan McNabb irányítóról is. Snyder elmondta, hogy nem tudja kifejezni azt, hogy mennyire csalódott a Haynesworth igazolásban, élete egyik legrosszabb befektetésének érzi a kiváló, de kezelhetetlen falember szerződtetését. (A 2009-es 7 évre szóló 100 millió dolláros megakontraktust a mai nap folyamán közelebbről szemügyre vesszük majd.) Donovan McNabb esetében bizakodó, de fogalma sincs, hogy az edzői stáb hogyan dönt ügyében. A QB 2010. áprilisában került a Redskinshez az Eaglestől és a szezon folyamán elsősorban teljesítménye miatt összetűzésbe keveredett Mike Shanahan főedzővel. Érdekes módon a Redskins novemberben egy 5 éves 78 millió dolláros szerződést kötött a szenvedő QB-vel, és ebből a pénzmennyiségből 40 millió garantálva is van, legalábbis papíron. Nem hivatalos információk szerint a szerződésbe több biztonsági rész is van építve, és nem is valószínű, hogy McNabb annak megfelelően 39 éves koráig játsszon. Az első lépcső az idénre garantált plusz 3,5 millió dollár, amit a QB megkapott. A második lépcső egy 10 millió dolláros roster bónusz, amely 2011. márciusára van ütemezve. Ez a bónusz akkor jár, ha McNabb akkor a csapat játékoskeretének tagja. Ekkor a csapatnak ki kell fizetnie a bónuszt, ha a játékost meg akarja tartani. Ha viszont a csapat úgy dönt, nem fizeti ki a bónuszt, McNabb szabadügynökké válik. Ha kifizetik, akkor egy következő, nem ismert roster bónusz időpontig meghosszabbodik a szerződés. Ezeknek megfelelően Snydernek is lesz valószínűleg ebbe a dologba beleszólása, hiába kommunikál mást, egy 10 millió dolláros roster bónusz nem gyerekjáték.

Emellett arról is beszélt a tulajdonos, hogy mennyire lenyűgözte a Jets új edzőközpontja, és mivel a Redskins hasonló létesítményének felújítása, kibővítése hosszú idő óta fontos téma a csapaton belül, így lépéseket fog tenni ebben az ügyben. A milliárdos elképzelése szerint az Ashburnben, Virginiában található Redskins Parkot elhagynák, és valahol Washington DC-ben, vagy Maryland államban épülne fel az új komplexum. Az új edzőközpontban sor kerülne egy esős-havas időjárás esetén alkalmazható fedett létesítmény felállítására, amely jelenleg hiányzik a Redskins Parkból is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése